×
×

Ontdek de nieuwste Marvel-serie: Luke Cage

Maak kennis met Luke Cage. Een ex-gedetineerde met een hoodie uit Harlem, New York. Klein detailtje misschien: hij heeft bovennatuurlijke krachten en een onbreekbare huid. Maar eigenlijk loopt hij daar het liefst van al niet mee te koop.

In dertien afleveringen gaat Luke desondanks toch de strijd aan met de criminelen in zijn neighbourhood. De mensen hebben namelijk een held nodig.

Netflix


IMDb-rating
8,2/10

Taal
Engels

Duur
55 min.

Genre
Actie, drama, sciencefiction

Seizoenen
1

Doelgroep
Volwassenen


Trailer

Niet de zoveelste actieheld

Luke Cage nieuw op Netflix
 

“I’m not a hero”

In dit eerste seizoen zien we Luke Cage eerst als doodgewone schoonmaker en afwasser. Een grijze muis in de New Yorkse metropool. Maar al snel wordt hij gedwongen om in actie te schieten. De reden: zijn grootste vijand Cottonmouth, die met zijn wapenhandel en andere spelletjes Harlem danig ontwricht. En dan gaat de bal natuurlijk aan het rollen …

Tegelijk heeft hij nog iets te bewijzen: hij is destijds onterecht opgesloten en wil koste wat het koste tonen wat hij echt waard is. Het is trouwens tijdens dat verblijf in de cel dat hij zijn speciale krachten opdeed. Gevolgje van een experiment daar.

Luke Cage nieuw op Netflix
 

Onderdeel van de Marvel-serie…

We zagen Luke al eens opduiken in de vorige Marvel-serie op Netflix, Jessica Jones. Maar nu heeft ie zijn eigen reeks mét bijhorende problemen. En daarmee treedt hij in de voetsporen van die andere zalige figuur: Daredevil.
Als eerste zwarte actie-held trouwens!

Voor de echte fans een geruststelling: de reeks blijft vrij trouw aan de originele Marvel Comic, waar Luke voor het eerst zijn opwachting maakte in 1972. Maar anno de 21ste eeuw hebben de makers er een extra sausje van geschiedenis, politiek en cultuur aan toegevoegd.

Luke Cage nieuw op Netflix

…maar toch anders

Desondanks verschilt deze serie toch wat van de andere heldenreeksen uit de Marvel-stal. Maar het is een aangename afwisseling!

Zo zit ook Luke Cage boordevol actie, maar niet overdreven. Je wordt hier niet overdonderd, maar krijgt een combinatie van een superheld met een gewone tv-serie, inclusief een extra laag in het verhaal. Dat maakt Luke Cage uniek en een must see.

Cast

Luke Cage nieuw op Netflix
Mike Colter
Luke Cage/Carl Lucas

Luke Cage nieuw op Netflix
Mahershala Ali
Cornell “Cottonmouth” Stokes

Luke Cage nieuw op Netflix
Simone Missick
Mercedes “Misty” Knight

Luke Cage nieuw op Netflix
Theo Rossi
Hernan “Shades” Alvarez

Luke Cage nieuw op Netflix
Erik LaRay Harvey
Willis Stryker/
Diamondback

Luke Cage nieuw op Netflix
Rosario Dawson
Claire Temple

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar