Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Wat is de beste beveiligingssoftware?

Gepubliceerd op 19/05/2015 in Bits & Bytes

Wat is de beste beveiligingssoftware?

Hackers, phishing, virussen, ... elke dag lees je er berichten over in de media. Om je goed te beschermen tegen allerlei soorten zichtbare en onzichtbare aanvallen heb je een goed beveiligingsprogramma nodig. Wij verklappen je de vijf beste tools.

Norton Multi Security

Onze absolute favoriet is Norton Multi Security. Dit allesomvattend programma beschermt je voor amper 5 euro per maand niet enkel tegen virussen, maar ook tegen spam, phishing, Trojaanse paarden, spyware enzovoort. Zelfs identiteitsbescherming, ouderlijk toezicht (Norton Family Premier) en lokalisatie op afstand is inbegrepen. Het programma bevat drie licenties zodat je niet enkel je computer (pc of Mac) maar ook je smartphone of tablet (Android of iOS) kunt beveiligen. Voor 5 euro/maand heb je Norton op pc, smartphone en tablet. Als je dit standalone moet kopen op de site van Norton betaal je 70 €/jaar. Bij Proximus is dat 60€ en zelfs 55€ met de huidige promo.

BullGuard Identity Protection

Naast complete beveiligingspakketten zijn er ook gespecialiseerde tools.BullGuard focust met dit programma op identiteitsbescherming. Op een gebruiksvriendelijke en eenvoudige manier kun je onder andere je financiële gegevens, contactadressen, Facebook-activiteiten en de gegevens van je kinderen bewaken. De software van BullGuard werkt op elk apparaat ongeacht het platform.

F-Secure Key

Privacy start met een sterk wachtwoord. Eén wachtwoord voor tig verschillende diensten? Slecht idee! Dankzij F-Secure Key moet je niet al je wachtwoorden zelf onthouden. De software genereert nagenoeg onkraakbare wachtwoorden, slaat ze veilig op en synchroniseert ze tussen al je apparaten. Jij moet er simpelweg ééntje onthouden, F-Secure Key doet de rest. Bovendien werkt de tool niet enkel op computers, maar ook op smartphones en tablets.

Acronis Backup for PC

Ook al gebruik je prima beveiligingssoftware, regelmatig back-uppen is en blijft een must.Met behulp van goede software zoals Acronis Backup for PC gebeurt dat allemaal automatisch en in de achtergrond. Minder zorgen en meer gemoedsrust voor jou!

Norton Mobile Security

Gratis apps zijn niet altijd zo onschuldig als ze lijken. Vaak verzamelen ze persoonlijke gegevens of bevatten ze malware.Dankzij Norton Mobile Security kun je je persoonlijke data op je iOS- of Android-apparaat beschermen. Weet je niet meer waar je telefoon of tablet is? Dan kun je 'm via deze tool zelf lokaliseren. Android-gebruikers profiteren zelfs nog van iets meer functies zoals foto's maken van iedereen die je verloren toestel gebruikt en het verwijderen van gegevens op een verloren of gestolen apparaat.

Dieter

Dieter, chief editor.

Andere artikels van Dieter

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: