3 recente Vlaamse series om nog eens terug te zien

Gepubliceerd op 27/07/2018 in Showtime!

3 recente Vlaamse series om nog eens terug te zien

Tussen alle Engelstalige reeksen is er eigenlijk niks zo tof als een serie van eigen kweek te bekijken. Voorzien van een flinke scheut couleur locale, dat het allemaal eens zo herkenbaar maakt. Goed nieuws: deze zomer vind je ze ook in je Movies & Series Pass!

En ik pikte er alvast drie Vlaamse aanraders tussenuit:

Tytgat Chocolat

Zonder twijfel dé feelgood-serie van vorig najaar, met in de hoofdrol de acteurs met een mentale beperking van Theater Stap. Ideaal als je deze reeks hebt gemist.

De charmante Jasper komt als inpakker terecht bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Daar verliest de jongen met het syndroom van Down z’n hart aan Tina. Als kort nadien het meisje plots wordt uitgewezen naar Kosovo, reist hij haar met vier kameraden achterna ...

Alle 7 afleveringen van Tytgat Chocolat zijn nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Clinch

Een alternatieve en vooral heel eigenzinnige fictiereeks, met in de hoofdrollen Wim Helsen, Nico Sturm en Roy Aernouts. Bijzonder daarbij is de tijdloze look and feel, in zwart-wit.

Elke episode begint met een situatie, waarbij drie mannen elkaar ontmoeten. Daarbij ontspoort de boel elke keer volledig, waardoor ze enkel nog de vraag kunnen stellen hoe alles recht te trekken. En net wanneer de oplossing binnen handbereik lijkt, gaat het pas écht fout ...

Alle 6 afleveringen van Clinch zijn nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Vriendinnen

Goesting in een reeks met een combinatie van romantiek en nostalgie? Dan moet je deze serie eens uitproberen, waarbij we een bijna levenslange vriendschap volgen.

Leuven, 1945. De bevrijding hangt in de lucht. Nel en Eva zijn allebei 18 jaar en wonen sinds kort naast elkaar. Op het eerste zicht verschillen ze enorm van elkaar. Maar als ze elkaar tijdens een bevrijdingsbal uit de miserie helpen, worden ze hartsvriendinnen. Hun verdere leven blijkt allerlei wendingen in petto te hebben, maar hun vriendschap blijft ...

Alle 10 afleveringen van Vriendinnen zijn nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Goesting gekregen series bingewatchen, uit Vlaanderen of daarbuiten? Ga nu voor de Movies & Series Pass en kies avond na avond onbeperkt uit onze speciale catalogus.

En het beste van al: ’t is inbegrepen in onze all-in naar je goesting, Tuttimus!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën