7 WhatsApp tricks, die je wellicht nog niet eens wist

Gepubliceerd op 25/06/2018 in Epic

7 WhatsApp tricks, die je wellicht nog niet eens wist

Ben je ook helemaal into WhatsApp voor de berichtjes en telefoontjes naar vrienden en familie? Terecht! En er zijn dus nog een pak verborgen en minder verborgen manieren om er elke dag alles uit te halen. Ten slotte komt WhatsApp geregeld met nieuwe features. Ik ging hieronder op zoek naar 7 ervan, waar je zeker iets mee bent. Check it out!

1. Live je locatie delen met de vrienden

Altijd diezelfde miserie, dat elkaar kwijtspelen op de festivalweide. Of niet weten waar die ene vriendin precies zit, die nog onderweg is. No more! Want op WhatsApp kan je anderen je stappen gedurende een halfuur, twee uur of acht uur laten volgen.

Hoe (in Android)? Druk op de paperclip onderaan het scherm > ‘Locatie’ > ‘Live locatie delen’.

Hoe (in iOS)? Druk linksboven op het plusteken > ‘Locatie’ > ‘Live locatie delen’.

2. WhatsApp Web, voor op de laptop

Op het werk je smartphone constant erbij pakken om berichten te checken? Be prepared voor het nodige commentaar van je baas. Maar je kan WhatsApp nu ook gewoon in de webbrowser op je laptop openen. Lekker sneaky!

Hoe? Ga op je laptop naar web.whatsapp.com > Druk in de app op de drie puntjes bovenaan of het menu onderaan > Druk op ‘WhatsApp Web’ > Scan de QR-code op je laptopscherm.

3. Geen info meer voor onbekenden

Al bij stilgestaan dat iedereen via WhatsApp allerlei info over je kan zien? Zolang ze je nummer maar hebben zien ze wanneer je de laatste keer online was. Plus je profielfoto, info en status. Maar hey, je kan dit dus allemaal makkelijk uitzetten.

Hoe (in Android)? Druk rechtsboven op de drie puntjes > ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Privacy’ > ‘Wie kan mijn gegevens zien’.

Hoe (in iOS)? Druk rechtsonder op ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Privacy’ > ‘Wie kan mijn gegevens zien’.

4. En geen blauwe vinkjes meer

Zonder twijfel hét meest ambetante op WhatsApp: anderen kunnen zien wanneer je de berichtjes gelezen hebt. En vervolgens klagen ze waarom je niet antwoordt. Weg dus met de blauwe vinkjes! Bedenk wel dat je dan omgekeerd die van anderen ook niet meer kan zien.

Hoe (in Android)? Druk rechtsboven op de drie puntjes > ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Privacy’ > vink ‘Leesbewijzen’ uit.

Hoe (in iOS)? Druk rechtsonder op ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Privacy’ > vink ‘Leesbewijzen’ uit.

5. Uitnodigingen uitsturen

Een mail sturen voor de volgende verjaardagsparty? Da’s redelijk 2005. Via WhatsApp kan het net zo goed. En dat zonder daarvoor een groepsgesprek te moeten starten. Die optie noemen ze ‘Verzendlijsten’.

Hoe (in Android)? Druk rechtsboven op de drie puntjes > ‘Nieuwe verzendlijst’ > Selecteer de gelukkigen > Druk rechtsonderaan op de groene knop.

Hoe (in iOS)? Druk in de balk bovenaan op ‘Verzendlijsten’ > ‘Nieuwe lijst’ > Selecteer de gelukkigen > ‘Maak’.

6. Gesprekken op pauze zetten

Soms is het effe genoeg met al dat gewhatsapp. Zeker bij groepsgesprekken met veel volk in, waarbij je smartphone constant lijkt te trillen. Zelfs ’s nachts. Die meldingen kan je voor 8 uur, een week of zelfs een jaar uitzetten.

Hoe? Ga naar de chat zelf > Druk op de naam vanboven > Zet ‘Stille meldingen’ aan. 

7. Bespaar mobiele data

Als je een kleine databundel hebt, moet je elke MB in twee bijten. En wil je bijvoorbeeld filmpjes enkel via een wifi-netwerk downloaden. Of in het buitenland zelfs liever helemaal niets van dat alles binnenhalen. Ook dat kan je in WhatsApp fixen.

Hoe (in Android)? Druk rechtsboven op de drie puntjes > ‘Instellingen’ > ‘Data- en opslaggebruik’.

Hoe (in iOS)? Druk rechtsonder op ‘Instellingen’ > ‘Data- en opslaggebruik’.

Maar eigenlijk is die laatste tip helemaal nergens voor nodig. Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor WhatsApp en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Apple Music.

Get ready dus voor onbeperkt WhatsAppen, Snapchatten en Messengeren van gifs en zotte filmpjes! Plus je vrienden non-stop volgen op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. En dat zowel thuis als op verlof.

Bestel nu jouw Epic beats!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik