7 handige functies in Spotify, die je vast nog niet kent

Gepubliceerd op 27/08/2018 in Epic

7 handige functies in Spotify, die je vast nog niet kent

Ook jij zit wellicht dag in dag uit je favoriete songs te shuffelen op Spotify. Toch zijn er nog wat beter verborgen features, die het muziek streamen via de app een pak simpeler én plezanter maken. En of je nu een abonnement hebt op Spotify Premium of enkel luistert met de gratis versie: deze 7 tips werken sowieso!

 1. Share met de Spotify Codes

  Nog niet zo lang geleden was het een hoop gedoe om een topschijf of je nieuwe favoriete plaat face-to-face met iemand te delen. Maar Spotify is bezig geweest met de oplossing.

  Misschien zag je ook al de codes in de vorm van een equalizer passeren in de app, onder de albumhoezen. Dit zijn een soort van QR-codes, die de ontvanger dan kan scannen.

  Zo doe je het: zoek het nummer, de plaat, de artiest of de afspeellijst die je wil delen > tik op de drie puntjes rechtsboven.

  Laat nu de streepjescode onder de afbeelding scannen. Hiervoor moet de ontvanger op de tab ‘Zoeken’ tikken, en vervolgens op de camera rechtsboven.


 2. Beluister een preview

  In Spotify kan je ook snel even een nummer vooraf beluisteren. En na de korte preview keer je zelfs gewoon terug naar het nummer dat je al aan het afspelen was.

  Ideaal om in sneltreinvaart door een reeks songs te gaan, terwijl je een nieuwe afspeellijst in elkaar steekt. Helaas is de mogelijkheid wel nog altijd exclusief voor mensen met een iPhone.

  Zo doe je het: hou de naam van het nummer even ingedrukt, zolang je wil voorbeluisteren.


 3. Start een privé-sessie

  Soms wil je ook eens naar zo’n lekker foute schijf luisteren, zonder dan Jan en alleman het te weten komt. Of geef je je Spotify effe aan pakweg je petekindjes of nichtjes, die meteen aan een marathon met K3 en co beginnen. En dan zie je die muziek nadien terug verschijnen in je Discover Weekly Playlist.

  Wel, je kan in Spotify ook even incognito gaan, met een zogenaamde privé-sessie. En nadien ga je automatisch terug uit die sessie, van zodra je de app minstens zes uur niet gebruikt hebt.

  Zo doe je het: ga naar het tabblad ‘Home’ (Premium-gebruikers tikken op ‘Bibliotheek’) > Tik op ‘Instellingen’ > Scrol naar het gedeelte ‘Sociaal’ > Schakel ‘Privé-sessie’ in.


 4. Speel met de afspeelwachtrij

  Tijdens een feestje wil je totaal in control zijn over de volgorde van de songs die je gaat loslaten op het publiek, toch? Random shuffelen zonder meer, da’s dan niet echt het beste plan. Daarom kan je ook in de app altijd de volgende nummers bekijken.

  Zo doe je het: tik in het afspeelscherm rechtsboven op het icoontje met drie horizontale streepjes en de play-toets.

  Als je nu de drie streepjes naast een titel ingedrukt houdt, kan je de volgorde aanpassen door te slepen. Je kan een ander nummer ook toevoegen door op de drie puntjes rechts van een titel te tikken en ‘In wachtrij zetten’ te kiezen. Het nummer komt dan als volgende aan de beurt.


 5. Maak een aparte playlist voor Shazam

  Spotify draait ook rond het ontdekken van nieuwe songs. En laat dat nu net dé reden zijn waarom we zot zijn van Shazam. Combineer the best of both worlds en laat in een afspeellijst in Spotify automatisch nieuwe nummers toevoegen, telkens je een nieuwe ontdekking shazamt.

  Wel, het enige wat je daarvoor eigenlijk hoeft te doen, is je Shazam-app koppelen aan je Spotify-account.

  Zo doe je het: open Shazam > tik linksboven op ‘Mijn Shazam’ > Tik naast Spotify op ‘verbinden’.

  Spotify maakt nu zelf de nieuwe playlist ‘Mijn Shazam-nummers’ aan, waar automatisch nieuwe geshazamde nummers in verschijnen.


 6. Ga voor gezamenlijke afspeellijsten

  Als je een epic party gepland hebt staan, is het een topplan om gewoon samen aan een playlist te werken. Zo kom je misschien nog eens een, euhm, aparte muziekkeuze van je vrienden te weten.

  Zo doe je het: ga naar de afspeellijst > tik op de drie bolletjes rechtsboven > kies ‘Gezamenlijk maken’.

  Vanaf dat moment kan iedereen die de link naar de playlist heeft, zijn of haar eigen songs oneindig beginnen toevoegen.


 7. En zorg voor de nodige afspeellijstmappen

  Wellicht zit jij ondertussen met zo een onoverzichtelijk tabblad met een berg afspeellijsten, waarin een kat z’n jongen zelfs niet meer terugvindt. Zeker als je ook nog eens de vorige tips gaat gebruiken.

  Daarom kan je de playlists handig onderverdelen in folders. Maak bijvoorbeeld een onderscheid op genre. Of splits jouw eigen afspeellijsten van degene die je volgt.

  Zo doe je het: ga naar Spotify op je pc of Mac > kies ‘Bestand’ > ‘Nieuwe afspeellijstmap’ > geef je creatie een naam.

  Nadien kan je elke afspeellijst naar de map slepen. En no stress: de mappen zijn nadien ook in de app te zien.


Voilà, met deze tips haal je nu écht alles uit Spotify.

En wil je een pak nieuwe muziek ontdekken? Allright, want met Epic beats heb je oneindig veel mobiele data in de hele EU, voor Spotify. Plus non-stop sharen van alle festivalmomenten, via alle grote social media apps.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie