Ik wil 5G gebruiken

Proximus lanceert het eerste 5G-netwerk in België

Wat is 5G?

Veel meer dan giga’s of nog maar eens een evolutie van ons mobiele netwerk

Een alom aangekondigde verbetering ten opzichte van eerdere technologieën, die een revolutie teweeg zal brengen in mobiele communicatie en de komst van het Internet of Things (IoT).

Revolutionair efficiënt

5G brengt nieuwe functionaliteit in de eigen infrastructuur van het bedrijf. Bereidt uw organisatie zich al voor op een toekomst met 5G?

Wenst u meer te weten over 5G of wilt u deze technologie beter begrijpen? Laat u inspireren en ontdek wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen.

Toepassingsgebieden voor 5G

Ontdek enkele domeinen waar 5G het verschil zal maken

Mobiele breedband

5G is essentieel voor toepassingen zoals videostreaming of tactiel internet.

Internet of Things

Van de geconnecteerde brandstoftank tot de lokalisatie van uw materiaal in real time: het internet der dingen is overal, zelfs waar je het niet verwacht.

Virtual Reality

Dankzij de geringe latentie (zie hierboven) zal 5G een hyperrealistische weergave van virtualrealitybeelden mogelijk maken, waardoor duizeligheid en misselijkheid geen kans maken.

Voordelen van 5G

Wat is er nodig om 5G te kunnen gebruiken?

Waar is 5G beschikbaar?

Het 5G-netwerk zal geleidelijk worden uitgerold. Raadpleeg onze interactieve kaart om te weten of 5G in jouw regio beschikbaar is.

myProximus

Enkele voorbeelden

Maak kennis met enkele mogelijkheden en gebruiksscenario's van 5G

5G: veel meer dan een evolutie van 4G

5G is een feit en zal in fasen worden uitgerold over het hele Belgische grondgebied voor zowel eindgebruikers als ondernemingen. In afwachting van de tijdelijke 5G-licenties, hebben we de infrastructuur nu alvast in de startblokken gezet.

Meer info

logo 5G
Deler van technologieën

Bedrijven hebben de neiging de netwerktechnologie in te voeren die het meest geschikt is. Een verveelvoudiging van middelen die kan leiden tot inefficiënte situaties. En als er nu eens een all-in-one-oplossing bestond, gebaseerd op mobiele technologie?

Meer info

Mobile Private Networks
De invoering van 5G zal variëren naar gelang de sector

Het merendeel van de bestaande netwerken raakt stilaan verzadigd en de industrie moet zich kunnen blijven ontwikkelen. 5G betekent een hefboom op grote schaal en een versterking van de (al te talrijke) infrastructuren.

Meer info

5G, een wereld van nieuwe mogelijkheden voor bedrijven

5G is veel meer dan verbeterd 4G. Autonome voertuigen, realtimemonitoring van werven door middel van drones... Danielle Jacobs, CEO van Beltug, legt uit welke impact 5G zal hebben op Belgische bedrijven.

Meer lezen

Hoe 5G de bouwsector verandert

Het bedrijf Willemen experimenteert al met de toepassingen die 5G mogelijk zal maken met het gebruik van drones op bouwplaatsen.

Meer lezen

Van 4G naar 5G: nieuwe perspectieven voor het gebruik van drones

Overtuigd van het potentieel van dit technologische vernuft testen verschillende Belgische ziekenhuizen het gebruik van drones in het kader van pilootprojecten.

Meer lezen

5G biedt de infrastructuur om de digitale transformatie vorm te geven

Geert Standaert, CTO bij Proximus, legt uit hoe het 5G-netwerk een belangrijk element zal zijn in het digitale traject van bedrijven.

Meer lezen

Veelgestelde vragen

Meer lezen

Gezondheid

Alle info

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!