Fiber is beschikbaar in je straat!

Mijn pack kiezen

Wees één van de eersten die ervan profiteert

Velen wachten er nog op, maar jij bent er bijna. Nog maar één stap voordat je kan:

 • Profiteren van gratis installatie van fiber bij je thuis
 • Genieten van supersnel en stabieler internet

Supersnel en stabiel internet

Gebruikers merken het verschil

Geniet van verbazingwekkende snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en 100 Mbps om te uploaden.

Fiber 1 Gbps
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Fiber 1 Gbps
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Fiber 1 Gbps
12 min

Koper 70 Mbps
39 min

"Ik kan nu wel echt sneller werken. Ik moet in een meeting ook niet 3 keer vragen om iets te herhalen. Er zijn geen haperingen en alles loopt super vlot."

Martin, 28, Antwerpen

"Ik ben onder de indruk van de snelheid en stabiliteit van het glasvezelnetwerk. We zijn thuis met z'n vijven en nu kan iedereen tegelijk surfen zonder snelheid te verliezen, zelfs als mijn zoon met zijn vrienden online aan het gamen is."

Julie, 46, Luik

Upgrade jouw pack

Om het compatibel te maken met de glasvezeltechnologie

Dit is wat je krijgt met internet via glasvezel…

 • Tot 10 keer sneller internet
 • Een stabielere verbinding zonder onderbrekingen
 • Een ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
Gratis installatie

Wist je dat?

Binnenkort moet je huidige koperen kabel sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Laat ons nu glasvezel  installeren bij je thuis, zo is dat al in orde.

Hoe krijg ik fiber?

Mijn pack kiezen

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Dankzij glasvezel beschik je over een supersnelle en stabiele internetverbinding, een ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen en vooral, je bent klaar voor de toekomst:

 • Supersnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het uploaden en downloaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal personen of toestellen dat tegelijk is aangesloten.
 • Ultralage latentie: als je online gamet, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenstanders een stap voor.
 • Het scherpste beeld op al je schermen: of het nu op je tv, tablet of smartphone is, met fiber ontgaat je geen enkel detail.
 • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit (of GIGA) per seconde. Eén gigabit (of 1 GIGA) is 1000 megabit ... heel snel dus!

Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 GIGA wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een film met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door onze huidige koperkabels uit te faseren, recycleren we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Dat hangt af van de producten die je momenteel hebt. Afhankelijk van de glasvezelformule die je kiest, kan jouw Fiber-pack in sommige gevallen inderdaad iets meer kosten dan jouw huidige pack. Je geniet echter van een stabieler en tot 10 keer sneller internet, en van een scherper beeld op al jouw schermen. Bovendien is de installatie van glasvezel in jouw woning volledig gratis.

Dat hangt af van de manier waarop je alarmsysteem is aangesloten:

 • Is het aangesloten via wifi? Dit zal geen probleem zijn, maar je alarminstallateur zal het systeem opnieuw moeten configureren.
 • Is het aangesloten op je internetlijn, een mobiel netwerk of een aparte analoge lijn? Dan hoef je niets te doen.
 • Is het aangesloten op dezelfde analoge lijn als die waarmee je belt (via jouw pack)? Dan raden we je aan om te opteren voor een back-upbatterij voor je modem, zodat deze bij een stroomonderbreking blijft werken.

Als je alarmsysteem aangesloten is op een centrale meldkamer, raden we je bovendien aan om je alarminstallateur te vragen om te controleren of de installatie nog goed werkt.

 

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen ga naar www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor supersnel en stabiel internet zonder onderbreking of vertraging. Je beschikt over snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met Flex Fiber. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden!

Downloadsnelheid
Fiber Boost option (1 Gbps per seconde)
Downloadsnelheid
Standaard verbinding (70 Mbps)
Film (1,5 GB) 12 seconden 3 minuten
Videogame (5 GB) 42 seconden 10 minuten

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Chapelle-lez-Herlaimont, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Harelbeke, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Kraainem, La Louvière, Leuven, Luik, Machelen, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Mons, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint- Gillis, Sint Niklaas, Strombeek-Bever, Seraing, Ukkel, Vilvoorde, Waregem en Zinnik.

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?