Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Nieuwe decoder

Veelgestelde vragen

Wanneer en hoe zal ik de nieuwe decoder ontvangen?

De postbode (bpost) zal de nieuwe decoder bij u thuis bezorgen (op het installatieadres van uw huidige tv-lijn). Indien u niet thuis bent, zal de postbode een bericht achterlaten in uw brievenbus. U kunt uw decoder gedurende twee weken gaan afhalen in uw postkantoor.

Wat gebeurt er wanneer ik niet thuis ben wanneer de postbode langskomt met de decoder?

Geen probleem. De postbode zal een bericht achterlaten in uw brievenbus. U kunt de decoder gedurende twee weken gaan afhalen in uw postkantoor. Neem dit bericht mee wanneer u naar het postkantoor gaat. Dat is gemakkelijker voor de postbediende.

Hoe installeer ik de nieuwe decoder?

U vindt een installatiehandleiding in de doos van de decoder.

Wanneer moet ik de nieuwe decoder installeren?

Zo snel mogelijk, wanneer dat u het beste uitkomt.

Wat zijn de voordelen voor de testers?

Als tester geniet u de volgende voordelen: gratis huur van de testdecoder tot 31/07/18 + gratis TV Replay+ tot 31/07/18 + 10 gratis VOD-credits (+ 5 gratis VOD-credits per teruggestuurde e-survey). De eerste gehuurde VOD's zijn gratis. U kunt tot 20 gratis VOD's opsparen.

Moet ik mijn huidige decoder vervangen of kan ik hem gewoon houden en deze nieuwe decoder op een tweede tv-toestel installeren?

Dat kun je zelf kiezen. Je zult twee decoders hebben: je huidige decoder en de testdecoder. Ofwel vervang je je huidige decoder door deze nieuwe ofwel installeer je de nieuwe als tweede decoder op een ander tv-toestel. Jij kiest.

Kan ik mijn huidige decoder houden op één tv-toestel en de nieuwe decoder aansluiten op een ander tv-toestel?

Ja, dat is mogelijk. Normaal gezien laat uw toegangslijn toe een extra tv-toestel aan te sluiten op TV.

Wat zal ik moeten betalen voor deze decoder?

Tijdens de testperiode betaal je niets voor de testdecoder. De huurprijs zal worden afgetrokken van je factuur. Op het einde van de testperiode krijg je een e-mail om je eraan te herinneren dat de testperiode op 31/07/18 afloopt en dat je de keuze hebt om je oude decoder of de testdecoder (gratis) terug te sturen - beide mogelijkheden zonder impact op je factuur - of beide decoders te houden en de huur voor de bijkomende decoder te betalen.

Kan ik met de nieuwe decoder naar UHD-films en -afleveringen van series kijken op Netflix?

Jawel, dat kan. Uiteraard heb je het juiste Netflix-abonnement nodig (voor vier toestellen en UHD) én een 4K/UHD-televisietoestel (conform de HDCP 2.2- en HDMI 2.0-normen).

Hoeveel bandbreedte zal ik nodig hebben om andere UHD-inhoud af te spelen?

In het begin zal voor andere 4K/UHD-inhoud dan Netflix of YouTube een lijn met minimaal 50 Mbps bandbreedte vereist zijn, maar deze vereiste zal stapsgewijs worden verminderd om het afspelen van UHD/4K op lijnen met minder bandbreedte mogelijk te maken.

Wanneer zal tv-kanalen en films in UHD/4K aanbieden?

Dat zal later gebeuren. Proximus zal zijn klanten informeren wanneer dit type inhoud beschikbaar wordt.

Zal deze decoder andere evoluties van de beeldkwaliteit ondersteunen?

Proximus wil nieuwe technologische evoluties inzake beeldkwaliteit steeds op de voet opvolgen. Daarom volgen en implementeren we - uiteraard - enablers voor evoluties als High Dynamic Range (HDR), enz.

Deze nieuwe decoder heeft een menu dat een beetje verschilt van je huidige decoder.

Jawel, momenteel zijn deze nieuwe aanpassingen nog niet beschikbaar op deze nieuwe decoder. Nog even geduld, we werken eraan.

Het gaat om de volgende verbeteringen:

  • De afleveringen van je opgenomen serie of die in je Pass zitten: wel, die hoef je niet langer handmatig op te zetten. De volgende wordt nu automatisch gestart.
  • De afleveringen staan nu trouwens ook netjes chronologisch, de eerste episodes staan dus bovenaan de lijst, terwijl je het einde van het seizoen onderaan terugvindt.
  • De hele op aanvraag catalogus grondig opgefrist met een nieuwe look.
  • Rechtstreekse toegang tot de Pass (Studio 100 GO Pass, Movies & Series Pass, …) via menu > mijn bibliotheek.

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: