4 dingen die je moet weten over de Super Bowl

Gepubliceerd op 02/02/2017 in Showtime!

4 dingen die je moet weten over de Super Bowl

Want het is véél meer dan een sportwedstrijd alleen.

In de Verenigde Staten draait het komende zondag even niet om President Trump en zijn doldwaze avonturen. Nope, iedereen zet zich gezellig voor de beeldbuis om te kijken naar de Super Bowl. Je weet wel, het grootste eendaagse sportevenement ter wereld, dat eigenlijk al lang niet meer alleen om de wedstrijd zelf draait.

Ben je nog niet helemaal mee met het concept? Wel, dan geven we je hier vier redenen waarom je zondagnacht toch moet kijken:

 1. Het volkslied

  Een ongelooflijke eer is het, om voor het begin van de wedstrijd de acht bekende regels van het Amerikaanse volkslied te mogen zingen. Lady Gaga deed het vorig jaar. Maar eigenlijk zal niemand ooit nog de prachtige versie van Whitney Houston uit 1991 kunnen evenaren ...

 2. De Halftime Show

  Dit is minstens even belangrijk als de wedstrijd. Tijdens de rust van het duel geven een of meerdere topartiesten van het moment een kwartier lang het beste van zichzelf. Zo passeerden in het verleden reeds supersterren als Coldplay, Beyoncé, Michael Jackson en Bruce Springsteen de revue, voor een sneltreinrit door hun grootste hits. Dit jaar is Lady Gaga dé headliner.

 3. De reclames

  Ook die zijn helemaal op zijn Amerikaans: om ter grootst. Aangezien er elk jaar meer dan 100 miljoen Amerikanen kijken, wil zowat elke zichzelf respecterend merk aanwezig zijn. En dat mag al eens iets kosten: 30 seconden zendtijd kost tot wel 5 miljoen Dollar! De adverteerders proberen elkaar daardoor natuurlijk de loef af te steken met de grappigste, ontroerendste en sensationeelste spots.

 4. En natuurlijk: de wedstijd zelf

  Want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Of zou het om moeten draaien. Het is namelijk de finale van de National Football League (NFL) en dus de belangrijkste wedstrijd in het American Football. Hierin neemt de winnaar van de American Football Conference het op tegen de winnaar van de andere league, de National Football Conference. Dit jaar zijn dat respectievelijk de New England Patriots tegen de Atlanta Falcons. Gaststad van deze 51ste editie is de Texaanse stad Houston.

  Topfavoriet zijn de Patriots, die al negen keer de Super Bowl speelden én hem liefst vier keer wonnen. De laatste keer dat ze de beker in de lucht staken is nog maar twee jaar geleden.

  iphone6s

Goesting om live te kijken naar de Super Bowl? Dat treft, want je kan het dit jaar rechtstreeks bekijken op Eleven Sports 2 (kanaal 610 in hd / 620 in sd). Het is gewoon inbegrepen in het pakket International Sports. Afspraak op zondagavond 5 februari, om 23u55! De match zelf, die begint ongeveer een half uur later.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Categorieën