×
×

Je bouwt

Informatie voor de verkavelaar

Door Proximus-infrastructuur te voorzien in het openbaar domein kunnen toekomstige klanten gebruik maken van onze diensten of van een andere aanbieder die ons netwerk gebruikt.

Vanaf 1 mei 2018 rekent Proximus, net zoals andere nutsbedrijven, kosten aan voor werken op (toekomstig) openbaar domein in verkavelingen waarbij nieuwe straten worden aangelegd. Deze kosten bestaat uit 2 delen:

  • € 500 (incl. btw) studiekost per project
  • € 95 (incl. btw)/wooneenheid (huis, appartement of business unit)

Opmerking! Het ter beschikking stellen van de sleuven maakt geen deel uit van deze infrastructuurwerken die Proximus verzorgt en dienen dus door jou voorzien te worden.

Er zijn 2 uitzonderingen op deze wijziging:
  • Deed je een aanvraag voor 1 mei 2018? Dan blijft je project gratis, ook al voeren we de werken uit na deze datum.
  • Heb je een partnerovereenkomst met Proximus afgesloten of wens je dit af te sluiten? Dan geldt de nieuwe maatregel niet voor jou. Wil je meer informatie over een partnerschap met Proximus? Contacteer ons! We contacteren je binnen de week.

Voor elke nieuwe aanvraag die je doet vanaf 1 mei 2018 ontvang je van tevoren een offerte, die je een duidelijk zicht op de kosten voor je project. Na uitvoering van de werken volgt een factuur.

U bouwt? Informatie voor de verkavelaar

Info voor elektriciens

Smarttube

Als elektricien kun je een individuele woning aansluiten op het Proximus-netwerk via het installeren van een Smarttube, een door Proximus gecertificeerde kabel. Deze kabel is te verkrijgen in de groothandel.

Na het plaatsen van deze kabel monteer je in de garage/berging (energiebocht, daar waar alle nutsaansluitingen binnenkomen) het Proximus aansluitpunt, eveneens verkrijgbaar via de groothandel.

Is de Smarttube geplaatst? Bel dan naar 0800 99 628, dan komen wij deze kabel lassen op onze distributiekabel (publiek domein).

Richtlijnen met betrekking tot de kablering binnen in de woning (horizontaal) werd eveneens opgesteld. Deze richtlijnen gelden voor beide technologieën (koper en glasvezel).

Informatie voor architect/bouwonderneming

Info voor architecten

Koperzone

Als architect/bouwonderneming heb je precieze informatie nodig met betrekking tot een infrastructuuraansluiting van eengezinswoningen en appartementen op het Proximus-netwerk.
Je vindt dan ook uitgebreide technische info terug in de onderstaande documenten:

Glasvezelzone

Indien de woning/appartement zich bevindt in een glasvezelzone, zijn onderstaande documenten van belang:

Om te weten of jouw gebouw(en) in een glasvezelzone ligt, kun je dit navragen op één van de onderstaande e-mailadressen.
De locatie van jouw gebouw is bepalend om te weten op welke dienst je dit best navraagt:

Andere belangrijke documenten:

  • Richtlijnen met betrekking tot de kablering binnen in de woning (horizontaal) werd eveneens opgesteld. Deze richtlijnen zijn voor beide technologieën van kracht
  • Aanvraagformulier

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.