×
×

Waarom de nieuwste Star Trek-films de max zijn

Gepubliceerd op 19/12/2016 in Showtime!

Waarom de nieuwste Star Trek-films de max zijn

Zoals de recentste topper, Star Trek: Beyond!

Star Trek is zowat mijn favoriete reeks ooit. Wie is er nu geen fan van de crew van de Enterprise, die de verste uithoeken van de ruimte verkent? 

Maar zelfs binnen de club van die hard trekkies zijn de meningen verdeeld. Meer bepaald over de laatste drie films van de Star Trek-saga. Je weet wel, de films die zich in een volledig nieuwe tijdlijn afspelen, voor de oorspronkelijke serie. Sommigen vinden dat het niet kan tippen aan de oudere Star Trek-films, laat staan de televisiereeksen waarmee het allemaal begon.

Nu, ikzelf ben wel degelijk fan van de recentste Star Trek-films. Laat ik je vijf redenen geven waarom:

 1. Een fantastische cast

  Oké, natuurlijk ben ik fan van de originele acteurs. Leonard Nimoy, William Shatner, Kelley DeForest en Majel Barrett zijn echte klasbakken. Maar eerlijk is eerlijk, de nieuwe generatie acteurs is ook verre van slecht. Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana en de rest van de cast zetten schitterende personages neer, zonder flauwe afkooksels te zijn van het origineel.

 2. Spectaculaire special effects

  Niemand kan ontkennen dat de beelden in de nieuwste generatie Star Trek-films veel cooler zijn dan het origineel. Neem nu de scène uit de film Star Trek uit 2009, waarin de Enterprise uit de hyperspace komt en met de phasers schiet. Als kind had ik mij al ingebeeld hoe het er zou kunnen uitzien. Maar nu zag ik het gewoon met mijn eigen ogen op het grote scherm.

 3. Boordevol nostalgie

  Wat ik ook geweldig vind, is dat de films tonnen respect tonen voor de originele serie en hun cast. Denk maar aan Leonard Nimoy die een mooie rol heeft in de film Star Trek uit 2009. Daarnaast is aan alle details gedacht. Van het design van de Enterprise tot de kostuums. 

 4. Een zalige nieuwe verhaallijn

  Normaal gezien voorspelt een reboot van een serie of filmreeks weinig goeds. Maar in het geval van Star Trek pakt het net heel goed uit. Waarom? Wel, omdat het een goede prequel is van de originele reeks. De makers zorgden voor een hele nieuwe tijdlijn, door creatief te werken met tijdreizen. Daardoor krijgen we een heel nieuw verhaal, in plaats van meer van hetzelfde.

 5. Kortom: Star Trek is terug cool

  Vroeger had Star Trek een zekere cultstatus. Het was iets voor een kleine groep van hevige fans. Vandaag is het echter terug hip om een trekkie te zijn. Niets meer om je over te schamen (als je dat ooit al zou hebben gedaan, natuurlijk). 

  Bovendien krijgen we in 2017 een nieuwe reeks van Star Trek op Netflix. All right!

Oké, er is wel één minpuntje …

We zagen nog geen William Shatner opduiken, zoals Leonard Nimoy wel al deed. Dat is wel jammer, want de originele Captain Kirk was de max, toch?

iphone6s

Voor alle fans heb ik trouwens goed nieuws. Want nu kan je zowel ‘Star Trek’, ‘Star Trek: Into Darkness’ als ‘Star Trek: Beyond’ opvragen in de “On Demand”-catalogus van Proximus TV. Ideaal om ze deze winter allemaal eens te bekijken, toch?

Nog geen Proximus TV in huis? Waarom ga je niet voor onze strafste all-in, Tuttimus? Want daarmee heb je supersnel en onbeperkt internet in huis, samen met een eigen hoop aan mobiel internet en gratis data voor je favoriete app. Plus onbeperkt vast én mobiel bellen binnen je gezin. En als kers op de taart een tv-bundel naar keuze én Netflix voor je digitale tv.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: