Xiaomi Redmi Note 11 & 11 Pro 5G: specs en prestaties

Gepubliceerd op 27/04/2022 in Smartphones

Xiaomi heeft dit jaar al bewezen dat het de expertise in huis heeft om high-end smartphones aan te bieden. Maar het Chinese merk is ook een expert in toestellen op instapniveau. Maak kennis met de nieuwe Xiaomi Redmi Note 11 en 11 Pro 5G, geavanceerde en krachtige smartphones met een aantrekkelijke prijs.

Xiaomi Redmi Note 11 & 11 Pro 5G: specs en prestaties

Tegenwoordig bieden bijna alle smartphonefabrikanten toestellen in alle prijsklassen, het is zelfs een van de specialiteiten van Xiaomi. Het Chinese merk biedt smartphones van hoge kwaliteit, of het nu gaat om high-end smartphones of instapmodellen. De Xiaomi Redmi Note 11 en de Redmi Note 11 Pro 5G vallen in de laatste categorie. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je hoge prestaties en tal van functies om je te vermaken op je telefoon.

Bekijk daarom hieronder onze review van de Xiaomi Redmi Note 11 en Note 11 Pro 5G met hun kenmerken, prestaties, functionaliteit en technische gegevens.

Camera's met duizenden mogelijkheden

Wat zou een smartphone in 2022 zijn zonder krachtige camera's? Niets, daar zijn we het over eens. Daarom heeft Xiaomi opnieuw alles uit de kast gehaald en biedt het geavanceerde, krachtige camera’s in deze prijsklasse. De Xiaomi Redmi Note 11 heeft 4 lenzen op de achterkant van het toestel.

Eerst de hoofdcamera van 50MP, dan een ultra-groothoekcamera van 8MP, een macrolens van 2MP en tot slot een time-of-flight-camera van 2MP. Met andere woorden, je hebt een camera voor elke situatie. Vooral omdat de smartphone verschillende modi biedt, zoals een nachtmodus, een vlogmodus die gebruikmaakt van de 13 MP frontcamera en zelfs een caleidoscoopmodus. Geloof ons op ons woord, je wordt snel een professionele fotograaf.

Het zal niet verbazen dat de Pro 5G-versie nog verder gaat. Eigenlijk is het een beetje ingewikkelder dan dat. De time-of-flight-camera is hier niet inbegrepen, maar de hoofdcamera is krachtiger met zijn 108 MP. Hetzelfde geldt voor de ultragroothoeklens die tot 8MP gaat. De macrolens is dezelfde als op de Redmi Note 11. Tot slot kan je de mooiste selfies en vlogvideo's maken met de 16MP frontcamera. Kortom, deze camera's gaan overal met je mee en passen zich aan alle lichtomstandigheden aan, zodat je al je mooiste nachten en avonturen kan bijhouden.


Prestaties voor jouw comfort

Zoals je ziet aan de kwaliteit van de camera's en het scherm, moeten de prestaties er ook zijn. Maak je geen zorgen, dat is zeker het geval. In de Xiaomi Redmi Note 11 zit een Snapdragon 680-processor die wordt aangedreven door een krachtige 5.000 mAh-batterij, waardoor je prestaties krijgt die professionele smartphones waardig zijn. En als klap op de vuurpijl is deze batterij uitgerust met snellaadtechnologie, waardoor hij in ongeveer een uur kan worden opgeladen.

De Xiaomi Redmi Note 11 Pro doet het nog beter, want hij is uitgerust met een nog krachtigere processor: de Snapdragon 695 van Qualcomm. Dankzij deze krachtige processor is deze smartphone compatibel met het mobiele 5G-netwerk. Wist je trouwens dat Proximus de eerste Belgische operator is die dit netwerk uitrolde in ons land? De batterij in deze pro-versie is een echte krachtpatser met zijn 5.000 mAh en 67 W turbo-oplaadtechnologie. In mensentaal betekent dit dat je 50% van de batterij oplaadt in slechts 15 minuten. Niet slecht, toch?

Al overtuigd? Bestel snel jouw Xiaomi Redmi Note 11 in onze webshop!


Een waardig scherm voor de beste smartphones op de markt

Voor een smartphone op instapniveau maken de schermen van de Xiaomi Redmi Note 11 en de Pro-versie indruk. De basisversie heeft een 6,43-inch FHD+ AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz. Dit scherm blinkt uit door de kleuren die het weergeeft en de vloeiende bediening.

En natuurlijk is het nog leuker op de Note 11 Pro 5G-versie, want het scherm is groter met 6,67 inch, maar heeft ook een 120 Hz verversingssnelheid, terwijl de FHD+ AMOLED-technologie behouden blijft. Scrollen door je nieuwsfeeds op sociale netwerken wordt plezieriger dan ooit. En dan hebben we het niet eens over het kijken naar video's, films en series, ...

Deze schermen worden ook beschermd door Gorilla Glass 3 op de Redmi Note 11 en Gorilla Glass 5 op de pro-versie, zodat je smartphone altijd veilig is. Ze zijn ook IP53-gecertificeerd, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen waterspatten. Kortom, kwaliteit en degelijkheid zijn gegarendeerd.


Nog meer eigenschappen

Laten we tot slot alle praktische functies van de Xiaomi Redmi Note 11 en de Redmi Note 11 Pro 5G bekijken. Beide modellen bieden Dual Sim-functionaliteit als je twee nummers hebt. Zoals eerder gezegd, is de Pro-versie van deze Xiaomi ook geschikt voor 5G. Voor zo'n betaalbare telefoon is dat een echte luxe!

Wat de beveiliging van persoonlijke gegevens betreft, beschikken beide smartphones over Face ID-technologie om het toestel te ontgrendelen, maar ook over een vingerafdruklezer. Je kan nooit te voorzichtig zijn. Voor de audio hebben beide telefoons twee audio-uitgangen en een ouderwetse aansluiting om je hoofdtelefoon aan te sluiten. Tot slot is deze Xiaomi Redmi Note 11s, net als veel moderne smartphones, uitgerust met een USB-C-aansluiting.


Ben je volledig overtuigd door deze Xiaomi Redmi Note 11? Stel de aankoop van je nieuwe smartphone dan niet langer uit en haast je naar onze webshop om hem te bestellen. Hij zal zo snel mogelijk worden afgeleverd.

Bestel je Xiaomi Redmi Note 11 nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie