4 nieuwigheden over Snapchat, die je moet weten

Gepubliceerd op 05/11/2018 in Epic

4 nieuwigheden over Snapchat, die je moet weten

Ben jij net als ik een op en top connaisseur van Snapchat, die constant snaps in het rond laat gaan? Dan zit jij vast en zeker ook al eens met de struggle om steeds weer creatief uit de hoek te komen bij je vrienden. Gelukkig komen de mensen achter Snapchat regelmatig met nieuwe functies, naast de stilaan wat afgezaagde regenbogen uit je mond. Wij zorgen dat je weer helemaal up-to-date bent:

1. Zoeken in de Lens Explorer


(c) SnapThis!

Misschien had je het zelf al gemerkt. Maar het is in Snapchat sinds deze zomer makkelijker geworden om nieuwe Lenzen te ontdekken. Want ondertussen bestaan er al meer dan 100.000 Lenzen, gemaakt in de Lensstudio door gebruikers over de hele wereld. Ideaal dus om terug HELEMAAL op te vallen tussen de rest, bij het snappen van je topmomenten.

Zo doe je het: Klik rechtsboven of onderaan je scherm op het nieuwe smiley-icoontje, wanneer de Lenzencarrousel actief is. Tik nu op een Lens-tegel om deze voor 24 uur aan je carrousel toe te voegen.


2. Video’s repeaten met Bounce


(c) Snapchat

Yep, ook Snapchat heeft nu een Boomerang-functie, zoals op Instagram. Voor het geval je dit toch nog niet zou kennen: met Snapchat Bounce herhaal je oneindig veel keren een opgenomen videofragment. Een leuk extraatje wel, ten opzichte van Instagram: jij krijgt meer controle over welk deel precies wordt geloopt. Helaas is de functie momenteel wel enkel beschikbaar op iOS.

Zo doe je het: Maak eerst de video die je op Snapchat wil zwieren. Klik dan op het icoontje rechts, met de twee pijltjes. Duid nu op een tijdlijn aan welk deel herhaald moet worden.


3. Berichten wissen, voor ze bekeken zijn


(c) iupdate

Ook al eens iets supergênant gestuurd naar iemand via Snapchat, waar je quasi instant spijt van had? Wel, je kan zo’n berichtjes tegenwoordig gewoon verwijderen, als ze nog niet geopend zijn aan de andere kant van de lijn. Wel goed om weten: de ontvanger zal nog altijd weten dat je iets hebt gestuurd. Alleen kan hij of zij niet meer zien wat het precies was.

Zo doe je het: Ga naar het chatvenster en hou het berichtje in kwestie ingedrukt. Er verschijnt een venster dat je om bevestiging vraagt om het stukje tekst, video of audio richting prullenbak te verbannen.


4. Producten herkennen en direct kopen


(c) Techcrunch - Snapchat

Je herkent het wellicht wel: stikjaloers zijn op de kleding die een celeb draagt in een snap. Of iets op de achtergrond zien bij een snap van een vriend, en dat zelf ook willen hebben. Snapchat to the rescue! In samenwerking met Amazon herkent Snapchat nu namelijk een hele reeks producten die in beeld komen. Je krijgt dan een link naar de online shop in beeld, om zo zelf het item in huis te kunnen halen.

Deze nagelnieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Het kan dus zijn dat jij er nog effe moet op wachten.


Wil je deze toptips zelf uitproberen en eindeloos veel snaps sharen met je vrienden? En dat zonder te moeten stressen over hoeveel MB’s je er doorjaagt?

Allright! Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Snapchat en 6 andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Deezer.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Sofie

Hey, ik ben Marketeer van Epic. Ik hou van mijn vrienden, cafeetjes, muziek en technologie. Ik ben graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij innovatieve bedrijfjes en van leuke (social media) apps. Dit deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Andere artikels van Sofie