Viceland: vanaf 1 juni, nieuw op Proximus TV

Gepubliceerd op 26/05/2017 in Showtime!

Viceland: vanaf 1 juni, nieuw op Proximus TV

Ideaal voor wie jong is en wat van de échte wereld wil zien.

Want zeg nu zelf: de hapklare programma’s die soms op ons worden afgevuurd, daar geraak je stilaan op uitgekeken. Gelukkig is er met Viceland vanaf 1 juni een nieuwe kid in town, voor wat extra afwisseling in ons basisaanbod.

Voor wie deze zender nog niet kent: het is helemaal gericht op de jonge generaties anno 2017. Met informatieve programma’s die een pak spraakmakende en interessante thema’s aansnijden. Het gaat op Viceland van muziek en kunst, over seks en food, tot sport en technologie.

Lifestyle en cultuur voor millennials dus, zoals dat dan heet. En niet alleen zijn er de buitenlandse items, steeds Nederlands ondertiteld. Nee, je ziet er ook artisanale programma’s van eigen bodem.

Ik kon al eens kijken wat er zoal op Viceland te beleven valt. En het moet gezegd: het is verfrissend om te zien hoe de topics worden gebracht. Rauw en eerlijk, zoals het écht is.

Dit zijn mijn favoriete 3 programma’s, die je vanaf 1 juni zelf kan ontdekken:

Gaycation

Benieuwd om te weten te komen hoe de levensomstandigheden van lhbt-gemeenschappen (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) er elders in de wereld uitzien? Ellen Page en haar beste vriend Ian Daniel reizen voor ons de halve wereld rond om dit uit te zoeken. Ze passeren hierbij in onder andere Japan, Jamaica, Brazilië en de Verenigde Staten.

Needles & pins

Zoals je misschien al uit de titel kon afleiden, volgen we in deze reeks mensen met tattoos. Samen met tattoo-artieste Grace Neutral komen we meer te weten over de oorsprong ervan. En vooral hoe het veel meer is dan een modeverschijnsel. Voor de meeste mensen hebben hun eigen tattoos namelijk een veel diepere betekenis.

Noisey

Wie muziek zegt, zegt ook culturen. En da’s precies waar deze reeks over gaat. In elke aflevering nemen een of meerdere artiesten ons mee naar hun roots. Een unieke blik behind the real scenes.

Zin om deze en andere programma’s te bekijken op Viceland? Vanaf 1 juni kan het via Proximus TV, op kanaal 104. En ’t zit gewoon in je basisaanbod.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: