6 YouTube hacks die je moet kennen

Gepubliceerd op 06/05/2019 in Epic

6 YouTube hacks die je moet kennen

De kans is vrij groot dat je de voorbije week enkele filmpjes op YouTube hebt bekeken. Je denkt misschien dat je de videosite intussen door en door kent, maar toch zijn er zeker nog wel een paar trucjes die je zou kunnen leren. Check deze hacks en tips effe, en wedden dat je ze straks gaat gebruiken?

 1. Een video delen vanaf een bepaald moment

  Je hebt ook vast al eens een video van tien minuten willen delen, terwijl je voor dat ene fragmentje pas vanaf minuut vijf moet beginnen kijken. Je kan je vrienden altijd effe laten weten dat ze de eerste vijf minuten moeten skippen, maar wist je dat je een video ook vanaf een specifiek moment kunt delen? In dat geval begint de video meteen te spelen vanaf het fragment dat je wil sharen.

  Hoe doe je dit?

  • Open de video en klik op de share-button die eronder staat.
  • Er verschijnt een pop-up waarin je onderaan 'Beginnen bij' ziet staan. Vink het vakje aan en vul het precieze tijdstip in.
  • Tip: je kan de video ook gewoon pauzeren op het tijdstip dat je wil delen, en daarna het vakje aanvinken.
  • Kopieer de nieuwe link die in beeld verschijnt, en sharen maar!


 2. Bewaar een video om hem later te bekijken

  Soms zit je naar een erg coole video te kijken, maar dan blijkt dat hij een kwartier duurt. En je hebt maar effe pauze … Je zou de videolink in een documentje of memo kunnen plakken, maar je kan YouTube ook vragen om een video voor een later moment op te slaan.

  Op desktop moet je ingelogd zijn met je YouTube-account, en dan kan je de video toevoegen aan je kijklijst. Klik op de knop opslaan en vink het vakje aan. Via de applicatie op een mobiel toestel gaat het nog gemakkelijker en moet je niet eens inloggen.

  Wacht misschien best niet te lang om de video nadien te bekijken, want de eigenaar kan hem intussen verwijderen, en dan verdwijnt hij ook uit je kijklijst. Met Epic combo kan je bovendien eindeloos naar video’s kijken.


 3. Bekijk het geschreven transcript van een video

  Wist je dat YouTube van elke video een geschreven transcript aanmaakt? Mocht je iets niet goed begrijpen, of iemand praten alsof hij net op een peperbolletje heeft gebeten, dan kan je de tekst dus nog effe nalezen.

  Je opent een transcript door op de 'Meer'-knop of de drie bolletjes te klikken. Daar kan je kiezen om het transcript te openen. Rechts van de video verschijnt de tekst.


 4. Vraag je eigen URL aan

  Heb je al een eigen YouTube-kanaal? Ook in Vlaanderen zijn er intussen kanalen met honderdduizenden tot meer dan een miljoen volgers. Dus waarom niet eens probeer om je eigen coole kanaal te maken? Maar dan zal je wel graag een herkenbare URL willen hebben, zodat je mensen je gemakkelijk kunnen vinden.

  Van zodra je een kanaal hebt, zal je zien dat de URL uit een vreemde mix van cijfers en letters bestaat. Je moet wel op voorhand weten dat je maar één kans hebt. Nadien zal je de URL niet meer kunnen veranderen. Er zijn ook enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen: je moet minstens 30 dagen een profiel op YouTube hebben, en je hebt een profielfoto en een banner nodig.

  Je kan je URL enkel via desktop aanpassen, niet via de mobiele app. Dit is wat je moet doen:

  • Ga naar geavanceerde instellingen: als je aan alle voorwaarden voldoet, zal je hier een optie zien om je persoonlijke URL aan te vragen.
  • Zorg dat je de naam van je kanaal correct typt. Remember, je kan dit niet meer aanpassen, dus je wil zeker niet met een spelfout in je URL zitten.
  • • Klik op ‘Wijzig URL’ om de veranderingen toe te passen.


 5. Pauzeer of wis je kijkgeschiedenis

  YouTube houdt natuurlijk bij naar welke video’s je gekeken hebt. Meer zelfs, het zal ook andere video’s op basis van je kijkgeschiedenis aanraden. Dan kan het soms nuttig zijn om bepaalde onderwerpen te wissen. Hiervoor ga je gewoon naar je geschiedenis, waar je kunt kiezen om alle video’s te wissen, of om bepaalde video’s te verwijderen.

  Op diezelfde pagina zal je de mogelijkheid zien om je kijkgeschiedenis te onderbreken. Dit kan handig zijn om te vermijden dat bepaalde video’s in je geschiedenis terechtkomen. Heb je kids die jouw smartphone gebruiken, dan kan je je eigen feed zo vrijwaren van video’s over Spongebob of K3.


 6. Laat je kinderen naar YouTube Kids kijken

  Nu we toch over kinderen bezig zijn: tegenwoordig kunnen we ook in België naar YouTube Kids kijken. Dat is een veilige variant van de videoservice, waarbij kinderen niet op video’s kunnen stoten die ze niet mogen zien. Daar moeten speciale filters van Google voor zorgen.

  En er is meer, want je kunt ook zelf bepalen hoelang je kinderen op YouTube naar video’s mogen kijken. De app is bovendien net zoals YouTube helemaal gratis te gebruiken.


YouTube zal nog leuker zijn met al deze tips. En euh, wist je al dat je met Epic combo naar video’s kunt kijken zoveel je zelf wil? Je krijgt eindeloze data voor al je apps. Van YouTube en Netflix tot Spotify en de belangrijkste sociale media.

Je krijgt ook eindeloos veel belminuten én internet thuis. Kijk ook overal tv met de Proximus TV-app en web.

Kies nu jouw Epic combo!

Sofie

Hey, ik ben Marketeer van Epic. Ik hou van mijn vrienden, cafeetjes, muziek en technologie. Ik ben graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij innovatieve bedrijfjes en van leuke (social media) apps. Dit deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Andere artikels van Sofie