×
×

Start to tweet: Twitter voor dummies

Gepubliceerd op 31/10/2016 in Gouden tips van…

Start to tweet: Twitter voor dummies

Want Twitter is niet meer weg te denken uit de online wereld.

Logisch, want het is gewoon een van de meest populaire communicatiekanalen. Toch zijn er heel wat mensen die nog geen Twitterprofiel hebben. Iedereen van jullie die toch van plan is zich ook op Twitter te smijten, kan maar best weten waarop en waaraf. Tweet, like, retweet, reply, follow,... All you need to know:

Twitter is hét communicatiemiddel bij uitstek voor iedereen die een boodschap de wereld in wil sturen. De nadruk ligt in tegenstelling tot Snapchat of Instagram niet per se op foto’s en video’s, maar ook gewoon op tekst. De berichten die je via Twitter verstuurt, worden Tweets genoemd en de handeling an sich heet tweeten. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Belangrijk is: wat kan je doen met al die Tweets? We zetten de zes belangrijkste begrippen op een rij: 

 1. Tweet

  Een Tweet kan zowel een tekstbericht, een foto, een GIF of een video zijn. Wie tekst tweet is wel beperkt tot 140 tekens. Het gebruik van hashtags is op Twitter enorm belangrijk, vermits je Tweet gecategoriseerd wordt in de zoektermen. Met andere woorden: als jij de hashtag #België gebruikt, dan kom je in een lijst te staan met álle tweets die deze hashtag hebben. 

 2. Like

  Eigenlijk kan je Twitter - puur qua gebruik - een beetje vergelijken met Facebook. Zo kan je bijvoorbeeld een Tweet liken door op het hartje te klikken en geef je met andere woorden aan dat je dit bericht leuk vindt.

 3. Retweet

  Je kan een Tweet ook retweeten: dit kan je vergelijken met een share op Facebook, je gaat het bericht van iemand anders delen op jouw profiel. Als je een bericht retweet, sta je over het algemeen nog meer achter de Tweet, dan wanneer je gewoon liket.

 4. Reply

  Als derde pijler is er de Reply-knop, hiermee kan je een Tweet beantwoorden en dus reageren. Ook hier ben je beperkt tot 140 tekens. Je kan reageren op één of meerdere personen tegelijk door simpelweg een apenstaartje voor een Twitteraccount te zetten. De twitteraar die je wil beantwoorden, verschijnt vanzelf.   

 5. Messages

  Eerst en vooral kan je je Tweets beschermen door ze niet openbaar te zetten. Zo kan je via Security & Privacy zelf bepalen wie jouw Tweets te zien krijgt. Verder kan je ook privéberichten (Messages) sturen en ontvangen op Twitter, zodat enkel de persoon naar wie je een bericht stuurt, dit te zien krijgt. 

 6. Follow

  Het is een ongeschreven regel, maar iédereen wil meer volgers (followers) op Twitter. Wie echter populair wil zijn, moet zeer actief bewegen: dagelijks nieuwe tweets versturen, reageren op anderen, opvallen met humor en een sterke eigen mening. Een andere optie is gewoon naamsbekendheid: BV’s krijgen automatisch veel volgers. 

Om je alvast op weg te helpen: dit zijn 10 Twitterprofielen die je absoluut moet volgen:

Grappige Tweets, leuke inzichten.

Hi-la-risch.

Meer weer & altijd even droog.

Eén van de populairste accounts ter wereld.

Geniale Amerikaan, ook op Instagram zeer actief.

Oftewel: Texts From Last night. ;-)

Wanneer 140 tekens te weinig zijn…

Werd ooit gearresteerd voor een Tweet.

Sensatie gegarandeerd.

Of een andere nieuwsbron.


En om helemaal los te kunnen gaan, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv. Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Pack samen.

Of heb je genoeg aan een abonnement voor je smartphone? Dan is Mobilus écht de max. Da’s genieten van een eigen grote hoop mobiele data, plus onbeperkt jouw favoriete app gebruiken. En dat allemaal via hét meest ongeduldige netwerk. Check it out!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: