SMS LOA

Door te antwoorden met JA op de sms die je zonet ontvangen hebt, geeft je Proximus NV de volmacht om alle nodige stappen te ondernemen om je gsm-nummer over te dragen naar het Proximus-netwerk en bevestig je de tekst op deze pagina te hebben gelezen en aanvaard.

Hoe werkt het?

Na ontvangst van je sms met antwoord JA wordt jouw nieuwe simkaart met de post verzonden. De overdracht van je gsm-nummer wordt 3 werkdagen na de ontvangst van je sms opgestart en zal ten laatste 1 werkdag later effectief uitgevoerd zijn voor zover de aanvraag niet geweigerd wordt door je huidige operator.

Je kunt de nieuwe simkaart gebruiken wanneer het scherm van je gsm "Proximus" vermeldt nadat je jouw pincode hebt ingegeven.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • In voorkomend geval geef je Proximus NV de volmacht om het bestaande contract bij je huidige operator op te zeggen of aan te passen. Je dient al je bestaande contractuele verplichtingen ten aanzien van je huidige operator te vervullen op straffe van het betalen van een schadevergoeding aan je huidige operator.
  • Je kunt aantonen dat het desbetreffende nummer aan jou is toegewezen.
  • Volgens de wet mag het overdragen van het nummer maximum 1 werkdag duren. Soms moet je ook rekening houden met de bijkomende tijd die nodig is om je vaste lijn of mobiele aansluiting in dienst te stellen. Spreek in dat geval een specifieke datum voor het overdragen van het nummer af met je operator. Indien de overdracht langer duurt dan één werkdag of de afgesproken datum niet nageleefd werd, heb je mogelijk recht op compensatie. Hiervoor moet je je wenden tot je nieuwe operator. Meer informatie over je recht op compensatie bij vertraging in de nummeroverdracht vind je op www.bipt.be/npNieuw venster.
  • Je persoonlijke gegevens worden behandeld door Proximus NV (Koning Albert II-laan 27, 1030 Brussel) en kunnen worden gebruikt om je te informeren over producten en diensten van zowel Proximus NV als van derden. Als je geen informatie meer wenst over producten en diensten van Proximus NV of van derden, neem je contact op met onze klantendienst op het gratis nummer 0800 22 800, of als professionele klant met het gratis nummer 0800 22 500.