Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

De gevarieerde tv-week van ...

Gepubliceerd op 27/03/2017 in Showtime!

De gevarieerde tv-week van ...

... onze social media kenner.

De lente is dan al wel volop in het land, maar helaas is het nog niet het weer om de barbecue op mijn terras te sleuren. Of om ’s avonds buiten nog te genieten van een goed boek met een glaasje erbij. Dus geniet ik na een drukke dag van heel wat lekkers op mijn tv.

Bomvol agendaatje, maar ik denk dat deze week er voor mij ongeveer als volgt zal uitzien: 

Een maandag vol (bijna-)ontknopingen

Zoals velen van jullie kijk ik keihard uit naar de finale van De Mol, op VIER. Met nog drie mensen in het spel is de kans natuurlijk veel groter dat ik nu de juiste snoodaard op het spoor ben. Ik zet finaal mijn geld in op Eline. Noem het een voorgevoel.

Maar tegelijkertijd is er ook Blind Getrouwd op vtm, waar de koppels steeds dichter bij de tweesprong komen. Zullen ze al dan niet scheiden, da’s de vraag. 

Keuzestress dan? Nope, want na De Mol kijk ik gewoon uitgesteld naar Blind Getrouwd, via TV Replay. ’t Zit toch mee in mijn abonnement, die functie.

Dinsdag = comedy à volonté

Op dinsdagavond ben ik altijd alleen thuis. Dus zet ik graag iets op waar mijn vrouw een hekel aan heeft. In mijn geval betekent dat: sitcoms bingewatchen als een echte king of the castle.

Ik was er eerder deze maand als de kippen bij om Netflix  als tv-bundel te kiezen met mijn Tuttimus Pack. Dus daarmee kijk ik nu superrelaxed naar series. 
Eentje waar ik momenteel helemaal aan verslaafd ben (en je keihard kan aanraden) is het vierde seizoen van New Girl. Zonder al te veel te verklappen: het gaat over de wat stuntelige twintiger Jess, die door omstandigheden met drie vrijgezelle mannen samenwoont. Wat ik daarbij vooral zalig vind, zijn de vele catchphrases. Maar ook de toestanden die ikzelf vroeger ook meemaakte.

Woensdag, da’s een topfilm meepikken

Op woensdagnamiddag ben ik thuis, bij de kids. Jep, een moderne man, that’s me! Dus kan ik ’s avonds ook iets vroeger eten klaarmaken, in de zetel neerploffen en een recente blockbuster meepikken. We hebben deze maand nog niet de inbegrepen blockbuster bij Tuttimus gebruikt, dus ik denk dat we dat woensdag alsnog zullen doen. Zou anders toch zonde zijn, niet? 

Ik heb wel goesting in The Amazing Spider-Man. Het schijnt een goeie, hedendaagse remake van het verhaal te zijn.

De D van donderdag en drama

Wat wij hier ook graag verslinden, zijn goede reeksen met een vleugje suspence. En omdat ik de tv-bundel Entertainment Channels in huis heb gehaald, kan ik naar vijf extra topzenders vol dramareeksen kijken. 

Zo is er op BBC First om 21 uur de eerste aflevering te zien van Thirteen, over een meisje dat ontsnapt na 13 jaar lang gekidnapt te zijn. Schijnt supergoed te zijn, dus ik geef het een kans. Trouwens, alles is ook gewoon Nederlands ondertiteld.

Nu, op donderdag weet ik eigenlijk vaak niet goed wat ik ga kijken. Daarom is de app van Proximus TV wel handig. Daarmee kijk ik op de trein of tijdens de middagbreak wat er zoal op tv te zien zal zijn. En dan programmeer ik vanop afstand mijn decoder, om dit op te nemen.

Op vrijdag is het quality time met de kids

Om het einde van de lange werkweek en het begin van de paasvakantie te vieren, maken we vrijdagavond wat tijd voor onze kinderen. Aangezien zij helemaal zot zijn van Harry Potter en co, zal het iets uit dat genre worden. 

Nu ik eraan denk: Fantastic Beasts and Where to Find Them zit vanaf woensdag 29 maart in onze op-aanvraagcatalogus. Gekozen!

Het weekend, da’s koers kijken

Komend weekend is het namelijk een van dé klassiekers van het voorjaar: de Ronde Van Vlaanderen. Dit jaar met de nodige vernieuwingen, waaronder een start in Antwerpen. En het is de laatste keer dat we Tommeke Boonen aan het werk zullen zien in deze wielerwedstrijd. Misschien kan hij na vijf jaar voor een vierde keer de troffee in de lucht steken?

Ik heb wel al wat keuzestress voor zondag, want via Proximus 11 (op kanaal 600) kunnen we ook de Ronde Van Vlaanderen voor vrouwen helemaal live meevolgen. Van begin tot einde, met live-commentaar van Ruben Van Gucht. Leuk dat ze ook de vrouwenelite zo goed in beeld brengen.

Je ziet het, ik zal mij alvast niet vervelen komende week. Laat in de comments hieronder even weten wat jij gaat bekijken. Ik ben benieuwd!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: