Dit zijn de beste playlists én podcasts om op te sporten

Gepubliceerd op 23/10/2018 in Epic

Dit zijn de beste playlists én podcasts om op te sporten

Sporten kan écht wel boring as hell zijn. En dan doet wat afleiding in je koptelefoon fameus deugd. Onderzoek genoeg dat het bewijst: je motivatie krijgt een boost en je geraakt minder afgeleid. Maar vooral hou je er een stabiel sportief ritme door aan, met meer kracht in je spieren. Maar welke songs en podcasts zijn eigenlijk het allerbeste om op te sporten? Ik zocht het voor je uit. Neem dat flesje water er maar al bij, want here we go:

 1. Een uptempo playlist op Spotify streamen

  Ga je sporten? Dan is het belangrijk dat het ritme van de muziek in je oortjes goed zit, als je on the go een playlist streamt met Epic beats. Een doorsnee hardloper heeft bijvoorbeeld de beste workout op nummers tussen de 145 en 175 bpm (beats per minute). Dit doorspekt met een paar absolute powersongs, is de absolute max.

  De absolute favoriet momenteel onder de lopers? Da’s de playlist Beast Mode op Spotify. Stuk voor stuk songs op het perfecte tempo. En regelmatig wordt de lijst geüpdatet met nieuwe topschijven. Een goed alternatief met ook nummers van eigen kweek, zijn de Spotify-playlists van Runningbe.


 2. Of de nodige klassieke muziek beluisteren

  Zeker een aanrader als je niet alleen aan je conditie wil werken, maar tegelijk ook wat wil ontstressen. Het is namelijk geweten dat Beethoven en co zorgen voor zowel een lagere hartslag als bloeddruk. Energieke klassieke muziek zal daardoor toch voor de nodige power zorgen, maar tegelijk het gevoel geven dat je jezelf minder moet inspannen.

  Goeie sportieve playlists of albums met klassieke muziek: ze zijn wat moeilijker te vinden. Maar met Pure Energie van Van Bach tot Bernsteinzit je echt wel goed. Net zoals met Classical Music To Run To


 3. Wat dacht je van een inspirerende podcast?

  Of het nu knallende beats of klassieke stukken zijn: soms heb je effe geen zin in muziek in je oren, tijdens het sporten. Wel, dan zijn podcasts het ideale alternatief. Qué? Wel, dit zijn afleveringen van online audioprogramma’s, waarop je je meestal gratis kan abonneren.

  De podcasts bij uitstek om tijdens het sporten te verslinden, gaan over een welbepaald thema waarvan jij energie krijgt. Bijzonder inspirerend zijn bijvoorbeeld de TEDTalks die elke weekdag een verse aflevering over mens en wereld voorschotelen.


 4. Of heb je eerder goesting in een grappige podcast?

  Lachen zorgt ervoor dat je hersenen de stof endorfine door je lijf laten gieren. En dat is pijnstillend en stressverminderend. Om die reden is ook een plezante, lichtvoetige podcast de ideale match met jouw sportieve inspanning.

  Een tikkeltje NSFW maar vooral enorm hilarisch, is de podcast My Dad Wrote a Porno. De podcast 2 Dope Queens is een ander funny geval, waarin twee vrouwen over werkelijk allerlei alledaagse, herkenbare zaken babbelen.


 5. Een podcast over reizen, dat kan natuurlijk ook

  Kwestie van helemaal weg te dromen tijdens het sporten. En ideeën op te doen voor je volgende trip, waar je dan eindeloos veel momenten kan sharen met de wereld

  De podcast Travel with Rick Steves is bijzonder populair. Vooral omdat deze uitzendingen van zo’n uurtje bol staan van de experts, die ook dieper ingaan op de lokale cultuur en bevolking. Een andere podcast is Zero to Travel Daarbij krijg je de nodige praktische tips om zelf meer te gaan reizen.


 6. En dan zijn er nog de spannende podcasts

  Wil je écht wat afleiding tijdens je workout? En in een beklijvend verhaal gezogen worden? Dan kun jij het beste kiezen voor een podcast die in een reeks afleveringen een spannend verhaal vertelt.

  Een absolute aanrader in dit genre is de in Amerika veelbesproken podcast Serial. Ondertussen zijn er drie seizoenen beschikbaar, waarin telkens een waargebeurd verhaal centraal staat. In de vorm van onderzoeksjournalistiek wordt een moord, een aanklacht of het hele justitieapparaat onder de loep genomen. Relaas is een andere must have, van eigen bodem.


Goesting gekregen in eindeloos veel muziek on the go beluisteren? All right! Want met Epic beats heb je oneindig veel mobiele data in de hele EU, voor Spotify en vier andere grote music streaming apps. Plus non-stop sharen via zeven grote social media apps.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo