Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Dit zijn ze: de beste kinderfilms voor deze krokusvakantie

Gepubliceerd op 22/02/2017 in Showtime!

Dit zijn ze: de beste kinderfilms voor deze krokusvakantie

Bekijk ze heel eenvoudig, via onze op-aanvraag-catalogus!

Want geef nu zelf maar toe: hoe moeilijk is het wel niet om je kroost de hele dag zoet te houden tijdens de krokusvakantie? Hen eens goed buiten laten ravotten is nog altijd het beste plan, maar soms kan het weer écht typisch Belgisch zijn. En dan is het goed om hen eens lekker te laten ontspannen met een topfilm, helemaal op hun maat. En dan liefst nog een recent exemplaar natuurlijk, die ze nog niet grijs hebben gekeken.

Wel, ik selecteerde er alvast vijf steengoede voor jullie. Met het hele gezin getest en goedgekeurd!

Peter en de Draak

Ga helemaal mee in het verhaal over de wat verweesde jongen Pete en zijn beste vriend Elliott, een reusachtige groene draak. Jarenlang wonen ze teruggetrokken in de bossen, tot een meisje Pete ontmoet. Samen met de hulp van haar vriendin is ze vastbesloten om het geheim te ontrafelen en alles te weten te komen over het duo ...

Ons oordeel: fantastische remake van het origineel uit 1977. In deze versie zijn namelijk alle personages van vlees en bloed. Wat ons vooral aangenaam verraste was de mooie manier waarop de draak is geherinterpreteerd: minder karikaturaal, maar wel zachter en knuffelbaar. 

Robinson Crusoe

Nog zo’n nieuwe versie van een verhaal dat je vast al kent uit je eigen kindertijd. Papegaai Mardi en zijn dierenvrienden wonen op een zalig eiland, tot een merkwaardig wezen aanspoelt: Robinson Crusoe. Samenleven, dat gaat niet direct van een leien dakje. Al helemaal omdat ze geen gemeenschappelijke taal spreken! Maar stilaan groeien Robinson en de dieren naar elkaar toe. Zeker wanneer twee doorslechte katten het eiland willen overnemen ...

Ons oordeel: een bijzondere film mét een mooie boodschap voor je kinderen over hoe belangrijk vriendschap wel niet is.

Trolls

De makers van Shrek hebben hun fantasie weer eens de vrije loop gelaten. Deze keer komen ze op de proppen met kleinere wezentjes met kleurrijke haren. Poppy is een supervrolijke trol die de hele dag door wil zingen. Maar dan moet ze met de sombere trol Knoest haar vrienden uit de klauwen van het duistere monster Bergens halen ...

Ons oordeel: erg leuke film die doordrenkt is met muziek en humor. Samen met de Vlaamse stemmen (Laura Tesoro, Umesh Vangaver, Showbizz Bart, ...) maakt het dat je deze als volwassene zeker eens moet hebben meegekeken!

Ice Age 5: Collision Course

Scrat en zijn vriendjes zijn terug voor een nieuw doldwaas verhaal. De hilarische en eeuwige achtervolging van het eikeltje doet Scrat pardoes in de ruimte belanden. Maar daar veroorzaakt hij een kettingreactie die een serieuze bedreiging voor de wereld vormt. Daardoor moet de hele kudde op pad, richting exotische plekken waar ze nog nooit zijn geweest ...

Ons oordeel: als jij en je kinderen grote fans zijn van de echte klassieke tekenfilmhumor, dan moet deze film gewoon bovenaan je lijstje prijken. 

Huisdiergeheimen

Waren je kids helemaal weg van Verschrikkelijke Ikke en de Minions-kaskrakers? Dan is deze film vast iets voor hen. Deze keer komen we namelijk te weten wat onze huisdieren zoal uitspoken als de kat van huis is. Blijkbaar roddelen ze à volonté en geven ze de wildste feestjes. Maar dan verdwaalt de doodbrave terriër Max, samen met zijn gigantische huisgenoot Duke ...

Ons oordeel: een film die ook heel herkenbaar is voor de volwassen kijkers. Elk dier typeert namelijk onze verschillende karakters en capaciteiten.

Wil je deze of andere leuke kinderfilms aan je kroost voorschotelen? Geen probleem! Ga naar onze website of druk op de “On Demand”-knop van je afstandsbediening. Ga verder naar “Films op aanvraag” en kies jouw favoriet uit.

Of is je hele gezin compleet verslaafd aan goede films en series? Dan is er speciaal voor jullie ook de Movies & Series Pass. Want daarmee kies je zonder limieten uit films en series in deze catalogus.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: