esports in België: Proximus stimuleert de groei

Gepubliceerd op 18/05/2018 in Bits & Bytes

esports in België: Proximus stimuleert de groei

Als je aan gamers denkt, heb je misschien een beeld voor ogen van jongeren die thuis achter de pc zitten of voor de tv hangen. Maar er is meer dan dat. Tegenwoordig kan je met de nodige training en een flinke dosis talent namelijk meedoen aan wedstrijden tegen andere gamers.

Gaming is vandaag zowat mainstream geworden. En net zoals in de rest van de wereld, is het uitgegroeid tot een echte volwaardige sport. Inclusief grootse tornooien met publiek, fanclubs, federaties en sponsordeals. Yep, esports maakt deel uit van het dagelijkse leven van de millennials en generatie Z.

Alleen konden de Belgische topgamers tot nu toe nog niet echt voluit gaan en in ons land meedoen met nationale kampioenschappen. Wel, daar brengen we nu verandering in! En dat samen met twee toppartners: de Electronic Sports League (ESL) en de Pro League.

Een Belgische League voor 3 topgames, telkens in 3 rondes

Vanaf dit najaar lanceren we allereerst de ESL Proximus Championships. Daarin kunnen fans van de games League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive het beste van zichzelf geven. En zich kronen tot de beste Belgische speler.

Ook jij kan meedoen! Concreet gaat het zo in zijn werk:

  • Ronde 1: een selectiefase, waarvoor je je kan inschrijven via onze website. Meer info op proximus-esports.be.
  • Ronde 2: de groepsfase, waarin de beste spelers uit de vorige ronde in teams tegen elkaar spelen.
  • Ronde 3: de beste teams strijden eind 2018 voor de titel, tijdens een evenement waar ook supporters welkom zullen zijn.

Daarnaast komt er voor de voetbalfans een Belgisch esports-kampioenschap in het seizoen 2018-2019. De details onthullen we op 11 juni, maar we kunnen al wel vertellen dat er drie rondes zullen zijn:

  • Ronde 1: een selectiefase via de verschillende clubs in België.
  • Ronde 2: het klassieke kampioenschap, met daarin de beste spelers uit alle clubs.
  • Ronde 3: de beste 4 spelers uit de vorige ronde komen in een finale tegen elkaar uit.
En er is meer ...

Want vanaf juni zit de zender EsportTV in het basisaanbod van je Proximus TV. En je kan het zowel thuis via je flatscreen bekijken, als onderweg via onze app op je smartphone of tablet. EsportTV toont zowel de grootste internationale competities, als reportages over esports en exclusieve interviews met de beste gamers.

Bovendien lanceren we deze zomer een website: proximus-esports.be. Daarop zal werkelijk alles over de drie nieuwe leagues gepubliceerd worden: van de kalender en inschrijvingsmogelijkheden, tot de live streaming van de evenementen. Maar natuurlijk ook al het belangrijkste internationale nieuws over deze topsport. Stay tuned!

Meer info op proximus-esports.be

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën