Ik ben actief in de gezondheidszorg en wil meer weten

IoT-sensoren monitoren de temperatuur van vaccins

Het Internet of Things (IoT) speelt een steeds grotere rol in de e-healthcare. In de COVID-19 vaccinatiecampagne wordt IoT vooral ingezet bij de temperatuursmonitoring van de vaccins.

Overal toegang tot gegevens: onmisbaar voor de digitale gezondheidszorg

Mobiele apps die bepaalde gezondheidsparameters monitoren, maken niet alleen het leven van de patiënt gemakkelijker. Ze bieden ook toegang tot alle gegevens via wifi of het mobiele netwerk, zelfs binnen in het ziekenhuis.

Slim samenwerken met collaboration tools

Snelle communicatie tussen teams en de patiënt is essentieel in de gezondheidssector. Profiteer van een hele reeks diensten die de samenwerking verbeteren: call center, afsprakenbeheer, digitaal uitgeruste operatiezalen, enz.

Eén telefoontje kan levens redden!

Dankzij Fixed Mobile Unification (FMU), is elke medewerker altijd bereikbaar op zijn professionele nummer en op het toestel van zijn keuze: vast of mobiel.

De patiënt voelt zich thuis in het ziekenhuis

De patiënt wil surfen, telefoneren, z’n favoriete tv-programma’s bekijken of belangrijke informatie over zijn ziekenhuisverblijf raadplegen? Dat kan allemaal dankzij onze professionele entertainmentoplossingen.

Realtime zorg via verbonden objecten

Zijn de koelruimtes op de juiste temperatuur? Wanneer dienen de afvalcontainers geleegd te worden? Dat en veel meer kan gemonitord worden met sensoren die de info in realtime doorsturen via het IoT-netwerk van Proximus.

Meer data voor een betere diagnose

Met de komst van nieuwe toepassingen worden ook meer en meer gegevens gegenereerd. Evolutieve gegevens vormen de basis voor een juistere diagnose. Al die gegevens moeten opgeslagen worden en gemakkelijk te raadplegen zijn.

Patiënten informeren en opvolgen

Multimedia, medische beeldvorming en onlinetools verbeteren de samenwerking tussen zorgverleners onderling en met hun patiënten. Om die stroom van gegevens te absorberen, is er een snel en betrouwbaar netwerk nodig: fiber.

Meer weten?

Download digitale gezondheid white paper

Download white paperNieuw venster

Klantenverhalen

“10% voortaan via teleconsultatie”

Niet alleen de artsen en medewerkers van het UZ Brussel, maar ook de patiënten ontdekten ‘tele’ als nieuw kanaal. “Tele kan niet alles vervangen”, zegt CEO Marc Noppen, “al schat ik wel dat we zowat tien procent van alle consultaties ook in de toekomst vanop afstand blijven doen.”

Lees meer

Een verbonden patiënt wordt dé schakel van zijn gezondheid

Ons zorgstelsel is voorbijgestreefd, dat is de diagnose van professor Philippe Coucke (CHU van Luik). Om het te moderniseren, moet er een strakkere organisatie en meer menselijke begeleiding komen en moet men inzetten op nieuwe technologieën.

Lees meer

Hoe het virus de gezondheidszorg op z’n kop zette

De coronapandemie stelde onze ziekenhuizen wekenlang voor gigantische uitdagingen. Wat was de impact op onze gezondheidszorg? En hoe gaan we deze in de toekomst organiseren? Directieleden van AZ Groeninge delen hun ervaringen.

Lees meer

Videoconferencing haalt bewoners woonzorgcentrum uit isolement

In woonzorgcentrum het Huizeken van Nazareth installeerde SpearIT videoconferencing als alternatief voor het wegvallen van de bezoekmomenten van familie en vrienden bij bewoners. Binnen de 24 uur konden bewoners en naasten elkaar virtueel bezoeken.

Lees meer