10 YouTube-kanalen van bij ons, die je moet volgen

Gepubliceerd op 09/04/2019 in Epic

10 YouTube-kanalen van bij ons, die je moet volgen

De sterren van vandaag hebben een succesvol YouTube-kanaal. En het leuke is dat echt gewoon iedereen op deze manier beroemd kan worden. Zo zijn er intussen ook een aantal bekende YouTubers van bij ons. De meeste hebben enkele tienduizenden abonnees, al zitten er ook kleppers met meer dan een miljoen fans tussen. Deze tien kanalen zijn voor jou zeker de moeite waard om te volgen.

 1. Rapunzel ASMR

  Rapunzel is de Vlaamse Ann, een meisje dat zich op haar kanaal focust op ASMR. Dat soort video's is een echte hype op YouTube. Het staat voor 'Autonomous Sensory Meridian Response'. Dat verwijst naar een gevoel dat je zou kunnen krijgen bij het horen van bepaalde geluiden. Het kan zijn dat je het mega creepy vindt, maar voor veel mensen werkt het ontspannend. Bijvoorbeeld om effe te relaxen voor je gaat slapen.

  Voor sommige kijkers is het al voldoende om een schilderij te zien of iemand te zien tekenen om deze sensatie te voelen. Eigenlijk versturen je hersenen een impuls naar je ruggengraat waardoor je de kriebels krijgt.

  Eens testen? Ann scoorde een hit met de video hierboven. Liefst 22 minuten lang maakt ze je oren schoon, of dat moet je althans denken. Je hoort de vreemdste geluiden die je dus helemaal zen moeten maken. En zoals het hoort, fluistert ze de hele tijd zachtjes in je oor …


 2. Sander Bauwens

  Het kanaal van Sander Bauwens is ideaal voor dierenliefhebbers. Al zijn video's draaien immers rond dieren. In de video hierboven zie je hem bijvoorbeeld kuikens uit een kooi halen. Veel gebeurt er niet, maar toch werd het een wereldwijde hit. Liefst 135.000 keer is de video al bekeken, op dit moment ook het grootste succes van het kanaal. Kippen, salamanders, aquaria, … het zijn enkele van zijn populairste thema's.

  Sander Bauwens was er trouwens ook 'als de kippen bij' om een kanaal op te richten, want hij deelt zijn liefde voor dieren al twaalf jaar op YouTube.


 3. LittleBoy Adam

  Adam is de naam van de jonge kerel die in de video's van dit kanaal schittert. Samen met zijn zus beleeft hij avonturen in speeltuinen en winkels, speelt hij spelletjes en doen ze unboxings. Adam is doorgaans verkleed in een pak van Spider-Man of een andere superheld.

  Het kanaal heeft net geen miljoen abonnees, en sommige video's zijn zowat 17 miljoen keer bekeken. Deze piepjonge superster moet uiteraard wel anoniem blijven, en dus worden de achternaam en woonplaats van Adam nooit vermeld.


 4. MojoOnPC

  Met meer dan een miljoen fans is dit kanaal één van de populairste uit Vlaanderen op YouTube. Jordy Janssens uit Herentals was 17 jaar toen hij die mijlpaal al bereikte. Hij begon enkele jaren geleden filmpjes te maken terwijl hij aan het gamen was. Een keer deed hij een gamende Rus na, en die parodie leverde hem 12 miljoen views op.

  Kanalen met zoveel abonnees brengen natuurlijk geld op, maar hoeveel weet enkel de eigenaar. En het hoeft hier voor Jordy niet te stoppen. Hij mikt volgens Het Laatste Nieuws op 5 miljoen fans!

  Al deze filmpjes kan je onbeperkt bekijken, want met Epic … krijg je eindeloos veel data voor de YouTube-app.


 5. Vexx

  Vier jaar geleden besloot de jonge artiest Vince Okerman (19) uit Sint-Genesius-Rode om elke dag een tekening op Instagram te delen. Hij werd pas echt populair toen hij een YouTube-kanaal oprichtte, waarop hij toont hoe zijn tekeningen tot stand komen. Vexx heeft intussen al meer dan 1,3 miljoen volgers.

  Hij verklapte aan VTM Nieuws wel dat hij per half miljoen views liefst 1.000 euro krijgt. En aangezien hij met verschillende video's al over de kaap van het miljoen kijkers ging, komt het geld goed binnen. Hij verdient zo maar effe meer dan zijn broer die als burgerlijk ingenieur is afgestudeerd. Toch maar eens overwegen een eigen kanaal op te richten?

  In de video hierboven toont hij hoe hij met één onderbroken lijn gedurende 30 minuten een volledige tekening maakt. De knappe video werd meer dan acht miljoen keer bekeken. Reken dus maar uit …


 6. Louie the Beagle

  Vergeet alle andere Belgische YouTubers, want de grootste ster van ons land is … een hond! En neen, dan hebben we het niet over Samson, maar over de beagle Louie. Hij heeft bijna twee miljoen abonnees en video's met meer dan 50 miljoen views zijn niet zo uitzonderlijk. Ook Marie, een andere beagle, schittert vaak in de filmpjes.

  De honden zijn zo populair dat dit kanaal zelfs een eigen webshop kreeg. Hun baasjes hebben intussen een kindje gekregen, maar de video's blijven komen. Neem gerust je tijd om ze te bekijken, want een deel van de opbrengst wordt aan allerlei organisaties geschonken.


 7. Kastiop

  Kacper Przybylski draait al enkele jaren mee aan de YouTube-top. Tegenwoordig zien we hem vooral commentaar geven bij videogames, maar zijn echte succes boekte hij jaren geleden met z'n Dora-video's. Daarmee ging hij vlot over de kaap van een miljoen kijkers.


 8. Acid

  Nathan Vandergunst plaatst aan een hoog tempo video's op zijn kanaal. Een rode draad in de video's vinden, lukt niet echt, maar toch zijn ze heel populair en verslavend om naar te kijken. Check maar eens de bovenstaande video waarin Acid de tien meest foute familiefoto's op een rij zet. En nummer 1 ga je echt niet geloven …


 9. Achterklap

  Opvallen moet je doen om te scoren op YouTube, en daar is Limburger Ergin Arslanbas de beste in. Ongetwijfeld heb je al eens van zijn kanaal Achterklap gehoord, want hij haalde er al meermaals het nieuws mee. Vooral met zijn straatinterviews werd deze YouTuber heel bekend.

  Hij moet het wel met veel minder fans dan zijn collega's in dit lijstje doen, maar net geen 100.000 is ook niet slecht. En z'n meest succesvolle video (hierboven) wist ook toch mooi de kaap van een half miljoen views te overschrijden.


 10. Lifestyle spot

  Het hoeft niet allemaal humoristisch te zijn. Pauline van Lifestyle spot pakt uit met tips en tricks over beauty, koken, mode, en tal van andere dingen die jonge vrouwen kunnen interesseren. Met haar video's haalt ze vaak enkele tienduizenden views, dus misschien is dit kanaal ook wel iets voor jou?


Enkele kanalen gevonden die je gaat volgen? Super! En je kan echt overal kijken, want met Epic combo krijg je eindeloos veel data die je kunt gebruiken met de apps van YouTube en Netflix.

Luister je liever naar muziek, dan kan je ook Spotify en andere muziekapplicaties onbeperkt gebruiken. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je er ook op de belangrijkste sociale media-apps, zoals Facebook of Instagram, mee aan de slag.

Kies nu jouw Epic combo!

Sofie

Hey, ik ben Marketeer van Epic. Ik hou van mijn vrienden, cafeetjes, muziek en technologie. Ik ben graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij innovatieve bedrijfjes en van leuke (social media) apps. Dit deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Andere artikels van Sofie