×
×

Gloednieuw op Netflix: Stranger Things

Het is 1983. In het onooglijk kleine dorpje Hawkins, in de Amerikaanse staat Indiana, verdwijnt plots een 12 jaar oude Will op mysterieuze wijze. Wat volgt zijn enkele vreemde zaken die boven water komen, zoals geheime experimenten in een overheidslab, een monster, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje, genaamd Eleven.

In acht afleveringen proberen de ietwat nerdy vrienden van de verdwenen jongen hem te vinden, samen met Eleven. En dat gaat niet zonder slag of stoot …

Netflix


IMDb-rating
9.1/10

Taal
Engels

Duur
55 min.

Genre
Horror, drama

Seizoenen
1

Doelgroep
Volwassenen


Trailer

8 afleveringen vol suspense

Stranger Things nieuw op Netflix
 

Ode aan de jaren ’80 …

Regisseurs en broers Matt en Ross Duffer hebben deze serie gemaakt met veel liefde voor het genre van de bovennatuurlijke films uit de jaren ‘80.

En die liefde voor the eighties, dat zie je aan alles. Dit is een wereld zonder smartphones en home entertainment à volonté, maar wel met walkie talkies, posters van Jaws en het kaartspel Dungeons and Dragons. Ook de camerastandpunten zijn geleend van klassiekers zoals E.T. en Alien. Maar het blijft allemaal subtiel. Dat maakt het niet alleen leuk voor de generaties die de jaren ‘80 echt hebben beleefd, maar ook voor de jonge twintigers onder jullie.

Stranger Things nieuw op Netflix
 

… met een geweldige cast

Centraal in het hele verhaal is de zoektocht van de jongens naar hun verdwenen beste vriend. En wat een superprestatie leveren deze jonge acteurs. Of zoals de regisseurs zelf zeggen: er zijn geen andere kinderen die deze rollen op zich konden nemen. Sterker nog: de rollen werden op hun lijf geschreven. En dat is ook het geval voor Millie Brown, die met weinig woorden maar met veel diepgang Eleven neerzet.

Daarnaast wordt de cast getrokken door de getalenteerde Winona Ryder. Die kennen we niet toevallig nog van heel wat toprollen uit de jaren ’80. Zij zet uitstekend de vrijgevochten en doorgedraaide moeder zonder angst neer.

Stranger Things nieuw op Netflix

Enkele leuke weetjes

  • De componisten schreven meer dan 13 uur aan muziek voor de serie.
  • De stem van Gaten Matarazzo (Dustin) veranderde zoveel tijdens de productie, dat het onmogelijk was om nadien nog extra stemopnames te maken.
  • Millie Brown (Eleven) moest haar lange haren ook effectief afscheren. Pas nadat ze zag hoe cool Charlize Theron is in Mad Max: Fury Road, ging ze akkoord.
  • Voordat de schrijvers aan de slag gingen, bekeken ze samen een massa films uit de eighties. Denk maar aan E.T., A Nightmare on Elm Street en andere klassiekers

Cast

Stranger Things nieuw op Netflix
Winona Ryder
Joyce Byers

Stranger Things nieuw op Netflix
Finn Wolfhard
Mike Wheeler

Stranger Things nieuw op Netflix
Gaten Matarazzo
Dustin Henderson

Stranger Things nieuw op Netflix
Caleb McLaughlin
Lucas Sinclair

Stranger Things nieuw op Netflix
Millie Brown
Eleven

Stranger Things nieuw op Netflix
David Harbour
Jim Hopper

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar