×
×

House of Cards

Gloednieuw en niet te missen: seizoen 4 van House of cards

De fans van House of Cards zitten al een tijdje op het puntje van hun stoel. Vanaf nu kunnen ze weer heerlijk onderuit zakken in hun zetel. Het vierde seizoen van deze zinderende serie is namelijk te bekijken op Netflix. Frank Underwood haalt alles uit de kast in zijn race naar het Witte Huis. Slaagt hij in zijn missie of gooit Claire roet in het eten? Je kunt het volgen op Netflix, maar neem zeker ook een kijkje op de campagnesite van Frank Underwood. De trending hashtag is #FU2016. Nu Amerika in de ban is van de strijd tussen Democraten en Republikeinen, komen fictie en realiteit wel heel dicht bij elkaar in de buurt! Leuk extraatje: de Belg Jakob Verbruggen regisseert de laatste twee afleveringen dit nieuwe seizoen.

Netflix


IMDb-rating
9/10

Taal
Engels

Duur
55 min.

Genre
Politieke thriller, drama

Seizoenen
4

Doelgroep
Volwassenen


Trailer

Seizoenen

House of cards
 

Seizoen 4

De presidentsverkiezingen van 2016 vormen de rode draad door het vierde seizoen van House of Cards. Samen met Doug Stamper, zijn trouwe luitenant, onderneemt Frank Underwood allerlei demarches om zijn doel te bereiken. Ze hebben een ijzersterke strategie, zijn niet vies van ongeoorloofde praktijken en ontzien niemand. De intriges stapelen zich op en ook de relatie tussen Claire en Frank staat bol van de suspense. Kevin Spacey schittert nog altijd als manipulatieve, machtswellustige spil in het verhaal en Robin Wright speelt de rol van haar leven. House of Cards bewijst eens te meer dat het Netflix als aanbieder van topfictie met recht en rede op de kaart heeft gezet!

House of cards
 

Seizoen 3

Intussen zit Frank Underwood op de hoogst bereikbare stoel in het Witte Huis: die van de president. Maar de macht behouden, vergt almaar meer offers. De relatie van Frank en Claire komt zwaar onder druk te staan. En een oude bekende keert terug: Doug Stamper, de immer trouwe rechterhand van Frank, die vuile zaakjes moet oplossen in New Mexico. Alles culmineert in een bloedstollende finale!

House of cards
 

Seizoen 2

Journaliste Zoe Barnes zit de politieke en persoonlijke waarheden van Frank Underwood dicht op het spoor. Té dicht, zo blijkt. De machtsspelletjes in het Witte Huis bijven elkaar in recordtempo kruisen. Ook corrupte multinationals, Chinese spionage en witwaspraktijken krijgen een grote rol toebedeeld in dit tweede seizoen. Enkele nieuwe personages doen hun intrede, zoals ‘majority whip’ Jackie Sharp, een vrouw die het glazen plafond van het Witte Huis aan diggelen slaat. 

House of cards
 

Seizoen 1

Frank Underwood bekleedt als ‘majority whip’ een van de hoogste functies in het Witte Huis, maar zijn ambitie reikt verder – véél verder. Nadat hij de president naar een verkiezingsoverwinning geloodst heeft, verwacht Underwood een benoeming tot ‘secretary of state’ als beloning. Wanneer die niet volgt, zint hij op politieke wraak. Hij lekt insider-verhalen aan een jonge journaliste, Zoe Barnes, en speelt strategische spelletjes met zijn politieke rivalen. Ook zijn echtgenote Claire speelt het spel gretig mee. De Underwoods krijgen, zo lijkt het wel, altijd hun zin.

Trailer

Cast

House of cards
Kevin Spacey
Frank Underwood

House of cards
Robin Wright
Claire Underwood

House of cards
Michael Kelly
Doug Stamper

House of cards
Kate Mara
Zoe Barnes

House of cards
Sakina Jaffrey
Linda Vasquez

House of cards
Michel Gill
Garett Walker

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar