×
×

U bouwt

Informatie voor de verkavelaar

Door Proximus-infrastructuur te voorzien in het openbaar domein kunnen toekomstige klanten gebruik maken van onze diensten of van een andere aanbieder die ons netwerk gebruikt.

Vanaf 1 mei 2018 rekent Proximus, net zoals andere nutsbedrijven, kosten aan voor werken op (toekomstig) openbaar domein in verkavelingen waarbij nieuwe straten worden aangelegd. Deze kosten bestaat uit 2 delen:

  • € 500 (incl. btw) studiekost per project
  • € 95 (incl. btw)/wooneenheid (huis, appartement of business unit)

Opmerking! Het ter beschikking stellen van de sleuven maakt geen deel uit van deze infrastructuurwerken die Proximus verzorgt en dienen dus door u voorzien te worden.

Er zijn 2 uitzonderingen op deze wijziging:
  • Deed u een aanvraag voor 1 mei 2018? Dan blijft uw project gratis, ook al voeren we dewerken uit na deze datum.
  • Heeft u een partnerovereenkomst met Proximus afgesloten of wenst u dit af te sluiten? Dan geldt de nieuwe maatregel niet voor u. Wilt u meer informatie over een partnerschap met Proximus? Contacteer ons! We contacteren u binnen de week.

Voor elke nieuwe aanvraag die u doet vanaf 1 mei 2018 ontvangt u van tevoren een offerte, die u een duidelijk zicht op de kosten voor uw project. Na uitvoering van de werken volgt een factuur.

U bouwt? Informatie voor de verkavelaar

Info voor elektriciens

Smarttube

Als elektricien kunt u een individuele woning aansluiten op het Proximus-netwerk via het installeren van een Smarttube, een door Proximus gecertificeerde kabel. Deze kabel is te verkrijgen in de groothandel.

Na het plaatsen van deze kabel monteert u in de garage/berging (energiebocht, daar waar alle nutsaansluitingen binnenkomen) het Proximus aansluitpunt, eveneens verkrijgbaar via de groothandel.

Is de Smarttube geplaatst? Bel dan naar 0800 99 628, dan komen wij deze kabel lassen op onze distributiekabel (publiek domein).

Richtlijnen met betrekking tot de kablering binnen in de woning (horizontaal) werd eveneens opgesteld. Deze richtlijnen gelden voor beide technologieën (koper en glasvezel).

Informatie voor architect/bouwonderneming

Info voor architecten

Koperzone

Als architect/bouwonderneming heeft u precieze informatie nodig met betrekking tot een infrastructuuraansluiting van eengezinswoningen en appartementen op het Proximus-netwerk.
U vindt dan ook uitgebreide technische info terug in de onderstaande documenten:

Glasvezelzone

Indien de woning/appartement zich bevindt in een glasvezelzone, zijn onderstaande documenten van belang:

Om te weten of uw gebouw(en) in een glasvezelzone ligt, kunt u dit navragen op één van de onderstaande e-mailadressen.
De locatie van uw gebouw is bepalend om te weten op welke dienst u dit best navraagt:

Andere belangrijke documenten:

  • Richtlijnen met betrekking tot de kablering binnen in de woning (horizontaal) werd eveneens opgesteld. Deze richtlijnen zijn voor beide technologieën van kracht
  • Aanvraagformulier

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact