×
×

Groepsberichtjes sturen op Snapchat? Het kan!

Gepubliceerd op 23/01/2017 in Gouden tips van…

Groepsberichtjes sturen op Snapchat? Het kan!

Want nu is er Snapchat Groups!

Je kent het vast en zeker ook wel: je wilt iets ongelooflijks memorabel delen met je vriendenkring, maar tegelijk heb je liever niet dat zij die foto of video voor de rest van je dagen tegen je gebruiken. Vroeger hing je hiervoor vast aan apps zoals WhatsApp en co. Maar no worries, vanaf nu is er Snapchat Groups!

Want daarmee stuur je je snap nu naar een selectie van tot wel 16 personen tegelijk. Dit kan zowel een berichtje als een foto of video zijn. Kortom: de ideale weg tussen een individuele snap naar één persoon en het delen van een bericht met de hele wereld op je verhaallijn.

Hoe doe je het?

Wel, dat is heel simpel:

  1. Swipe allereerst naar links in de app, voor het chatoverzicht.

  2. Klik nu op het icoontje rechts bovenaan.

  3. Selecteer naar hartenlust meerdere vrienden. Je kan tot 16 personen in één groep toevoegen.

  4. Klik op ‘Chat’.

  5. Nu kan je bovenaan de groepsnaam wijzigen.

That’s it! De snaps die je nu verstuurt, zijn zichtbaar voor iedereen in deze groep. Net zoals de antwoorden die de groepsleden daarop sturen. Hierbij gelden trouwens de klassieke spelregels: de snaps verdwijnen na 24 uur en je kan een snap slechts eenmaal opnieuw afspelen. En je kan volledig losgaan met alle gebruikelijke zaken, zoals stickers, video-notities en audiofragmentjes. Wel goed om weten: deze groepsberichten tellen niet mee voor je Snapchat Streakranking.

Trouwens: er zijn nog een aantal andere leuke artistieke nieuwtjes in de meest recente update van de app. Zo kan je nu een deel van een snap bijsnijden, om deze te gebruiken als sticker. En met de nieuwe Paintbrush-tool kan je een snap in je verhaallijn omvormen met een van de 17 coole filters, gebaseerd op verschillende kunststijlen. Zeker de moeite om eens te checken!

En om helemaal los te kunnen gaan met Snapchat, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv. Doe dus gewoon je goesting en stel jouw Tuttimus samen.

Of heb je genoeg aan een abonnement voor je smartphone? Dan is Mobilus écht de max. Da’s genieten van een eigen grote hoop mobiele data, plus onbeperkt jouw favoriete app gebruiken. En dat allemaal via hét meest ongeduldige netwerk. Check it out!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: