×
×

Dit is waarom je een smart tv moet kopen

Gepubliceerd op 14/11/2017 in Bits & Bytes

Dit is waarom je een smart tv moet kopen

Is je oude tv stilaan aan vervanging toe? Of wil je gewoon lekker Netflixen op een groter scherm? Wat ook de reden is: ik kan je één ding absoluut aanraden, uit eigen ervaring. Ga tijdens je zoektocht naar een nieuwe televisie gewoon 100% voor een recente smart tv!

Hé, smart tv? Wel, simpel gezegd is het een televisie die je kunt verbinden met het internet, waardoor je een pak handige extra functies krijgt ten opzichte van oudere toestellen. Dat online verbinden kan gewoon via het wifi-netwerk bij je thuis. Of met een ethernetkabel naar je modem.

En voor je je daarbij ongerust maakt: sinds het begin van het smart tv-tijdperk zijn de besturingssystemen en hun menu’s heel wat eenvoudiger geworden, zodat je er meteen helemaal mee weg bent. De bekendste en meest gebruiksvriendelijke voorbeelden van zo’n smart platforms zijn Android TV en WebOS. Vaak nemen ze niet eens het hele scherm in beslag, zodat je gewoon verder naar je favoriete film of serie kan kijken. Sit back and relax, dus!

Centraal bij zo’n smart tv staan de apps, die het gros van de extra functies mogelijk maken. De meerderheid ervan zijn gewoon gratis te downloaden. Net zoals op je smartphone doe je dat makkelijk en snel, in een app store.

Maar genoeg gekletst: laten we eens kijken wat zo’n smart tv zoal kan.

 1. Stream draadloos vanop je tablet of smartphone
  Geen gesukkel meer met kabels dus, om bijvoorbeeld die vakantievideo’s of –foto’s op groot scherm te tonen aan je familie. Afhankelijk van het merk kan dit op verschillende, maar altijd even eenvoudige manieren: rechtstreeks of via het gemeenschappelijke wifi-netwerk. DLNA en WIDI zijn hier bekende voorbeelden van.
 2. Bingewatch à volonté op YouTube of Netflix
  Goesting in een avondje grappige YouTube-filmpjes kijken met de vrienden? Dan hoef je hier geen ander toestel meer voor boven te halen. Met de gratis app op je smart tv open je in een tweetal klikken YouTube, zoals op je tablet. Let the fun begin! En je kan op dezelfde manier ook makkelijk series bekijken op Netflix, of je favoriete songs afspelen op Spotify.
 3. Check je Twitter, Facebook en co.
  Zeg nu zelfs: niks plezanter dan de commentaren op Twitter volgen tijdens een live-uitzending van je favoriete show, of midden in een spannende voetbalmatch. Met een smart tv combineer je die twee nu optimaal. Meer en meer toestellen bieden namelijk de mogelijkheid of rechts of onderaan in beeld de Twitterfeed weer te geven, bijvoorbeeld voor een bepaalde hashtag. Interactief tv-kijken to the next level!
 4. Gebruik je smartphone als afstandsbediening
  Supergemakkelijk, aangezien je je gsm altijd bij de hand hebt. En in heel wat gevallen kan je via het touchscreen van je smartphone zo sneller en simpeler tekst ingeven. Neem nu wanneer je op zoek bent naar een bepaald YouTube-filmpje.
 5. Of bedien je tv via spraak of gebaren
  Bij een steeds groter wordend aantal smart tv’s blijft het niet bij je afstandsbediening of gsm alleen. Zo kan je ook gewoon commando’s roepen naar je televisie, of met je handen swipen doorheen de verschillende apps. In aanvulling daarmee heeft LG ook de Magic Remote, waarmee de afstandsbediening een muiscursor wordt waarmee je kan richten en klikken.
 6. Ga makkelijk op het internet
  De klassieker van het surfen op het wereldwijde web, maar daarom niet minder interessant. Want stel je even voor dat je tijdens het tv-kijken even wat meer wil weten over een bepaalde acteur. Of dat ene recept van je favoriete tv-kok wil checken. Bovendien is het eens zo aangenaam, want het scherm is een stuk groter dan dat van je tablet of laptop.
 7. En skype er op groot scherm op los
  Om diezelfde reden als ik net aanhaalde, is ook skypen op een smart tv een verademing. Het is een persoonlijk gevoel, maar het lijkt nog meer aan alsof de persoon in kwestie gewoon bij je is. En voor alle duidelijkheid: aan de andere kant van de lijn mag er gerust ook geskypet worden met de smartphone of laptop.

Helemaal goesting gekregen in zo’n smart tv, maar wat schrik voor de prijs ervan? No stress! Want ga je voor eind december voor onze all-in Tuttimus, dan scoor je een LG smart tv van 43 inch voor maar € 69 extra. En daarbovenop is de installatie van je Tuttimus helemaal gratis.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: