2 redenen waarom je die smartphone-updates maar beter doet

Gepubliceerd op 04/10/2016 in Gouden tips van…

2 redenen waarom je die smartphone-updates maar beter doet

Geloof ons, je toestel wordt er alleen maar beter van.

Elke paar weken krijg ik een melding op mijn smartphone, met de vraag om de nieuwste versie van het besturingssysteem te installeren. Soms zelfs nog vaker dan dat. Telkens weer vraag ik me dan af of het nu echt wel nodig is om zo’n zwaar bestand te downloaden. En soms, ik geef het toe, sla ik eens een keertje over.

Maar blijkbaar is dat dus een slecht plan. En wel hierom.

  1. Wees cybercriminelen te slim af

    De eerste en direct de beste reden om het toch te doen, is dat updates de veiligheid van je telefoon verbeteren. Hackers en andere malle criminelen zijn namelijk constant op zoek naar de zwakke plekken in de software op je gsm. En laten de fabrikanten nu net hetzelfde doen, om die snoodaards een hak te zetten. 
    Maar omdat er constant nieuwe achterdeurtjes gevonden worden, duurt het vaak niet lang voor er alweer een nieuwe update van Android, iOS of Windows is. Daarom dat élke update belangrijk is.

  2. Krijg betere wifi

    Maar het gaat verder dan safety first. Je krijgt er telkens ook nieuwe of verbeterde functies bij. De technologie staat namelijk niet stil. Denk maar aan een betere, snellere wifi- of Bluetooth-verbinding.
    Nu, eerlijk is eerlijk: dit gebeurt vooral bij de zogenaamde ‘grote’ updates, zoals de switch van iOS 9 naar iOS 10. En toch, soms zitten er ook leuke nieuwigheden in de kleinere updates verstopt.

Maar pas op …

Is het dan alleen maar een goednieuwsshow hier? Nope. Let toch ook maar op: soms kan een update je smartphone wat slomer maken. Zeker als het een ouder model is. Op een iPhone 5 de nieuwste iOS 10 installeren, om maar een voorbeeld te geven, kan dat resultaat geven. Soms, niet altijd.

Conclusie

Moet je dan daarom software-updates afzweren? Dat zou ik niet doen. Want die problemen gebeuren maar héél af en toe. De voordelen wegen dus zwaarder door dan de nadelen.
En moest een update je smartphone helemaal in de soep doen draaien? Dan is er meestal ook binnen de 24 uur een update die alles weer rechtzet. No stress.

Maar hoe doe je nu concreet die update? Wel, dat leg ik je graag uit. Kijk hier voor iOS, en hier voor Android.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Categorieën