Fiber is beschikbaar in je straat!

Test of je in aanmerking komt voor fiber en geniet van ultrasnel en stabiel internet

Mijn pack kiezen

Wat een geluk, fiber is er al voor jou!

Kies jouw Flex Fiber pack en geniet:

 • een gratis installatie van fiber bij je thuis
 • een supersnel en stabiel internet

10 Gbps fibertechnologie, veruit het snelste internet van België

Met de Ultra Fiber-optie beschikbaar via voorinschrijving in 5 grote steden

Ultra Fiber, dat is:

 • het snelste internet van het land, met 10 Gbps-technologie die snelheden tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload biedt.
 • een ultrastabiele verbinding voor het hele gezin, op al je toestellen, overal bij je thuis.
 • ultrakorte reactietijd om voorsprong te nemen op je tegenstanders en je games in een paar seconden te downloaden of te updaten.

Ben je Flex Fiber-klant? Op zoek naar buitengewone prestaties? Woon je in Brussel, Antwerpen, Namen, Gent of Luik? Neem alvast een voorsprong en teken in avant-première in op de optie Ultra Fiber om te genieten van grenzeloze mogelijkheden.

Ultrasnel en stabiel internet

Zelfs wanneer iedereen online is!

Met fiber geniet je van ultrastabiel internet en verbazingwekkende snelheden, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent.

Ultra Fiber
9,4 sec

Fiber 1 Gbps
1 min 20

Koper 100 Mbps
13 min 20

Ultra Fiber
1 min 20

Fiber 100 Mbps
13 min 20

Koper 30 Mbps
44 min 27

'Ik kan veel sneller werken. Tijdens meetings hoef ik niet meer te vragen wat er gezegd werd. De verbinding is heel stabiel, zonder haperingen.'

Martin, 28, Antwerpen

'Wow, wat een snelheid, wat een stabiliteit! Met fiber surfen we met ons vijven allemaal met dezelfde snelheid. Zelfs als mijn zoon met zijn vrienden aan het gamen is.'

Julie, 46, Luik

Upgrade jouw pack

Om het compatibel te maken met de glasvezeltechnologie

Dit is wat je krijgt met internet via fiber…

 • Tot 10 keer sneller internet
 • Een stabielere verbinding zonder onderbreking
 • Een ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
Gratis installatie

Wist je dat …

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Wacht niet langer en stap nu over op Flex Fiber. Fiber wordt dan  bij je thuis geïnstalleerd.

Vanaf 01/01/2023, veranderen de tarieven van .

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Mbps is de eenheid die de hoeveelheid gegevens meet die in één seconde worden overgedragen. Deze eenheid van overdracht wordt wereldwijd gebruikt om de internetsnelheid te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps (of GIGA) staat voor gigabit per seconde. Een gigabit (of 1 GIGA) komt overeen met duizend megabits.

De snelheden die Proximus aangeeft zijn de download- en de uploadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 Gbps wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je in slechts 12 seconden een film van 1,5 gigabit. Bij een traditionele snelheid (70 Mbps) duurt zo'n download bijna 3 minuten.

Fiber is niet alleen sneller en stabieler, maar ook ecologischer. Het versturen van data kost immers tot 12 keer minder energie dan met je huidige koperkabel! Overstappen op fiber is dus een goede beslissing voor het milieu en het klimaat.

Fiber of glasvezel bestaat uit glas gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Het wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs in water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Vergeleken met koper heeft de productie van glasvezel een kleine ecologische voetafdruk: 0,06 kg CO2 voor glasvezel vs. 1000 kg voor 2 kg koperdraad (gebruikt voor het bestaande netwerk).

Tot slot recycleert Proximus tot 500 ton koper per jaar om het een tweede leven te geven.

Dat hangt af van welke producten je momenteel hebt. Afhankelijk van de fiberformule die je kiest, kan het zijn dat je Flex Fiber-pack in bepaalde gevallen iets duurder uitkomt dan je huidige pack. Je geniet echter van een stabieler en tot tien keer sneller internet, en van een scherper beeld op al je schermen. En bovenal, je bent klaar voor de toekomst! De installatie van fiber bij je thuis is trouwens helemaal 

Dat hangt af van de aansluiting van je alarmsysteem:

 • Via wifi of ethernet naar je b-box? Dan hoef je niets te doen.
 • Via de analoge lijn? Dit type aansluiting zal na de overstap op fiber verdwijnen. Je zult dus ofwel een aparte analoge lijn moeten bestellen of contact moeten opnemen met je installateur om je alarmcentrale te updaten.
 • Via je telefoonlijn? De Service Line is beschikbaar! Een speciale lijn voor uw alarmsysteem. Meer info over service line. U kunt ook een service line bestellen via het formulier
 • Via een centrale meldkamer? Vraag aan de installateur van je alarminstallatie om te controleren of de installatie goed werkt.

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen ga naar www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor supersnel en stabiel internet zonder onderbreking of vertraging. Je beschikt over snelheden tot 1 Gbps om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met Flex Fiber. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden!

Downloadsnelheid
Fiber Boost option (1 Gbps per seconde)
Downloadsnelheid
Standaard verbinding (70 Mbps)
Film (1,5 GB) 12 seconden 3 minuten
Videogame (5 GB) 42 seconden 10 minuten

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft