×
×

9 WhatsApp-functies waarvan je niet wist dat ze bestonden

Gepubliceerd op 26/10/2016 in Gouden tips van…

9 WhatsApp-functies waarvan je niet wist dat ze bestonden

Weetjes waarmee je nog meer uit WhatsApp haalt.

WhatsApp is razend populair onder de smartphonegebruikers. Je blijft makkelijk met elkaar in contact en kan er ook fotootjes mee delen. Wie sms’t er eigenlijk nog op de old school manier? 

Nu, er zijn dus nog heel wat manieren waarop je meer uit de app kan halen dan je dacht. Of het helemaal kunt customizen zoals jij het wil. Hieronder 9 tips die zeker van pas komen:

 1. ‘Laatst gezien’ onzichtbaar maken

  Wil je liever niet dat iedereen zomaar kan zien wanneer je voor het laatst op WhatsApp zat? Wel, dat kan!

  Klik op de drie bolletjes rechtsboven en vervolgens op ‘Instellingen’. Klik nu op ‘Account’ en nadien op ‘Privacy’. Nu kan je instellen wie zaken zoals ‘Laatst gezien’ kan zien: iedereen, alleen je contacten of helemaal niemand. In hetzelfde scherm kan je ook de ‘Leesbewijzen’ uitschakelen. Dit zijn de fameuze ‘blauwe vinkjes’ die de andere persoon te zien krijgt als bewijs dat je een bericht gelezen hebt. Maar voor wat hoort wat: als jij dit uitzet, krijg je zelf ook geen leesbewijzen van anderen meer te zien. Ah ja!

 2. Je status aanpassen

  Wist je dat je in WhatsApp ook kan aangeven wat je momenteel aan het doen bent? Dat je bijvoorbeeld op het werk zit en niet kan antwoorden? Je kan kiezen uit enkele voorgekauwde zinnen, of zelf creatief aan de slag gaan met een eigen zinnetje.

  Klik rechtsboven op de drie bolletjes, selecteer ‘Status’ en pas je huidige status aan.

 3. Conversatie markeren

  Je hebt het vast al eens meegemaakt: een berichtje gelezen maar je kan niet direct antwoorden en je vergeet nadien om dat alsnog te doen? No panic, je kan een conversatie markeren als ongelezen, zodat het opvalt in de lijst. Net zoals je omgekeerd een ongelezen bericht kan markeren als gelezen, zonder het te openen.

  Klik in de chatlijst op de conversatie en houdt deze ingedrukt. Klik nu op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Markeren als ongelezen’.

 4. Aangepaste meldingen

  Wist je dat je bij een contact of groepsgesprek kan instellen dat je een andere ringtone of kleur notificatie wilt krijgen? Zo vallen belangrijke personen tenminste op in de massa berichten die jij ongetwijfeld binnenkrijgt.

  Klik in de chatlijst op de conversatie en houdt deze ingedrukt. Klik nu op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Contact weergeven’. Klik nu op ‘Aangepaste meldingen’ en vink bovenaan ‘Aangepaste meldingen’ aan. Pas nu alles wat je wil aan.

 5. Iemand blokkeren

  Ik hoop dat je het niet nodig hebt. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je te maken krijgt met iemand die je niet kent en je constant zit vol te spammen. Of een vervelende ex of zo, wie weet? Wel, je kan die persoon eenvoudig blokkeren.

  Ga in ‘contacten’ naar de contactpersoon in kwestie. Open de conversatie, klik rechtsboven op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Meer’. Klik nu op ‘Blokkeren’. Op dezelfde manier kan je eventueel later de persoon nog altijd deblokkeren.

 6. Snelkoppeling maken

  Wist je dat je een snelkoppeling kan maken van een bepaald gesprek naar je home screen? Superhandig gewoon als je toch altijd met dezelfde twee of drie mensen zit te chatten!

  Hou in de conversatielijst de conversatie ingedrukt. Staat de conversatie nu aangevinkt? Klik dan op de drie bolletjes rechts bovenaan en klik vervolgens op ‘Snelkoppeling maken voor chat’.

 7. Data besparen tijdens het bellen

  Met WhatsApp kan je ook bellen, maar dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat ik denk dat je nog niet wist, is dat je ook data kan uitsparen tijdens het bellen. Hoe de app dit doet weet ik niet. En ik moet zeggen, je hoort ook eigenlijk geen verschil in kwaliteit. Niks van voordelen dus!

  Klik op de drie bolletjes rechtsboven en vervolgens op ‘Instellingen’. Klik nu op ‘Dataverbruik’ en nadien op ‘Beperkt dataverbruik’.

 8. Pop-up venster

  Dit vind ik nog de handigste van allemaal. Je kan de app zodanig instellen dat wanneer je een melding krijgt van een nieuw bericht, je de app helemaal niet moet openen om te antwoorden.

  Klik op de drie bolletjes rechtsboven en vervolgens op ‘Instellingen’. Klik nu op ‘Meldingen’ en nadien op ‘Pop-upmeldingen’. Hier kan je nu bijvoorbeeld instellen om dit pop-upvenster te tonen wanneer het scherm is uitgeschakeld.

 9. Chatgeschiedenis overzetten

  Je hebt net een splinternieuwe smartphone gekocht en wil niet zomaar al je berichtjes op WhatsApp verspelen? Dat snap ik wel. En het goede nieuws is: je kan perfect alles back-uppen om zo over te zetten naar je nieuwe toestel!

  Klik rechtsboven op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Instellingen’. Klik nu op ‘Chats’ en daarna op ‘Chat back-up’. Standaard wordt elke week een back-up gemaakt, maar hier kan je ook altijd een nieuwe versie aanmaken door op ‘Back-up’ te klikken.

En om helemaal los te kunnen gaan, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv. Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Pack samen.

Of heb je genoeg aan een abonnement voor je smartphone? Dan is Mobilus écht de max. Da’s genieten van een eigen grote hoop mobiele data, plus onbeperkt jouw favoriete app gebruiken. En dat allemaal via hét meest ongeduldige netwerk. Check it out!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: