Sluit jouw woning aan op fiber

Kan ik fiber hebben?

Het internet van de toekomst is nu!

Om nu en in de toekomst de best mogelijke prestaties te garanderen, leggen wij in België geleidelijk aan een glasvezelnetwerk aan tot in het hart van jouw woning om jou te bieden:

 • Supersnel en stabiel internet
 • Ultra-lage latency
 • Een scherper beeld op al jouw schermen

Supersnel en stabiel internet

Gebruikers merken het verschil

Geniet van verbazingwekkende snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en 100 Mbps om te uploaden.

Fiber 1 Gbps
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Fiber 1 Gbps
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Fiber 1 Gbps
12 min

Koper 70 Mbps
39 min

"Ik kan nu wel echt sneller werken. Ik moet in een meeting ook niet 3 keer vragen om iets te herhalen. Er zijn geen haperingen en alles loopt super vlot."

Martin, 28, Antwerpen

"Ik ben onder de indruk van de snelheid en stabiliteit van het glasvezelnetwerk. We zijn thuis met z'n vijven en nu kan iedereen tegelijk surfen zonder snelheid te verliezen, zelfs als mijn zoon met zijn vrienden online aan het gamen is."

Julie, 46, Luik

Ontdek Flex Fiber

Het pack op maat van elk gezinslid

Fiber is...

 • Supersnel en onbeperkt internet
 • Stabiele internetverbinding, zonder onderbrekingen
 • Ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
 • Onbeperkte toegang tot Le Soir+ of Het Laatste Nieuws Digitaal
 • Mobiele abonnementen voor het hele gezin, tegen voordelige prijs
Gratis installatie

Wist je dat?

Ga jij ook voor fiber? Een technieker zal  glasvezel komen installeren bij je thuis.

Ben je al Proximus-klant? Binnenkort moet je huidige koperen kabel sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Dus waarom zou je wachten? 

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Dankzij glasvezel beschik je over een supersnelle en stabiele internetverbinding, een ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen en vooral: je bent klaar voor de toekomst:

 • Supersnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het uploaden en downloaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal personen of toestellen dat tegelijk is aangesloten.
 • Ultralage latentie: als je online gamet, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenstanders een stap voor.
 • Het scherpste beeld op al je schermen: of het nu op je tv, tablet of smartphone is, met fiber ontgaat je geen enkel detail.
 • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet binnenkort sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit (of GIGA) per seconde. Eén gigabit (of 1 GIGA) is 1000 megabit ... heel snel dus!

Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 GIGA wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een film met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door onze huidige koperkabels uit te faseren, recyclen we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Op de gekozen datum komt een technieker van Proximus  langs om jouw huidige koperkabel te vervangen door een glasvezelkabel. De installatie duurt tussen 2 en 4 uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken zodat je je activiteiten kan voortzetten. Hij gaat pas weg als alles vlot werkt.

Alles over installatie

 

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

Webpromo: geldig van 16/08 t.e.m. 14/11/2021, voor elke nieuwe internetabonnee die voor Flex (Fiber) kiest. Maandelijkse korting van maximaal € 49,99/maand gedurende de eerste 3 maanden, afhankelijk van de samenstelling van het pack. Nadien betaal je de gewone prijs. Niet compatibel met andere promoties, met uitzondering van het gezamenlijke aanbod van een smartphone met een gsm-abonnement en de DataPhone-optie. Gratis installatie bij elke activering van een Fiber-pack. Als je kiest voor een ander fiberproduct buiten het pack, zoals bijvoorbeeld een Internet Fiber alleen, wordt een installatiekost van € 59 aangerekend in geval van een nieuwe installatie.

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen ga naar www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor supersnel en stabiel internet zonder onderbreking of vertraging. Je beschikt over snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met Flex Fiber. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden!

Downloadsnelheid
Fiber Boost option (1 Gbps per seconde)
Downloadsnelheid
Standaard verbinding (70 Mbps)
Film (1,5 GB) 12 seconden 3 minuten
Videogame (5 GB) 42 seconden 10 minuten

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Chapelle-lez-Herlaimont, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Harelbeke, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Kraainem, La Louvière, Leuven, Luik, Machelen, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Mons, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint- Gillis, Sint Niklaas, Strombeek-Bever, Seraing, Ukkel, Vilvoorde, Waregem en Zinnik.

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?