×
×

Fargo

Fargo

Fargo is, net als de film,een pareltje voor cinefielen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van de gebroeders Coen uit 1996, die maar liefst twee Oscars kreeg: voor het beste originele script en voor de beste actrice. Qua sfeer en beeldvoering moet de tiendelige serie niet onderdoen voor de succesvolle film. Actie, zwarte humor, en drama gegarandeerd!

Netflix


IMDb-rating
9/10

Taal
Engels

Duur
53 min.

Genre
drama, thriller

Seizoenen
2

Doelgroep
Adolescenten en volwassenen


Moorddadige chaos

Deze Netflix Original  speelt zich – net zoals de film – af in het besneeuwde stadje Fargo. Het scenario verloopt anders. Hier krijgt de hoofdrolspeler niet de opdracht om zijn vrouw te ontvoeren, maar schakelt hij een zware crimineel in om een rekening vereffenen met een oude pestkop. Maar dat is buiten het speurderstalent van politievrouw Molly Solverson gerekend ...

Fargo

Cynisme en een sterrencast

Fargo slaagt er in tien afleveringen in om de originele film vijftien jaar vooruit te spoelen. De donkere humor en de vele actiescènes maken de serie tot een bijzondere misdaadreeks met een cynisch kantje. Acteurs als Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kate Walsh (Grey’s Anatomy, Private Practice) en Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) geven de typische Coen-personages diepgang. Terecht een veelgeprezen serie!

Fargo

Trailer

Seizoenen

Fargo

Seizoen 1

Lester Nygaard is een mislukte verzekeringsagent. Zijn vrouw houdt niet meer van hem en zijn broer daarentegen maakt wel furore als geslaagde zakenman. Op een dag komt hij een oude klasgenoot tegen die hem vroeger altijd pestte en ook nu krijgt hij klappen te verduren. In het ziekenhuis ontmoet hij de huurmoordenaar Lorne Malvo. Wat Lester niet weet is dat die ontmoeting zijn leven helemaal op zijn kop zal zetten.

Fargo

Seizoen 2

Het tweede seizoen is een prequel op het eerste seizoen. De jonge Lou Solverson, nu restauranthouder, werkte in 1979 als politieagent in Sioux Falls. Wanneer hij net terug is uit Vietnam, stort hij zich in een onderzoek naar de lokale maffia. Daarbij komt hij ook in contact met Ronald Reagan (Bruce Campbell), die campagne voert om president van de VS te worden. Nog komischer dan voorheen!

Cast

Fargo
Billy Bob Thornton
Lorne Malvo

Fargo
Allison Tolman
Molly Solverson

Fargo
Colin Hanks
Gus Grimly

Fargo
Martin Freeman
Lester Nygaard

Fargo
Kristen Dunst
Peggy Blomquist

Fargo
Jesse Plemons
Ed Blomquist

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar