×
×

Breaking Bad

Breaking Bad

Ben je een fan van topfictie? Dan ken je Breaking Bad ongetwijfeld, tenzij je de afgelopen jaren op een andere planeet vertoefde natuurlijk. De bekende serie over een scheikundeleraar die lijdt aan longkanker en besluit om ‘crystal meth’ te maken, won zes Emmy Awards en een Golden Globe. Sommige mensen vinden dit de beste tv-serie ooit. We kunnen ze geen ongelijk geven.

Netflix


IMDb-rating
9,5/10

Taal
Engels

Duur
47 min.

Genre
Thriller

Seizoenen
5

Doelgroep
Adolescenten en Volwassenen


Van leraar tot drugsdealer

Op het moment dat Walter Whites vrouw zwanger is van hun tweede kind, krijgt Walt te horen dat hij terminale longkanker heeft. Walt wil zijn gezin na zijn dood besparen van financiële problemen en neemt een drastisch besluit. Hij krijgt de hulp van Jesse, een van zijn chemiestudenten, om methamfetamine te maken en te verkopen. De zorgzame vader en scheikundeleraar verandert in een crimineel.

Breaking Bad

Iconisch figuur

Sommige personages blijven voor eeuwig bestaan. Denk maar aan Don Draper of Tony Soprano. Walter White hoort ook in dat rijtje thuis. Walt is hét gezicht van de serie: een bescheiden chemieleerkracht die gaandeweg in een zelfingenomen crimineel verandert en iedereen in de steek laat. Als kijker raak je echt in de ban van het hoofdpersonage dat blijft verrassen. Maar Breaking Bad is niet alleen origineel, de serie is ook ontroerend en grappig.

Breaking Bad

Seizoenen

Breaking Bad

Seizoen 3

De longkanker mag dan wel stabiel zijn, Walter White krijgt weer met allerlei onverwachte situaties te maken. Zijn vrouw Skyler wil scheiden en zijn schoonzoon zit hem op de hielen. Daarnaast heeft een Mexicaans drugskartel het op hem gemunt. Ondanks alle tegenslagen werkt Walt aan een deal die hem een heleboel geld kan opleveren.

Breaking Bad

Seizoen 4

Zijn kompaan Jesse neemt steeds meer afstand van Walter en stelt zich vijandiger op. Ook zijn persoonlijke situatie is verre van evident. Hij raakt almaar meer vervreemd van zijn vrouw en wordt op de hielen gezeten door zijn schoonzoon Hank die DEA-agent is. Als kijker word je meegesleurd in een rollercoaster van emoties die je keer op keer bij het nekvel grijpen.


 

Seizoen 5

In het vijfde en laatste seizoen van Breaking Bad blijft er van de brave huisvader Walt amper iets over. Hij transformeerde in een volleerde drugscrimineel. Met Jesse en Mike als partners in crime wil Walt in een keer veel geld verdienen met ‘crystal meth’. Maar naarmate het seizoen vordert, wil Walt de drugswereld definitief achter zich laten. De seizoensfinale mondt uit in een aflevering die niemand onberoerd laat.

Cast

Breaking Bad
Bryan Cranston
Walter White

Breaking Bad
Anna Gunn
Skyler White

Breaking Bad
Aaron Paul
Jesse Pinkman

Breaking Bad
Dean Norris
Hans Schrader

Breaking Bad
Betsy Brandt
Marie Schrader

Breaking Bad
RJ Mitte
Walter White Jr.

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar