×
×

Seizoen 4 van Orange Is the New Black: welcome back to Litchfield

Piper Chapman is blond, thirtysomething en gesetteld in New York. Tot ze veroordeeld wordt voor een drugssmokkelactie, die ze tien jaar geleden ondernam voor haar toenmalige vriendin Alex. Gevolg: Piper moet voor 15 maanden de gevangenis in. En treft daar een – op z’n zachtst gezegd – kleurrijke microkosmos van vileine, maar ook vrolijke en vooral vrijgevochten vrouwen aan. Een Netflix-serie die geen taboe uit de weg gaat en de awards aan elkaar blijft rijgen!

Netflix


IMDb-rating
8,4/10

Taal
Engels

Duur
59 min.

Genre
Drama met een vleugje humor

Seizoenen
4

Doelgroep
10+


Trailer nieuw seizoen

Seizoenen

Orange Is the New Black

Seizoen 4

Piper Chapman speelt nog altijd de eerste viool in het nieuwe seizoen van Orange Is the New Black, maar we leren ook de andere personages beter kennen. Big Boo (gespeeld door Lea DeLaria) en Flaca (Jackie Cruz) komen beiden in de schijnwerpers en je komt heel wat te weten over hun verleden en de manier waarop ze in de gevangenis zijn beland. Vetes, onderlinge spanningen, machtsspelletjes en verrassende wendingen en plots: het zijn de ingrediënten die van dit vierde seizoen opnieuw een kijkcijferkanon maken en de fans al maanden doen watertanden.

Orange Is the New Black

Seizoen 3

Piper zet een lucratief zaakje in vrouwenondergoed op, en ontpopt zich zo tot een gewiekste zakenvrouw. Ze lijkt eindelijk haar plek gevonden te hebben in Litchfield. Enkele nevenpersonages worden naar voren geschoven: zowel Penssatucky als Black Cindy krijgen een prominentere rol toebedeeld in dit seizoen. Het Australische model Ruby Rose – geroemd om haar androgyne look – valt op in de rol van Stella, de mysterieuze nieuwkomer in de gevangenisfamilie.

Orange Is the New Black

Seizoen 2

Na het bloederige duel tussen Piper en Penssatucky waarmee het eerste seizoen eindigde, wordt Piper nu overgeplaatst naar Chicago. Daar getuigt ze tegen de drugbaron voor wie ze destijds samen met Alex werkte. Alex komt vrij, Piper wordt teruggestuurd naar Litchfield. Een nieuwe gedetineerde, Vee, zaait onrust in het gevangeniswereldje. De machtsverhoudingen verschuiven: Red verliest invloed, Vee wint de ‘black girls’ aan haar zijde. Tot die beseffen dat Vee een doorgewinterde manipulatrice is, die voor niets of niemand terugdeinst.

Orange Is the New Black

Seizoen 1

Wanneer Piper Chapman aan haar termijn in de Litchfield-gevangenis begint, krijgt ze meteen een aantal lessen in nederigheid. Les één: de kokkin beledigen, doe je niet ongestraft. Les twee: wees goede vriendjes met de bewakers, maar overdrijf er niet mee. En les drie: met altruïsme kom je nergens in de vrouwengevangenis. Of toch wel? Je ziet het in het eerste seizoen van Orange is the New Black.

Orange is the New Black

Sterke vrouwen

Orange Is the New Black is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Piper Kerman. Haar autobiografie (‘My year in a women’s prison’) werd tot televisiereeks verwerkt door scenariste Jenji Kohan, die ook al het sublieme ‘Weeds’ op haar naam heeft staan. Niet toevallig twee reeksen waarin de hoofdpersonages sterke vrouwen zijn. En dat moet ook wel, want blonde Piper krijgt het hard te verduren in de vrouwengevangenis. Daar gelden eigen wetten en regels, zeker voor nieuwkomers!

Orange Is the New Black

Lesbo’s en masochisten

Verwacht geen klassiek gevangenisdrama (move over, ‘The Shawshank Redemption’!). Deze serie focust op een vrouwengevangenis, en dat is heel andere koek. Ja, de vrouwen gaan lesbische relaties aan. En ja, de bewakers zijn masochisten. Maar die clichés worden op hoogst originele wijze getackeld. Bovendien hebben de personages diepgang en zetten ze je aan het twijfelen: maakt het gevangenisleven je tot een crimineel, of word je zo geboren? Stof tot nadenken.

Orange Is the New Black

Cast

Orange Is the New Black
Taylor Schilling
Piper Chapman

Orange Is the New Black
Michael Harney
Sam Healy

Orange Is the New Black
Kate Muldew
Galina 'Red' Reznickov

Orange Is the New Black
Danielle Brooks
Tasha 'Taystee' Jefferson

Orange Is the New Black
Uzo Aduba
Suzanne 'Crazy Eyes' Warren

Orange Is the New Black
Dascha Polanco
Dayanara Diaz

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar