7 manieren om nieuwe muziek te ontdekken op Spotify

Gepubliceerd op 25/06/2018 in Epic

7 manieren om nieuwe muziek te ontdekken op Spotify

Ondertussen staan er op Spotify meer dan 35 miljoen songs, om gratis te streamen. Zot veel: meer dan je in een heel leven kan beluisteren. Kwestie dus van die nummers eruit te vissen die voor jou de moeite zijn om te leren kennen. Ik zocht voor jou 7 manieren om door het bos de bomen te zien. Zonder tools of andere stuff: allemaal gewoon op Spotify zelf.

1. Kijk rond in de tab ‘Bladeren’

Die zit namelijk vol met interessante afspeellijsten, die Spotify zelf ineensteekt.

  • Bovenaan staan een reeks afspeellijsten, perfect voor bij specifieke momenten. Van een afterparty op de festivalcamping en chillen op zondagochtend, tot een stevige workout of eighties party.
  • Daaronder staan nog een reeks andere afspeellijsten. De aanrader? Da’s Discover, zonder twijfel. Daarin zitten namelijk playlists, samengesteld op basis van wat je allemaal al door je oren hebt laten knallen. Discover Weekly is bijvoorbeeld een combo van jouw eigen favorieten met al wat stof op, samen met nieuwe ontdekkingen. Release Radar verzamelt dan weer alle nagelnieuwe nummers van je favoriete artiesten.

2. Luister naar ‘radiostations’

Een andere interessant tab is Radio. Geen klassieke radiostations à la StuBru hier, maar van Spotify zelf. Zie het als oneindige playlists. Om te beginnen staat er bovenaan de Daily Mix, met wel 6 stations samengesteld op je luistergeschiedenis. Daaronder heb je een pak aanbevolen kanalen, zowel op genre als van artiesten.

3. Zoek slim naar nieuwe muziek...

Yep, in Spotify kan je heel wat meer dan in de zoekbalk naar specifieke nummers zoeken. Zo kan je een pak verder kan gaan dan die 25 radiostations uit de vorige tip en meer dan 1.000 genres opzoeken! Tik ‘genre:’, gevolgd door jouw favo genre. Een ander voorbeeld is zoeken op jaartal met ‘year:’. Voor als je terug wilt naar het jaar dat je 16 werd, bijvoorbeeld.

4. ... en zoek ineens ook naar playlists van anderen

De truck daarbij is om niet de klassiekers in te tikken. Dan zie je namelijk een resem song die je al kende. Doe eens zot en probeer wat meer specifieke en minder gebruikte Engelse zoektermen, zoals ‘concentrating work’, ‘sunny sunday’ en ‘beats fitness’. Kwestie van trial and error, test dus uit wat in je opkomt!

5. Ontdek ‘gerelateerde artiesten’ ...

Check zeker eens de pagina’s van je favoriete artiesten. Als je wat verder naar onderen scrolt, zie je namelijk een gedeelte “Fans Also Like”. Tik op de lijst met artiesten daaronder en voilà: je komt bij een reeks gelijkaardige bands.

6. ...en aanbevolen nummers in je playlists

Een wat recentere feature die je misschien nog niet eens had gezien. Zeker bij lange playlists. Onder elke lijst met door jou toegevoegde nummers staan namelijk vijf aanbevolen nummers, via een algoritme samengesteld op basis van die playlist. En je kan ze vernieuwen, als het je goesting nu eens totaal niet is.

7. En last but not least : volg je vrienden!

En dat hoeven niet alleen de beste vrienden te zijn. Je kan ook gewoon mensen die je op Facebook kent followen. Selecteer bijvoorbeeld die mensen waarvan je weet dat hun smaak een beetje in jouw richting zit.

Voilà, ik hoop (eigenlijk, ik weet zeker) dat je hiermee een pak nieuwe zalige songs gaat tegenkomen.

En het beste van al: met Epic beats heb je oneindig veel mobiele data in de hele EU, voor Spotify. Ideaal voor onderweg, op de festivalcamping of op verlof dus! Plus non-stop sharen via alle grote social media apps.

Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Bestel nu jouw Epic beats

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie