Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Maak je smartphone sneller én boost je batterij

Gepubliceerd op 28/09/2018 in Gouden tips van…

Maak je smartphone sneller én boost je batterij

Je kent het vast en zeker ook wel: een smartphone die na een tijdje al eens begint te haperen of langzaam wordt. Of de batterij die beetje bij beetje minder lang meegaat dan vroeger. Ben jij momenteel ook op de sukkel met jouw toestel? Geen paniek: met deze vier simpele tips geef je je smartphone al een serieuze boost.

 1. Ruim je intern geheugen én SD-kaart op

  Foto’s, video’s, muziek en apps. Ja, na verloop van tijd staat er flink wat materiaal op je smartphone. En dat terwijl je het écht niet allemaal nodig hebt. Een volle harde schijf zorgt er echter voor dat alles minder vloeiend gaat.

  Begin allereerst met eens door je oude foto’s en video’s te gaan. Wat je wil houden, breng je naar je computer of in de cloud. Vervolgens delete je alles op je smartphone. Voilà, da’s al dat!

  Daarna neem je eens alle apps onder de loep, die je verzameld hebt. Welke gebruik je eigenlijk nog? Gooi de apps gewoon weg, die spreekwoordelijk stof aan het verzamelen zijn.

  Tot slot is het een goed idee om wat zaken over te zetten op een SD-kaart in je smartphone. En zo de interne harde schijf wat te ontzien. Het kan zelfs voor gedownloade apps.


 2. Zet alleen op wat echt nodig is

  Jammer genoeg valt er niets tegen te beginnen, maar geen enkele batterij heeft het eeuwige leven. Na verloop van tijd laden ze onvermijdelijk minder goed op. Maar gelukkig kan je met een aantal kleine zaken ervoor zorgen dat de power optimaal wordt ingezet.

  Verlaag om te beginnen al eens de helderheid van je scherm. Misschien kan je je smartphone zelfs zo instellen, dat hij deze automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Een te helder scherm zuigt je batterij snel leeg én is vermoeiend voor je ogen.

  Bovendien hoeft je wifi, bluetooth en gps niet constant aan te staan. Gebruik ze alleen wanneer het echt nuttig is. Geen wifi on the go dus, of bluetooth terwijl je gewoon aan het werk bent.

  Sluit ook alle apps die op de achtergrond blijven doordraaien. Niet alleen is het beter voor de batterij, het maakt je smartphone ook nog eens sneller.


 3. Installeer een ‘launcher’

  Que? Wel, deze zogenaamde vervangers van je homescreen zorgen ervoor dat je Android helemaal naar jouw persoonlijke stijl kan aanpassen. Van de icoontjes en achtergronden tot de manier waarop apps worden getoond: alles kan. En het is ook nog eens goed voor zowel de snelheid als batterij van je smartphone. Een absolute aanrader om te downloaden, is de Nova Launcher.

  Nog een extra toptip: beperk het aantal startschermen. Hou het bij maximaal drie. Alleen daarmee al zal je een serieus verschil merken.


 4. Verkort de animaties

  Android maakt het graag allemaal wat fancy, door mooie overgangen te geven wanneer je bijvoorbeeld een app sluit. Die animaties zorgen er echter voor dat je smartphone wat trager gaat. De animaties verkorten in lengte of zelfs helemaal uitschakelen, is de oplossing.

  Hiervoor moet je wel even in het ontwikkelaarsmenu van je smartphone duiken. Zoek rechtsboven in het instellingenmenu naar het buildnummer. Eenmaal dit gevonden, tik je hier zeven keer op. Hierdoor wordt het ontwikkelaarsmenu zichtbaar, onderaan in je instellingenmenu. Tik hierop en scrol verder naar ‘tekeningen’ of ‘animaties’. Hier kan je de animatieschalen verkleinen naar 0,5. Of zelfs helemaal uitzetten.


Blijft je smartphone zelfs na deze vier tips tergend langzaam? Of is de batterij nog steeds direct terug leeg? Helaas pindakaas, maar dan is het vrees ik tijd voor een nieuwe smartphone. In onze webshop vind je vast degene die helemaal bij je past.

Kies nu jouw nieuwe smartphone

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: