×
×

5 redenen om The Martian te bekijken op Proximus TV

Gepubliceerd op 04/02/2016 in Showtime!

5 redenen om The Martian te bekijken op Proximus TV

Matt Damon speelt Mark Watney, een Amerikaanse astronaut die tijdens een missie op Mars in een zware storm terechtkomt en het contact met de aarde kwijtraakt.

Om de vijf andere bemanningsleden te redden, moet kapitein Melissa Lewis de dood gewaande Watney achterlaten. Maar Watney leeft nog en blijft achter op de onbewoonde planeet. Wat nu?

De grote Matt Damon-show

Matt Damon steelt de show als Mark Watney en dat doet hij op onnavolgbare wijze. Mark is handig en slim en wil zo overleven op de rode planeet. ‘I'm gonna have to science the shit out of this!’, zoals hij het zelf zegt. De man heeft een ongelooflijk goed humeur, ziet het allemaal positief in en slaagt er zowaar in om aardappelen te kweken met uitwerpselen, marszand en water dat hij uit raketbrandstof haalt. 

Een verademing in het genre

In een tijd waarin de meeste sciencefictionfilms nogal donker en zwaar op de hand uitpakken is ‘The Martian’ een verademing. De prent zit vol humor, maar dat doet niets af aan z’n sterkte. Met dank aan scenarist Drew Goddard, die het boek met dezelfde naam van Andy Weir bewerkte. Grappig, verrassend … maar ook realistisch? Volgens wetenschappers wel. Onlangs hebben astronauten voor de eerste keer ruimtesla geconsumeerd. 

Soundtrack

Bij deze film hoort uiteraard ook geen bombastische muziek, maar wel Donna Summer en ABBA om maar twee acts te noemen die de soundtrack bevolken. De deuntjes die op een laptop staan die Melissa achterliet, maar Mark is geen fan van disco. Het ligt volledig in lijn met het positieve gevoel dat Ridley Scott met ‘The Martian’ overbrengt. 

Regisseur

'Alien' en 'Blade Runner' staan in het collectief geheugen gegrift. Men moet regisseur Ridley Scott dus niet meer leren hoe hij een goede sciencefictionfilm moet inblikken - ook al is het contrast tussen die twee voorbeelden en ‘The Martian’ levensgroot. 

Boeiend en goed geacteerd

In ‘The Martian’ zie je geen clichématige heroïsche taferelen of gezwollen toestanden zoals dat in veel sciencefictionfilms het geval is. Een goede beslissing. Men wisselt slim tussen het werdervaren van Watney en de reacties aan het thuisfront en dus blijft het boeiend. De ster van de film is Matt Damon maar ook Jeff Daniels en Kristen Wiig doen het uitstekend als respectievelijk Nasa-topman en PR-adviseur. 

The Martian’ is vanaf 1 februari beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dieter

Dieter, chief editor.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: