×
×
Verloningspolitiek

Verloningspolitiek

#NieuwPerspectief op verloning

“Een tevreden medewerker zorgt voor meer engagement tegenover de klanten.”

Laurent Jaspers, Accountant Ethias

Ethias is op twee na de grootste verzekeringsonderneming van België, met ruim een miljoen klanten. Maar wie tevreden klanten wil, moet eerst voor de tevredenheid van de eigen medewerkers zorgen:

  • een alternatieve verloning, zonder de loonkost te verhogen
  • betere fiscale voordelen voor werkgever en werknemer
  • IT en telecom als troef

Nieuwe uitdagingen, nieuwe verloningspolitiek

Nieuwe regelgeving en een hoge fiscale druk op verloning verplichten ondernemingen ertoe een nieuwe win-winverloningspolitiek voor werkgever en medewerkers uit te werken. Ethias was destijds een van de eerste bedrijven die zijn medewerkers een gratis internetabonnement aanbood. “Vijftien jaar geleden is de personeelsvereniging daar mee begonnen”, zegt Laurent Jaspers, accountant bij Ethias en verantwoordelijk voor de personeelsvereniging. Ondertussen is de formule geëvolueerd naar een alternatieve verloning voor medewerkers in de vorm van telecomoplossingen.


Besparen op IT en telecom: altijd meegenomen

De integratie van telecomoplossingen in de verloningspolitiek zorgde voor een nieuw perspectief. De werknemers van Ethias kregen een mooi loonvoordeel, hoger dan het equivalent in brutoloon, zonder de loonkost voor het bedrijf de hoogte in te jagen, want voor een extralegaal voordeel moet de werkgever véél minder sociale zekerheid betalen. Proximus ontwikkelde voor Ethias een oplossing op maat. Via Packs for Employees genieten de medewerkers van het voordeel van één provider, terwijl Ethias de kosten voor vast en mobiel internet blijft dragen. “Voor digitale tv, vaste en mobiele telefonie betalen medewerkers een bijdrage, maar hij of zij kan daarbij rekenen op een mooie korting”, vertelt Laurent Jaspers. “Via Ethias kunnen ze ook korting krijgen bij de aankoop van een pc.”


Appreciatie alom

Laurent Jaspers staat voortdurend in contact met de medewerkers van Ethias. “Uit die contacten blijkt telkens weer hoezeer de medewerkers dit initiatief appreciëren”, zegt hij. “Je moet weten dat we dit echt als een extra service aan onze medewerkers aanbieden. Hier gaat het om een extra voordeel voor de medewerker, voor privégebruik.” Toch hangt er aan het project ook een voordeel voor de werkgever vast. Zo vormt het aanbod een extralegaal voordeel dat zowel voor werkgever als werknemer fiscaal interessant is. “Het leukste is natuurlijk dat het initiatief bijdraagt aan de tevredenheid van de medewerker”, zegt Laurent Jaspers. “Een tevreden medewerker voelt zich goed in zijn vel. Dat zorgt voor meer productiviteit, een grotere betrokkenheid bij het bedrijf en een groter engagement tegenover de klanten.”

Ethias nv - Spaar- en beleggingsproducten, verzekeringen, kredieten sinds 1919
Adres: rue des Croisiers 24, 4000 Luik – 1720 werknemers

Ga voor een #NieuwPerspectief op verloning

Wij helpen u het juiste verloningspakket samen te stellen, zowel voor u als uw werknemer

Packs for Employees

Betaal het internetabonnement van uw medewerkers geheel of gedeeltelijk met Packs for Employees

Engage Packs

Laat uw medewerkers genieten van de nieuwste technologische snufjes

Beheer uw mobiele facturen

Bepaal de bijdrage die u wilt betalen en laat uw medewerkers hun bedrijfs-gsm ook privé gebruiken

Een andere manier van verlonen

Ons getrouwheidsprogramma biedt uw medewerkers voorkeurstarieven op Proximus-producten voor heel het gezin

Uw uitdagingen bekijken door een nieuwe IT- en telecombril?

Aarzel niet om uw accountmanager te contacteren of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Contacteer mij
Contact