Klanten succesverhalen

Klanten succesverhalen

Trends & Sectoren

Meest recent succesverhaal: GO!

De verhuizing naar een nieuwe locatie gaf de centrale administratie van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap de kans om het gebruik van ICT perfect af te stemmen op de veranderende behoeften van haar medewerkers. Het Nieuwe Werken staat centraal in de aanpak, met dank aan de voordelen van moderne technologie.

Lees meer

ICT

HeLics

Voor de vlotte dienstverlening aan de burger schakelen Leuven en Hasselt hun nieuwe datacenters in.

Meer lezen

Andere ICT succesverhalen

Communication

Sportpaleis ondersteunt ticketverkoop met Forum 500(0)

Voor een eerste indruk krijgt u maar één kans. Het professioneel telefonisch onthaal van een klant met optimaal oproepbeheer bij uw bedrijf is zo’n kans. Maar hoe houdt u het hoofd koel wanneer het aantal oproepen een piekmoment kent? Bij Tele Ticket Service, het ticketingbureau van de Sportpaleis Group, hebben ze daar intussen bijna dertig jaar ervaring mee. Sportpaleis is het eerste grootste telefonische reservatieplatform van België geworden doordat callcenterfunctionaliteit (ACD) volledig in hun Forum 500(0) telefooncentrale geïntegreerd is.

Lees meer

Connectivity

Latest customer success story: RVP manages IT with end-to-end monitoring

De Rijksdienst voor Pensioenen keert jaarlijks ruim 1,5 miljard euro uit aan 1,8 miljoen pensioengerechtigden. Om de dienstverlening verder te verbeteren, stapte de RVP over van een mainframe naar een open IT-omgeving. Via een oplossing voor end-to-end monitoring van de application delivery chain kan de RVP de gebruikerservaring verder verbeteren.

Lees meer

Waarom Proximus?

We willen de geprefereerde leverancier zijn die intuïtieve end-to-end oplossingen aanbiedt via een combinatie van vaste en mobiele telefonie, IT en media, en de klanten op deze manier in staat stellen hun professionele en privéleven duurzaam te organiseren en te optimaliseren.

De nieuwste trends bepalen de markt en maken het soms moeilijk kiezen tussen de één of de andere oplossing. De recentste ontwikkelingen op technologisch gebied creëren opportuniteiten voor de levering van nieuwe diensten. Ook de verwachtingen van de klanten blijven evolueren.

Convergentie

De technologieën convergeren steeds meer: voice, video en audio via alle middelen, met meer of minder gecombineerde intelligentie. Telefonie verlaat geleidelijk haar oorspronkelijke infrastructuur, en dat is ook het geval voor de media, de bankverrichtingen, de detailhandel, de fotografie, de persoonlijke contacten, enz. Ook de commerciële activiteiten convergeren steeds meer: operatoren bieden financiële diensten aan, wagens worden 'het ultieme geconnecteerde apparaat', postdiensten en onlinedetailhandelaars vullen elkaar aan enz.

Het individu wordt steeds afhankelijker van de moderne technologieën omdat deze in alle aspecten van het leven opduiken, zowel thuis, op de baan als op het werk. Ontbrekende connectiviteit wordt snel ervaren als een gebrekkige dienstverlening, met alle gevolgen van dien.

End-to-end diensten

Ons doel is end-to-end diensten met een ondubbelzinnige SLA aan te bieden, vanaf het datacenter tot de individuele gebruiker. De bedrijven moeten dergelijke SLA's kunnen beheersen, zodat de digitale diensten een werkelijke verrijking voor iedereen worden. Daarom biedt Proximus een complete waaier van diensten aan, vanaf de basisconnectiviteit tot de IT-diensten die organisaties nodig hebben om hun klanten in de huidige digitale wereld beter te kunnen dienen.

ISO-certificaten

Om onze missie te vervullen wordt gefocust op vier prioriteiten: klantentevredenheid, winstgevende groei, innovatie & transformatie, en operationele uitmuntendheid.

De Proximus Groep zorgt voor een gezonde en veilige werkomgeving door de risico's voor zijn medewerkers, aannemers en bezoekers te minimaliseren en te isoleren. Wij beschermen onze bedrijfsinformatie door de risico's verbonden aan deze informatie te behandelen zoals financiële en operationele risico's, rekening houdend met de bedreigingen, kwetsbaarheden en kosten die gepaard gaan met de implementatie van voorzorgsmaatregelen.

We erkennen dat het onze plicht is het milieu te beschermen en al onze activiteiten en processen voortdurend te herzien om de impact ervan op het milieu tot het minimum te beperken. Wij ondernemen stappen om vervuiling te voorkomen, middelen en energie te besparen, uitstoot en afval te minimaliseren en onze producten en afval te recycleren wanneer dat milieuverantwoord is.

Voor onze professionele klanten implementeren we managementsystemen die voldoen aan ISO 9001, VCA** en ISO 27001.

Omdat we permanent aan de verbetering van onze managementsystemen werken, worden deze herzien en geauditeerd. Daarnaast monitoren en analyseren we onze resultaten en de feedback die we krijgen van klanten, medewerkers en andere stakeholders om zo onze doelstellingen en targets op het vlak van kwaliteit, veiligheid, milieu en beveiliging te bepalen.

Klantencharter

Proximus is de leidende operator in België en beschikt over een uitgebreide ervaring met uiteenlopende klantengroepen: particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen. De voortdurende vernieuwingsdrang van Proximus heeft geleid tot een compleet gamma producten en oplossingen voor vaste en mobiele netwerken.

 • Een en dezelfde partner: de Proximus Groep garandeert u een geconvergeerd aanbod van vaste en mobiele telefonie, ICT en media via een en dezelfde partner.
 • Klantgerichtheid: klantentevredenheid is en blijft een prioriteit bij de Proximus Groep.
 • Leidende operator in België: als klant van de Proximus Groep profiteert u van onze leiderspositie in België. Wilt u duurzame ICT-oplossingen implementeren in Europa? De Proximus Groep garandeert u een vlotte levering van ICT-oplossingen en managed services voor uw onderneming.
 • Proximus ICS: Proximus ICS garandeert u de meest flexibele en performante datatransitdiensten met een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en snelle leveringstermijnen tegen de beste prijs.

Diensten en oplossingen

 • De Proximus Groep heeft een ruime ervaring opgebouwd met uiteenlopende klantengroepen. Als klant kunt u profiteren van onze vele investeringen in ontwikkeling, ons hoog expertiseniveau betreffende ICT en connectiviteit en de talrijke oplossingen die we hebben gecreëerd om in te spelen op uw behoeften: Enterprise Network Solutions, Enterprise Datacenter Solutions, Enterprise Security Solutions, Enterprise Collaboration Solutions, Enterprise Applications Solutions, Enterprise Mobility Solutions.

ICT-diensten en managed services

 • De Proximus Groep biedt support in de vorm van strategische en technische consultancy en integreert daarbij alle ICT-aspecten. Bovendien staan wij in voor de voortdurende verbetering van uw ICT-tools en het beheer van uw volledige infrastructuur.Met onze managed services helpen wij u om efficiënter en effectiever te werken.

Opleiding

 • Als leidende leverancier van ICT-opleidingen in de Benelux biedt de Proximus ICT Academy een uitgebreide waaier van ICT-cursussen aan.

Corporate Social Responsibility

Maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt de Proximus Groep na aan het hart. Als belangrijkste operator in België is het onze plicht een duidelijke strategie te volgen betreffende maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn dan ook trots op de tot nu toe behaalde resultaten. Meer lezen.

Gezondheid en certificaten

 • Elektromagnetische velden en gezondheid
  De Proximus Groep vermeldt de SAR-limiet (specific absorption rate) van elke mobiele telefoon van de Proximus Collection.
 • ISO en veiligheidscertificaten, NAVO-clearance
  Zakendoen met de Proximus Groep is zakendoen met één van de weinige bedrijven in België met niet minder dan twee ISO-certificaten en een VCA-certificaat voor veiligheid. Bovendien heeft de Proximus Groep de nodige investeringen gedaan om voor een aantal van zijn medewerkers NAVO-clearance te verwerven.

Strategische partners

Arbor Networks

Arbor Networks, Inc. is een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligings- en -beheersoplossingen voor bedrijven en serviceproviders, waaronder de ruime meerderheid van wereldwijde internetserviceproviders en heel wat van de belangrijkste bedrijfsnetwerken die vandaag in gebruik zijn. De beproefde netwerkbeveiligings- en beheersoplossingen van Arbor dragen bij tot de groei en de beveiliging van de netwerken, de activiteiten en de merken van de klanten. D.m.v. zijn ongeëvenaarde, bevoorrechte relaties met serviceproviders en netwerkoperatoren over de hele wereld biedt Arbor een onvergelijkbaar inzicht in en perspectief op de trends inzake internetbeveiliging en -verkeer via het ATLAS®-systeem (Active Threat Level Analysis System). ATLAS vormt een uniek samenwerkingsverband van meer dan 270 netwerkoperatoren over de hele wereld, en maakt het delen van veiligheids-, verkeers- en routeringsinformatie in reële tijd mogelijk, waardoor de juiste businessbeslissingen kunnen worden genomen. Om een goed technisch beeld te krijgen van de recentste bedreigingen en internetverkeerstrends en om meer te vernemen over onze DDoS-mitigationdiensten, kunt u onze website en onze blog bezoeken.
www.arbornetworks.com

Arcsight

Is een belangrijke leverancier van oplossingen voor beveiligings- en conformiteitsbeheer.
www.arcsight.com

Avaya

Avaya is wereldwijd een koploper op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen. Avaya levert unified communications, contactcenters en aanverwante diensten, rechtstreeks en via zijn verkooppartners. Zijn eindklanten zijn grote ondernemingen en organisaties in de hele wereld.
www.avaya.com

BlackBerry

Research In Motion (RIM) is de designer en fabrikant van de bekroonde BlackBerry®-smartphone, die over de hele wereld door miljoenen professionals wordt gebruikt. Het bedrijf creëert ook oplossingen voor de wereldmarkt van mobiele communicatie, onder meer de software waarmee BlackBerry-smartphones mobiele toegang bieden tot e-mails, applicaties, media en internet.
www.rim.com

Blue Coat

Is de nummer één op de markt van de distributie van WAN-applicaties en contentbeveiliging.
www.bluecoat.comat.com

Certipost

Is een grote speler op het gebied van beveiliging van elektronische communicatie.
www.certipost.be

Check Point

Is de enige speler op de markt die totaaloplossingen voor de beveiliging van netwerken, gegevens en gebruikerstoestellen aanbiedt.
www.checkpoint.com

Cisco

Cisco is een van de wereldmarktleiders op het gebied van netwerkapparatuur en netwerkbeheer voor internet.
www.cisco.be

Citrix

Citrix is een Amerikaans softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in virtualisatie-, netwerk- en Software-as-a-Service (SaaS)-technologieën.
www.citrix.com

Commvault

Commvault biedt ondernemingen integrale oplossingen voor universeel databeheer aan. Het bedrijf houdt zich ook bezig met gegevensbescherming.
www.commvault.com

Compuware

Compuware is een softwarebedrijf waarvan de producten bedoeld zijn voor de IT-departementen van grote ondernemingen. De diensten van Compuware omvatten software voor het testen, ontwikkelen en beheren van de performantie voor programma's die draaien op mainframes of gedistribueerde client/serversystemen.
www.compuware.com

Cyber-Ark

Is een bedrijf gespecialiseerd in de beveiliging en het beheer van geprivilegieerde gebruikers, applicaties en zeer gevoelige informatie.
www.cyber-ark.com

Dell

Dell biedt ondernemingen software voor dataopslag en dataoplossingen voor een eenvoudiger databeheer aan.
www.dell.be

EMC

EMC levert systemen, software en diensten als hefboom voor een van uw meest strategische activa. EMC stelt zich ten doel de professionele IT-infrastructuur te optimaliseren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar enterprise content management, beveiliging, archivering, opslag en virtualisatie.
belgium.emc.com

F5

Levert oplossingen die veilige, betrouwbare en snelle applicaties afleveren.
www.f5.com

Fluke

Fluke is een fabrikant van apparatuur voor netwerkherstelling, kabeltesters, digitale multimeters en kalibratie-instrumenten.
www.flukenetworks.com

GlobalSign

Is een geloofwaardige en reeds lang gevestigde officiëlecertificatie-autoriteit die SSL-certificaten aflevert.
www.globalsign.eu

GPXS

GPXS biedt diensten voor het beheer van bedrijfsmobiliteit aan (Enterprise Mobility Management Services - EMMS) aan klanten met uiteenlopende profielen. De nieuwe generatie smartphones, tablets en field service devices brengt op het gebied van toestelbeheer uitdagingen, kosten en een complexiteit mee die een efficiënte mobiliteitsstrategie en professionele ondersteuning vereisen. Wij helpen u om een strategie voor bedrijfsmobiliteit te ontwikkelen, te beheren en te ondersteunen.
www.gpxs.net

HP

HP biedt een breed gamma aan van data-opslag en server-opslag producten, data oplossingen en diensten.
www.hp.be

HTC

HTC is als leverancier van mobiele toestellen gekend voor zijn innovatie. Het verbreedt zijn gamma toestellen continu, onder meer met devices om specifieke toepassingen te ondersteunen en nieuwe form factors die beantwoorden aan de steeds diversere noden van klanten en partners.
www.htc.com

IBM

Biedt end-to-end risk management oplossingen.
www.ibm.be

Imperva

Biedt oplossingen op het gebied van database- & applicatiebeveiliging, rapportage en audit.
www.imperva.com

Imprivata

Biedt single sign-on in een oplossing gebaseerd op applicatie authentificatie & access management.
www.imprivata.com

Infoblox

Levert een platform voor het leveren van betrouwbare en veilige core netwerk diensten.
www.infoblox.com

Ipanema

Ipanema biedt bedrijven WAN Governance en application aware managed services-oplossingen via visibiliteit-, optimalisatie-, acceleratie- en controlefuncties.

Iron Mountain

Iron Mountain is wereldwijd de meest toonaangevende leverancier van Storage-as-a-Service oplossingen voor gegevensbeveiliging, gegevensherstel en archivering.
www.ironmountain.be

IronPort

Levert oplossingen voor e-mail beveiliging.
www.ironport.com

Juniper

Juniper biedt een uiterst performante netwerkinfrastructuur die serviceproviders, bedrijven en organisaties uit de publieke sector helpt om waarde te creëren en hun succes op businessvlak te versnellen. Het bedrijf levert zijn klanten high-end routing-en beveiligingsoplossingen.
www.juniper.net

McAfee

Is een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging en -beschikbaarheid.
www.mcafee.com

Messagelabs

Biedt een reeks van managed services voor de bescherming, controle, encryptie en archivering van elektronische communicatie.
www.messagelabs.com

Microsoft

Microsoft is actief op het vlak van software en bedrijfstoepassingen.
www.microsoft.be

NetApp

NetApp biedt een geïntegreerde oplossing aan die de opslag, de levering, en het beheer van netwerkgegevens mogelijk maakt met als doel betere strategische doelstellingen te bereiken.
www.netapp.be

Niksun

Biedt oplossingen voor het monitoren van netwerkprestatie en naleving van security en beleid.
www.niksun.com

Nokia

Nokia is de grootste leverancier van mobiele toestellen en een toonaangevende leverancier van mobiele en vaste telecomnetwerken, alsook aanverwante customerservices.
www.nokia.be

Oracle

Oracle is 's werelds meest toonaangevende leverancier van database-technologieën en datatoepassingen voor ondernemingen.
www.oracle.be

PingPing

PingPing, een merk van de Mobile-For firma, is een mobiel microbetalingssysteem dat gebruikers toelaat om producten en diensten aan te schaffen, met behulp van hun mobiele telefoon (max. € 25/transactie). Het PingPing platform is open voor alle mobiele telefoongebruikers in België en biedt daarenboven diensten als loyalty, e-tickets en kortingsbonnen.
www.pingping.be

Polycom

Bedrijven kiezen Polycom voor oplossingen die geografisch verspreide teams helpen om efficiënter en productiever te communiceren en samen te werken op afstand. Dankzij de Polycom telepresence-, video-, voice-oplossingen en services kunnen medewerkers van op hun desktops, in vergaderzalen, klaslokalen en mobiele omgevingen contact met elkaar krijgen en samenwerken. Organisaties uit diverse publieke en privésectoren werken met de op standaarden gebaseerde oplossingen van Polycom om te komen tot:

 • Snellere return on investment nu hun teams eender waar eenvoudig ‘face to face’ samenwerken
 • Inperking van tijd, kost en koolstofuitstoot die normaal voortvloeien uit het samenbrengen van de juiste mensen op één plaats om problemen op te lossen
 • Inzetten van uitgespaarde ressources, tijd en energie voor de echte business- en organisatorische uitdagingen.

In de huidige economie is het verstandig zakendoen dankzij Polycom.
www.polycom.com

Quantum

Quantum is een wereldleider in storagediensten en levert zeer betrouwbare back-up-, recovery- en archivering oplossingen.
www.quantum.com

Red Hat

Red Hat is een Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met de distributie en het onderhoud van Linuxdistributies en -systemen.
be.redhat.com

Riverbed

Riverbed biedt de meest schaalbare en breedste WAN-optimalisatieoplossing die er momenteel beschikbaar is. Of u nu op zoek bent naar een WAN-optimalisatie, applicatie-acceleratie, Wide Area File Services (WAFS) of Wide Area Application Services (WAAS), Riverbed levert de breedste en de meest performante producten die ook het gemakkelijkst te integreren zijn in vrijwel elk bedrijfsnetwerk.
www.riverbed.com

RSA

Biedt oplossingen aangaande beveiligde gegevens, complancy, SIM, SEM, consumer identity en acces.
www.rsa.com

Sophos

Biedt een volledig gamma van encryptie, e-mail, web en NAC oplossingen.
www.sophos.com

Thales

Thales is een wereldleider in bedrijfskritische informatiesystemen voor defensie en veiligheid, ruimtevaart en transport.
www.thalesgroup.com/security/

Tufin

Tufin is de toonaangevende leverancier van security lifecycle management oplossingen.
www.tufin.com

Vasco

Vasco is een wereldleider op het vlak van authentificatie en elektronische handtekeningen.
www.vasco.com

Vaultex

Vaultex ontwikkelt en implementeert complete datacenters. Bovendien bieden ze ook climate control, housings, security en monitoring aan.

VMware

VMware is een Amerikaans softwarebedrijf dat diverse softwareproducten uitbrengt die virtualisatie mogelijk maken.
www.vmware.be

Vodafone

Vodafone heeft een commercieel partnership met Proximus voor de Belgische en de Luxemburgse markt. Vodafone wordt erkend als marktleider op het vlak van mobiliteit voor multinationale klanten. Via Vodafone Global Enterprise ontwikkelde Vodafone een suite mogelijkheden om klanten te ondersteunen bij hun internationale mobiliteitsnoden.
www.vodafone.com

Vordel

Ontwikkelt web-services producten voor de beveiliging, integratie en performantie van zakelijke transacties via het Internet.
www.vordel.com

Windows Mobile

Windows Mobile is een compact mobiel besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft en ontworpen voor gebruik in smartphones en mobiele toestellen.
www.windowsmobile.com

Contact

Onze klantendienst staat steeds tot uw beschikking. Kies zelf hoe u contact wil opnemen.

Contact