Proximus Analytics

Big Data

Verbeter uw markt en bedrijfsinzichten

  • Gebruik locatie en andere gegevens in uw voordeel
  • Bepaal welk inzicht u wilt
  • Betaal per rapport

Veiligheid in alle verkooppunten

Retailers kunnen met behulp van Entrance Monitoring perfect en in realtime nagaan hoeveel mensen er precies in hun verkooppunten aanwezig zijn. Niet alleen om de veiligheid te garanderen, maar ook voor een betere winkelervaring.

Ontdek hoe u uw verkooppunten slimmer kan maken en volg ThinkThings, het jaarlijks online event rond IoT en data analytics.

Proximus Analytics

Proximus Analytics geeft u een beter inzicht in wat er zich op een bepaald tijdstip in een bepaalde zone afspeelt. Deze oplossing geeft antwoord op een aantal vragen die u mogelijk hebt:

Hoeveel mensen zijn er in de zone aanwezig? Waar komen ze vandaan? Wie zijn ze? Hoe verplaatsen ze zich? Hoelang blijven ze? Hoe vaak komen ze terug? Wat is de financiële impact?

Proximus Analytics is een tool waarmee u heel eenvoudig rapporten kunt aanmaken en bestellen.

Gebruik locatiegegevens en andere gegevensbronnen in uw voordeel

Meten is weten. Wanneer u uw klant of bezoeker beter begrijpt, kunt u uw strategie aanpassen om beter aan hun behoeften te voldoen of zelfs om hun behoeften en gedrag in kaart brengen.

Deze informatie is vooral nuttig voor:

  • De publieke sector: steden, gemeenten en overheden
  • Grootschalige distributie
  • Detailhandel
  • Mobiliteit
  • Toerisme
  • Evenementen

Hoe gaat het in zijn werk?

Bron

Wanneer de mobiele telefoon van een gebruiker verbinding maakt met mobiele antennes, verschaft hij locatiegegevens om de communicatie correct te routeren. Deze gegevens zijn een waardevolle bron van informatie omdat ze kunnen worden hergebruikt voor inzichten en statistieken. De gebruikers kunnen lokale abonnees zijn of internationale abonnees op reis in België.

Privacy

Proximus respecteert de privacy van zijn klanten en van uw bestaande en potentiële klanten ten volle. Alle gegevens in de rapporten zijn geanonimiseerd en geaggregeerd. We maken enkel een rapport op als er in een gebied ten minste 30 personen actief zijn.

Oplossing op maat

Locatiegebaseerde geanonimiseerde gegevens worden verwerkt en kunnen worden gecombineerd met andere gegevensbronnen afkomstig van publieke instanties (bv. StatBel), met gegevens van partners of zelfs met gegevens uit uw database.

Oplossing gebaseerd op een self-service web portal solution

U kunt een rapport opvragen via de MyAnalytics-portal.Via de portal hebt u toegang tot onze intuïtieve data stories, die u mag gebruiken om deze geaggregeerde resultatensets te ondervragen en relevante informatie te visualiseren.

Gebruikers kunnen makkelijk dieper in de data graven en de geaggregeerde resultatensets filteren en visualiseren per locatie, herkomst, profiel of tijdstip.

Big data-oplossingen

We bieden zowel oplossingen op maat als specifieke rapporten die gemakkelijk kunnen worden besteld door in te tekenen op Proximus Analytics.

Visitor and Event Analytics

Meet het aantal bezoekers voor een specifieke locatie (postcode, plein, provincie, ...) of tijdens een evenement.

Bv. hoeveel mensen hebben de markt van mijn stad bezocht of hoeveel mensen hebben het festivalterrein verlaten vóór het laatste concert?

Mobility Analytics

Analyseert de verkeersstroom dankzij gegevens afkomstig van geconnecteerde voertuigen, routesensoren en parkeersensoren om u toe te laten uw mobiliteitsstrategie aan te passen.

Bv. wat is de impact op de mobiliteit indien een rijstrook wordt veranderd in een fietspad?

Journey Analytics

Meet het aantal bewegingen tussen punt A en punt B.

Bv. op welke weekdag is het het drukst op deze snelweg?

Spending Analytics

Geeft informatie over de uitgaven en de bedrijfssectoren die er baat bij hebben.

Bv. hoeveel extra inkomsten zullen lokale detailhandelaars genereren als ze een kerstmarkt organiseren?

Socio Demographic Analytics

Verstrekt informatie zoals gezinssamenstelling, leeftijd, opleiding, inkomensniveau of sociale klasse.

Bv. wie zijn de bezoekers van mijn winkelcentrum?

Real Time Crowd Management

Verstrekt realtime- informatie over het aantal mensen in een bepaalde zone.

Bv. monitort het publiek tijdens een manifestatie tegen de klimaatverandering of een wielerwedstrijd zoals de Ronde van Vlaanderen of de Ronde van Frankrijk.

Custom Analytics

Levert specifieke inzichten door gegevens te confronteren met gegevens uit andere MyAnalytics-rapporten of andere externe gegevensbronnen.

Maak uw eigen big data rapport

Ervaar zelf de mogelijkheden van big data door u hieronder te registreren of vraag om een aangepast rapport.

COVID-19 activity report

Het exitplan van de overheid heeft gevolgen voor de mobiliteit en de professionele en particuliere activiteiten van de burgers. De tools van Proximus Data Analytics laten u toe om deze veranderingen te meten en op te volgen.

Entrance Monitoring

Houd de controle over uw winkeltoegang

De blijvende coronamaatregelen zorgen voor een andere winkelervaring. Om de regels rond sociale afstand te kunnen respecteren, is toegangscontrole van groot belang. Entrance Monitoring beheert de toegangscontrole en geeft waardevolle inzichten.

Meer info

Knokke

Meten is weten

Tijdens het Lichtfestival hielp Proximus smart city Knokke met behulp van slimme technologie en data analytics haar beleid te objectiveren en haar dienstverlening te verbeteren. Het volledige verhaal vindt u in deze video.

In smart cities is objectieve data essentieel om het beleid uit te stippelen en achteraf te beoordelen.

Anthony Wittesaele, Schepen toerisme, Knokke-Heist

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!