Fiber is beschikbaar voor jou

Flash Sales

Vanaf in plaats van € 83,99  0 /maand gedurende 2 maanden

Wil je supersnel internet? Test of je in aanmerking komt voor fiber:

Flex Fiber

Vanaf in plaats van € 83,99  0 /maand gedurende 2 maanden

Nu ben jij aan de beurt

Meer dan 1.000.000 huizen en bedrijven zijn al klaar om op fiber te worden aangesloten. Kies je Flex Fiber-pack en ga ervoor:

 • een stabiele verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • supersnel internet tot 1 Gbps
 • een scherper beeld op al je schermen
 • een korting op je pack
 • een  installatie van fiber bij je thuis

Alleen internet nodig?

Stabiel en supersnel internet

Zelfs wanneer de hele familie online is!

Geniet van een ultrastabiel internet en verbazingwekkende snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en 200 Mbps om te uploaden, ongeacht het aantal verbonden personen of toestellen.

Fiber 1 Gbps
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Fiber 1 Gbps
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Fiber 1 Gbps
12 min

Koper 70 Mbps
39 min

'Ik kan veel sneller werken. Tijdens meetings hoef ik niet meer te vragen wat er gezegd werd. De verbinding is heel stabiel, zonder haperingen.'

Martin, 28, Antwerpen

'Wow, wat een snelheid, wat een stabiliteit! Met fiber surfen we met ons vijven allemaal met dezelfde snelheid. Zelfs als mijn zoon met zijn vrienden aan het gamen is.'

Julie, 46, Luik

Kies nu voor Flex Fiber

Het pack op maat van elk gezinslid

Flex Fiber is…

 • een stabiele verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • een onbeperkt en supersnel internet tot 1 Gbps
 • een onbeperkte toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal met My e-Press
 • supervoordelige mobiele abonnementen voor het hele gezin
 • een ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
Flash Sales

Vanaf in plaats van € 83,99  0 /maand gedurende 2 maanden
(mobiel abonnement inbegrepen)

Gratis installatie

Wist je dat?

Wacht niet langer en stap nu over op Flex Fiber. Fiber wordt dan  bij je thuis geïnstalleerd.

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Ontdek wat fiber is in een video.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet straks sowieso vervangen worden door glasvezel. Fiber voorziet immers in de behoefte aan steeds meer connectiviteit. Het garandeert je betere prestaties, nu en in de toekomst.

Mbps is de eenheid die de hoeveelheid gegevens meet die in één seconde worden overgedragen. Deze eenheid van overdracht wordt wereldwijd gebruikt om de internetsnelheid te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps (of GIGA) staat voor gigabit per seconde. Een gigabit (of 1 GIGA) komt overeen met duizend megabits.

De snelheden die Proximus aangeeft zijn de download- en de uploadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 Gbps wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je in slechts 12 seconden een film van 1,5 gigabit. Bij een traditionele snelheid (70 Mbps) duurt zo'n download bijna 3 minuten.

Glasvezel is niet alleen sneller en stabieler dan traditionele koperkabel, maar ook milieuvriendelijker.

Het kan volledig in Europa worden geproduceerd en bestaat uit glas dat is gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Siliciumdioxide wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Bovendien verbruikt fiber 4x minder elektriciteit dan koper en laat de productie ervan een zeer kleine ecologische voetafdruk achter: 0,06 kg CO2 voor fiber tegenover 1000 kg voor 2 kg koperdraad (waarmee aansluitingen momenteel worden gerealiseerd).

Kiezen voor deze toekomstgerichte technologie is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat!

Bekijk een video waarom fiber goed is voor het milieu.

Glasvezelkabels worden wijk per wijk en straat voor straat gelegd. Om de installatie van fiber tot bij je thuis mogelijk te maken, zijn voorbereidende graaf- of gevelwerkzaamheden nodig. We doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken en houden je doorlopend op de hoogte van de termijnen.

Wanneer de werken in je straat voltooid zijn, komt de glasvezelkabel discreet je huis binnen. Op dat ogenblik word je uitgenodigd om op de nieuwe technologie over te stappen en te genieten van alle voordelen van fiber. Zodra je hebt besteld, komt een van onze technici op de afgesproken dag thuis bij je langs om je fiberaansluitdoos te installeren.

Woon je in een gebouw dat door een syndicus wordt beheerd, dan moet die ons eerst toegang geven tot het gebouw voor de installatie van fiber in de gemeenschappelijke ruimtes. Pas dan kun je vragen om aangesloten te worden op ons glasvezelnetwerk.

Bekijk een video over hoe fiber bij je thuis wordt geïnstalleerd.

Alles over de installatie

Ja, je fiberaansluiting is volledig  bij elke activering van een Flex Fiber-pack, of je nu Proximus-klant bent of niet. In gemeenten waar Fiberklaar het glasvezelnetwerk aanlegt, verwijzen wij je ook naar hun voorwaarden (www.fiberklaar.be/aanpakNieuw venster). Kies je voor een ander fiberproduct, bijvoorbeeld enkel Internet Fiber, dan betaal je bij een nieuwe installatie € 59 aan installatiekosten.

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

Flash Sales

 • van 03/10 t.e.m. 19/10/2022, voor elke nieuwe internetabonnee die voor Flex Fiber kiest.
 • INT + TV (+MOB): Maandelijkse korting van maximaal € 104,99/maand gedurende de eerste 2 maanden, afhankelijk van de samenstelling van het pack door de klant. De promotie geeft recht op een korting van € 68,99 op het basispack van Flex met internet + TV en tot maximum € 11 voor superieur internet, € 10 voor een tv-optie en € 15 voor een mobiel abonnement in je Flex-pack. Nadien betaal je de gewone prijs.
 • INT + MOB: Maandelijkse korting van € 68,99/maand gedurende de eerste 2 maanden op het basispack van Flex met internet + mobiel. Nadien betaal je de gewone prijs.
 • Niet compatibel met andere promoties, met uitzondering van het gezamenlijke aanbod van een smartphone met een gsm-abonnement en de DataPhone-optie.

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen ga naar www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Gratis installatie: gratis installatie door een technicus (waarde: € 350) bij elke activatie van een Flex Fiber-pack. Als je kiest voor een fiber product zonder pack, zoals Internet Fiber, wordt € 59 aangerekend voor een nieuwe installatie.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor supersnel en stabiel internet zonder onderbreking of vertraging. Je beschikt over snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en tot 200 Mbps om te uploaden met Flex Fiber. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden!

Downloadsnelheid
Fiber Boost option (1 Gbps per seconde)
Downloadsnelheid
Standaard verbinding (70 Mbps)
Film (1,5 GB) 12 seconden 3 minuten
Videogame (5 GB) 42 seconden 10 minuten

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft