×
×

5 technologische trends voor 2016

Gepubliceerd op 09/02/2016 in Uit eerste hand

5 technologische trends voor 2016

Onderzoeksbureau Gartner heeft tijdens het ITxpo-evement in Orlando onthuld wat wellicht de grote technologische trends voor 2016 zullen zijn.

Wij zetten de vijf belangrijkste thema's even op een rijtje.

Onzichtbare technologie

Met de term 'Ambient User Experience' bedoelt Gartner dat technologie meer en meer onzichtbaar zal zijn. Toestellen gaan autonomer en slimmer met elkaar kunnen samenwerken waardoor eindgebruikers minder zelf dingen moeten instellen of aansturen. Bye, bye ongebruiksvriendelijke interfaces...

3D-printers

Dat 3D-printers aan een fikse opmars bezig zijn, hoeven we je wellicht niet uit te leggen. Gartner voorspelt dat die trend zich in 2016 gewoon verderzet. De kwaliteit van de 3D-printmaterialen en printers zal alleen maar verbeteren. Bovendien zal 3D-printing ook een weg vinden naar andere sectoren. Denk maar aan de automobielindustrie, de medische sector of de ruimtevaart. Voedsel printen? Zelfs dat moet kunnen. 

Information of Everything

Data, data, data. 2015 was ongetwijfeld het jaar van Internet of Things. De uitdaging voor 2016 is om de vloedgolf van data van alle toestellen te verwerken. Tegen 2020 zouden er immers meer dan 25 miljard toestellen data verzamelen. 

Meer robots

Autonomie is ook een sleutelwoord voor 2016. Drones voor koerierdiensten of in de hulpverlening, virtuele receptionistes aan het onthaal, veilige, zelfrijdende wagens... het zal meer en meer ingeburgerd raken. 

Meer aandacht voor security

Omdat de hoeveelheid data blijft stijgen, zal ook beveiliging alsmaar belangrijker worden. Dankzij Adaptive Security Architecture kunnen cyberbedreigingen beter voorspeld en gesimuleerd worden waardoor systemen beter beveiligd zullen zijn. Al is het systeem nooit 100% waterdicht. De zwakste schakel bepaalt het niveau van de security. 

Dieter

Dieter, chief editor Skynet Proximus.

Blog topics

 

Contact

Onze medewerkers staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

  • Bel ons op 0800 22 800Ma – za: 08:00 – 22:00
    Technische vragen : 08:00 – 24:00 (7/7)

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact