Internet of Things (IoT)

Gratis IoT startergids Nieuw venster

Klantenverhalen

Hoe werkt een slimme gastank? Een sensor houdt het beschikbare volume gas van een gastank in het oog. Dankzij een IoT-oplossing ziet de distributeur welke gastanks hij moet bijvullen – en hoe dringend dat is.

Meer info

Smart tank multigas

AXA Belgium maakt gebruik van Occupancy Analytics om haar gebouwen optimaal te beheren.

Smartcare van IPARC meet temperatuur, luchtvochtigheid en lichtwaarden. Het maakt gebruik van het LoRa- netwerk en heeft dekking in heel in België. Ideaal voor plaatsen waar geen router of wifi mogelijk is.

We rustten onze eigen bobijnen uit met IoT sensoren. Zo kunnen we deze bobijnen lokaliseren in heel het land.

In de regio Bergen test de intercommunale Hygea sensoren die glasbollen slim maken. Dit biedt heel wat voordelen zoals een efficiënte ophaling, geen overvolle glasbollen meer...

Steden en gemeenten moeten steeds slimmer worden. Om hen daarbij te helpen biedt Proximus hen heel wat oplossingen aan. Dankzij het nieuwe LoRa- netwerk zien heel wat nieuwe toepassingen het licht. In Elsene werd bijvoorbeeld een project gelanceerd om de luchtkwaliteit in de straten te meten.

Steden en gemeenten moeten steeds slimmer worden. Proximus helpt hen daarbij. Dankzij het nieuwe LoRa- netwerk zien heel wat nieuwe toepassingen het licht. In Elsene werd bijvoorbeeld een project gelanceerd om de luchtkwaliteit in de straten te meten.

Beheer koelketen bij QualityGuard

QualityGuard gebruikt IoT voor zijn oplossingen in het beheer van de koelketen.

Swissport gebruikt IoT voor Track & Trace .

Ontdek onze partners