×
×

The Killing

The Killing

Liefhebbers van Scandinavische crimiseries hoeven we Sarah Lund – en niet te vergeten: haar legendarische wintertruien – niet meer voor te stellen. Op Netflix kun je terecht voor de Amerikaanse versie van het immens populaire The Killing. De ingrediënten van deze topreeks? Een vrouwelijke politie-inspecteur met autistische trekjes, een op te helderen moordmysterie en flink wat maatschappelijke omkadering – de politiek en de journalistiek spelen ook hun (niet altijd even heldhaftige) rol in het verhaal.

Netflix


IMDb-rating
8,2/10

Taal
Engels

Duur
45 min.

Genre
Thriller, drama

3Seizoenen
3

Doelgroep
Volwassenen


Moordonderzoek

Sarah Linden is politieinspecteur in Seattle en begint aan haar laatste dag op het politiebureau. Samen met haar zoontje Jack wil ze eindelijk intrekken bij haar nieuwe vriend in Sonoma; daarom verhuizen ze. Haar spullen zijn al ingepakt, wanneer er een melding binnenkomt en Sarah belast wordt met het onderzoek naar de vermiste Rosie Larsen.

The Killing

Van Seattle naar ... Seattle?

Een bebloede trui leidt naar een auto waarin het lichaam van Rosie Larsen gevonden wordt. Dat, in combinatie met het feit dat de auto gelinkt wordt aan een lokale politicus, is genoeg om Sarahs vastberadenheid te triggeren. Ze kan de zaak-Larsen niet meer uit haar hoofd zetten. Die verhuizing naar Sonoma moet maar even wachten ... en Sarah’s zoontje en vriend bijgevolg ook.

The Killing

Trailer

Seizoenen

The Killing

Seizoen 1

De moord op Rosie Larsen roept meteen vragen op. Wat heeft de auto waarin haar lichaam gevonden wordt precies te maken met kandidaat-burgemeester Darren Richmond? Welke informatie verbergen Rosies vrienden? Sarah Linden en haar collega Stephen Holder bijten zich vast in het dossier-Larsen en komen tot de vaststelling dat dit drama veel meer mensen treft dan de rouwende familie van Rosie.

The Killing

Seizoen 2

We zoemen in op de betrokkenheid van Darren Richmond. In hoeverre is zijn electorale campagne verweven met de moord op Rosie Larsen? Kadert de aanslag op zijn persoon in een groter complot? Zowel Richmond zelf als Sarah Linden gaat op onderzoek uit, en de zaak-Larsen wordt eindelijk opgelost.

The Killing
 

Seizoen 3

Een jaar nadat de zaak-Larsen werd opgelost, klopt Stephen Holder aan bij Sarah Linden met een nieuw moordvraagstuk. Sarah werkt intussen niet meer bij de politie, maar raakt toch geïntrigeerd. Vooral wanneer de nieuwe zaak een link blijkt te hebben met een oudere zaak waaraan ze gewerkt heeft.

Cast

The Killing
Mireille Enos
Sarah Linden

The Killing
Joel Kinnaman
Stephen Holder

The Killing
Billy Campbell
Darren Richmond

The Killing
Liam James
Jack Linden

The Killing
Michelle Forbes
Mitch Larsen

The Killing
Brent Sexton
Stan Larsen

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar