×
×

Nieuw op Netflix: The Crown

Queen Elizabeth II. Langst regerende vorstin ter wereld, maar ook de langst regerende vorstin ooit van het Verenigd Koninkrijk. Stof genoeg dus voor een intrigerende serie over het wel en wee aan het Britse Hof. Verwacht je aan veel meer dan de saaie, gekende story. ‘The Crown’ gaat veel dieper dan dat, op zoek naar de persoon achter Elizabeth II.

In de tien afleveringen van het eerste seizoen komen we alvast meer te weten over de eerste jaren van de regeerperiode van deze vorstin, vanaf haar huwelijk in 1947.

Netflix


IMDb-rating
Nog niet bekend

Taal
Engels

Duur
52 min.

Genre
Historisch drama

Seizoenen
1

Doelgroep
Volwassenen


Trailer

De Koningin die geen Koningin wilde worden …

The Crown nieuw op Netflix
 

Een kijkje achter de schermen

Koningin worden, het was niet haar kinderdroom. Maar ze heeft geen keuze. En dat net in zo’n moeilijke periode. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij, de monarchie minder populair dan ooit. En dan is er ook nog de premier, Winston Churchill, die het haar écht niet gemakkelijk maakt.

Macht en privileges staan centraal in deze serie, gebaseerd op waargebeurde feiten. Maar we kijken vooral voor de eerste keer eens écht in het privéleven van de Koningin. Hoe veranderde haar relatie met haar man, Prins Philip, om maar iets te zeggen?

The Crown nieuw op Netflix
 

Zalig, tot in de kleinste details

Dat men bij deze allereerste Engelse Netflix Original niet over één nacht ijs ging, mag wel duidelijk zijn. Zo is Peter Morgan, de schrijver van de serie, tevens het brein achter de film The Queen en het theaterwerk The Audience, die allebei over hetzelfde onderwerp gingen.

En dat alles exact moest kloppen met hoe het in werkelijk geweest moet zijn, dat merk je ook meteen. Waanzinnige kostuums en realistische koninklijke juwelen, maar vooral de enorme sets en de opnames Cambridge en Londen vallen je direct op.

The Crown nieuw op Netflix

Downton Abbey meets House of Cards

De serie doet in zekere zin denken aan die andere topper: Downton Abbey. Maar wat nieuw is, is dat hieraan nu een heerlijke scheut politiek wordt toegevoegd, à la House of Cards. Een combinatie die je vast en zeker zal smaken!

Van The Crown weten we trouwens wel al vrij zeker dat er een vervolg aan zal worden gebreid. Er zouden in totaal namelijk zes seizoenen komen, om zo de hele regeerperiode in detail in beeld te brengen.

Cast

The Crown new on Netflix
Claire Foy
Queen Elizabeth II

The Crown  new on Netflix
Matt Smith
Prince Philip

The Crown new on Netflix
Jared Harris
King George VI

The Crown new on Netflix
Vanessa Kirby
Princess Margaret

The Crown new on Netflix
John Lithgow
Winston Churchill

The Crown new on Netflix
Greg Wise
Lord Louis Mountbatten

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar