×
×

Verantwoord gebruik van gsm

Verantwoord gebruik

Mijn mobiele telefoon op verantwoorde manier gebruiken

Veiligheid achter het stuur

Bellen achter het stuur verhoogt de kans op ongevallen met 75% voor wie het toestel vasthoudt en met 24% voor wie handsfree belt.


Mijn mobiele telefoon op verantwoorde manier gebruiken

Tips om blootstelling aan elektromagnetische golven te verminderen

  • Gebruik een oortje
  • Stuur een sms of een e-mail
  • Bel in zones met optimaal bereik. Hoe meer streepjes, hoe lager de blootstelling aan elektromagnetische golven
  • Controleer de SAR (Specific Absorption Rate) van je toestel. De SAR is een maat voor de absorptie van elektromagnetische golven in het lichaam als een gsm op maximaal vermogen uitzendt

Mijn mobiele telefoon op verantwoorde manier gebruiken

In Case of Emergency (ICE)

ICE is een initiatief dat hulpverleners (paramedici, brandweer, politie) moet helpen om onmiddellijk de familie van een slachtoffer te verwittigen om belangrijke medische informatie te vragen.

Het is de bedoeling dat iedereen in het telefoonboek van zijn gsm onder de naam ICE het telefoonnummer opslaat van de persoon die in geval van nood moet worden gecontacteerd.


I am OK!

I am OK! is een applicatie die het mogelijk maakt om dankzij één klik op je smartphone familie en vrienden te laten weten dat je het goed maakt. De applicatie stuurt een sms met je locatie naar Facebook, Twitter en via sms naar de personen die je op voorhand hebt geselecteerd.

Ideaal dus als je naar grote bijeenkomsten gaat zoals festivals, concerten, manifestaties, sportevenementen, of natuurlijk gewoon om te laten dat alles goed gaat.

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: