Verfijn uw bedrijfsstrategie met data-inzichten

  • Objectieve besluitvorming
  • Verhoogde productiviteit
  • Nieuwe bedrijfsmodellen

Optimaliseer het gebruik van uw gegevens

Innovatie is meer dan ooit nodig om als organisatie competitief te blijven. Het juiste gebruik van gegevens die door bedrijfsmiddelen worden gegenereerd, levert data-gedreven inzichten op en maakt van uw bedrijf een slim bedrijf.

Luc Cogneau, Data Analytics Sales Account Executive

Oplossingen

Internet of Things (IoT)

Gegevensuitwisseling door machines, applicaties en objecten met elkaar te verbinden, vormt de basis van een slim databeleid.

  • Slim energiebeheer
  • Automatisering om handmatige fouten te verminderen
  • Efficiëntere productie dankzij realtime monitoring

Data-analyse

Gebruik locatiegegevens of andere gegevensbronnen voor objectieve inzichten in uw activiteiten.

  • Overzicht van het aantal aanwezige personen, hun bewegingen en profielen in een bepaald gebied gedurende een bepaalde periode (realtime of niet)
  • Interactief en gebruiksvriendelijk dashboard voor snelle data-interpretatie
  • Gegevens uit rapporten zijn geanonimiseerd en geaggregeerd

Drone-as-a-Service

Drones zijn zeer effectief voor gegevensverzameling of beveiligingsdoeleinden. Het gebruik ervan vereist echter gespecialiseerde expertise.

  • Verhuurdienst voor geautomatiseerde 5G-drones
  • Kant-en-klare oplossing
  • Dienstgebaseerde prijsstelling

Data-driven solutions

Gegevensoverdracht optimaliseren creëert waarde voor uw bedrijf. Ons aanbod combineert data-integratie, API-beheer en het ontwerp van native cloud-applicaties.

  • Gecertificeerde Microsoft-experts voor Digital & App Innovation, Data en AI
  • Native oplossingen in de Microsoft Azure-cloud
  • Unieke ervaring in machine learning en automatisering

AI voor bedrijven

AI is enorm krachtig om processen te optimaliseren en inzichten te ontgrendelen uit uitgebreide datasets. Hiermee kunnen we efficiëntie en innovatie creëren.

  • E2E AI projectmanagement expertise
  • Centrum van Excellentie met meer dan 90 ontwikkelaars & datawetenschappers
  • Unieke trainings- en ontdekkingsmodules voor meerdere profielgroepen

Generatieve AI: neem de eerste stap

Overtuigd van AI, maar hulp nodig om van wal te steken?

Donatienne, AI specialiste bij Proximus NXT, begeleidt u bij de praktische aspecten van generatieve AI: implementatie-uitdagingen, implementatiemethodologie, concrete voorbeelden...

Klantenverhalen

"Dankzij het monitoren van het gasniveau kunnen we onze leveringen efficiënter organiseren. Dit bespaart ons veel onnodige ritten."

Ingeborg Symons, PDG van Multigas

Lees meer

"Data-analyse biedt stads- en gemeentebesturen tal van mogelijkheden om hun beleid met betrekking tot toerisme, verkeer of afvalbeheer te verbeteren."

Anthony Wittesaele, Gemeentelijk Toerismeadviseur

Bekijk de video Nieuw venster

"Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe nauwkeuriger de politie en brandweer potentiële probleemsituaties kunnen monitoren en effectieve beslissingen kunnen nemen."

Tom De Jaeger, PDG van Tersec

Lees meer

"Azure IoT stelt ons in staat om te profiteren van alle voordelen van de cloud, waaronder snellere implementatie en schaalbaarheid. We verzamelen nu meer gegevens in minder tijd en met betere traceerbaarheid."

Damien Terrié, Manager Digitale Platforms

Lees meer Nieuw venster

"Euronav investeert in digitale transformatie zodat we op basis van gegevens beslissingen kunnen nemen en brandstof kunnen besparen."

Hugo De Stoop, CEO van Euronav

Lees meer Nieuw venster

Vragen over gegevensanalyse?

De gegevens komen van verbindingen tussen mobiele telefoon sim-kaarten en gsm-antennes. De gegevens worden vervolgens geaggregeerd en volledig geanonimiseerd.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om informatie te verstrekken over het aantal passanten, sociodemografische profielen, concentratiepieken, specifieke reisgewoonten, enz.

Er zijn twee soorten analyses:

  • Analyses op basis van historische gegevens: deze omvatten combinaties van verschillende gegevensbronnen, profielen, temporale frequenties die inzicht geven in "herkomst-bestemmings" bewegingen.
  • Analyses op basis van puntgegevens: profilering is mogelijk met een vertraging van 1 of 2 dagen (afhankelijk van het gewenste profiel) vanwege de berekeningen die moeten worden uitgevoerd op binnenkomende gegevens.

De gegevens zijn beschikbaar voor alle grote steden in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Proximus heeft een extrapolatie-algoritme ontwikkeld dat de gegevens uit de rapporten automatisch omzet in een representatie die overeenkomt met de gehele Belgische bevolking, niet alleen de gebruikers van het Proximus mobiele netwerk. De gegevens die door Proximus worden verstrekt, hebben een nauwkeurigheid van minstens 90%.

Read more Nieuw venster

Mobiele gegevens worden 24/7 verzameld in heel België.

ICT creëert kansen

Data speelt een cruciale rol in besluitvorming gedurende uw digitale transformatie. Een veerkrachtige ICT-infrastructuur vormt de basis. Als digitale dienstverlener is Proximus de ideale partner om u te begeleiden bij het benutten van ICT om de voortdurende groei van uw bedrijf te stimuleren.