Hoe verloopt de installatie van glasvezel?

De installatie gebeurt in verschillende stappen:

Vragen die je misschien nog hebt

Fiberklaar is de netwerkbouwer die fiber bij jou thuis zal aanleggen. Ook bieden ze je gratis installatie aan. Proximus biedt zijn producten en diensten aan op het Fiberklaar-netwerk (de Fiber producten) en zal de producten gratis activeren.

Heb je vragen over de aanleg van het netwerk kan je Fiberklaar of de aannemer contacteren.

Dankzij glasvezel beschik je over een supersnelle en stabiele internetverbinding, een ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen en vooral: je bent klaar voor de toekomst:

  • Supersnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het uploaden en downloaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal personen of toestellen dat tegelijk is aangesloten.
  • Ultralage latentie: als je online gamet, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenstanders een stap voor.
  • Het scherpste beeld op al je schermen: of het nu op je tv, tablet of smartphone is, met fiber ontgaat je geen enkel detail.
  • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet binnenkort sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Jouw glasvezelaansluiting is volledig gratis volgens de voorwaarden van Fiberklaar, de netwerkbouwer, die afhankelijk zijn van je stad/gemeente (zie voorwaarden). De activering van je fiber pack door Proximus is gratis. Als je kiest voor een ander fiberproduct buiten het pack, zoals Internet Fiber, wordt voor een nieuwe installatie € 59 aangerekend.

Je kan altijd het call center bellen (00800 22 800).

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door onze huidige koperkabels uit te faseren, recyclen we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Installatie is nu gratis. Ben je nog geen Proximus internet klant, dan heb je al een Fiber abonnement uitgekozen. Aangezien de activatie nog een tijdje kan duren, kan je deze op moment van installatie nog wijzigen.

Ben je al Proximus klant, dan hoef je pas te beslissen op het moment dat we een afspraak maken voor de Proximus technieker. Afhankelijk van wat je nu hebt, zal je hetzelfde of iets meer betalen.

Het huidig aanbod vind je hier: Fiber packsFiber Internet.

Gratis installatie voor elke Proximus Internet Fiber-klant waarvan het installatieadres in aanmerking komt voor glasvezel, volgens de voorwaarden van Fiberklaar, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De diensten worden pas geactiveerd van zodra Fiberklaar glasvezel aangelegd heeft en door een van onze technici op je adres is geïnstalleerd. De activatie door een technicus is inbegrepen bij elk Fiber pack. Als je kiest voor een fiberproduct zonder pack, zoals Internet Fiber, wordt € 59 incl. btw (€ 48,76 excl. btw) aangerekend voor een nieuwe installatie. Je kan je voorbestelling op elk moment kosteloos annuleren via onze klantenservice.

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.