Getest: de nieuwe Samsung Galaxy S7

Gepubliceerd op 25/05/2016 in Bits & Bytes

Getest: de nieuwe Samsung Galaxy S7

Wij legden het toestel het vuur aan de schenen!


© Samsung

Dat Samsung meer dan degelijke smartphones maakt, dat weten we. Met veel poeha werd dan ook de nieuwste telg in de familie aangekondigd: de Galaxy S7. Een reeks features die we erg misten bij de S6 verschenen daarbij terug op het toneel. Als hét vlaggenschip van de Koreanen zou hij bovendien de beste van de klas zijn in zowat alles. Denk bijvoorbeeld maar aan een excellente camera en prima batterijduur. Maar is dat ook echt zo? Wij legden het toestel het vuur aan de schenen.

De resultaten: gewoon super in zowat alles

Design

Net zoals de Galaxy S6 heeft de S7 een metalen frame, in combinatie met de nieuwste generatie Gorilla Glass. Deze samenstelling maakt dat het geheel tegen een stootje kan.

Wat we bovendien erg appreciëren, is dat het toestel prettiger in de hand ligt dan de Galaxy S6. De S7 heeft namelijk mooi afgeronde hoeken en is een héél klein beetje dikker gemaakt. Dat laatste is geen nadeel te noemen. Het maakt het geheel namelijk minder fragiel.

Ook interessant om weten is dat de S7 terug volledig water- en stofdicht is. Iets wat we toch wel misten in de vorige versie.

Scherm

Het scherm van de Galaxy S7 heeft een grootte van 5,1 inch. Meer als voldoende voor de meeste smartphonegebruikers. Met een quad-hd resolutie is het beeld bovendien haarscherp: je kan de individuele pixels niet van elkaar onderscheiden. Maar wat ons vooral kan bekoren is de kleurweergave. Dankzij de OLED-technologie spatten de kleuren van het scherm. Soms wat overdreven fel, maar dat kan je perfect naar eigen smaak bijstellen.

Een leuk extraatje is de ‘Always On’-functie. Hierbij krijg je altijd weergave van tijd en eventuele andere functies, ook als je gsm uitstaat. En dat zonder dat het batterij vreet.

Camera

In de S7 zit niet langer de camera met 16 megapixels uit de Galaxy S6, maar slechts 12 MP. Dit lijkt vreemd, maar het zegt niet alles. Het toestel is namelijk grote stappen vooruit gegaan met de camerasensor en de software.

Wat ons opvalt zijn de prima details in foto’s bij goed licht. Maar wat vooral verbaast zijn de foto’s bij weinig belichting. Je merkt geen spatje ruis op het beeld. Iets waar heel wat andere smartphonecamera’s last van hebben.

Batterij

Eén van de grootste vooruitgangen bij de S7 is zijn batterij. De capaciteit groeit namelijk met de helft. Zelfs bij zwaar gebruik kom je nu met gemak de dag door. Het op laten staan van Bluetooth en GPS vormde geen probleem, net zoals het constant checken van social media.

Wat bovendien leuk is, is het feit dat je snel én draadloos kan opladen. Moest je dus toch zonder juice komen te zitten, ben je weer snel op weg.

Multimedia en games

Qua processor is de S7 weer een pak sneller dan de S6. Wat dat betekent in het echte leven? Vlot verschillende applicaties tegelijk laten draaien, maar ook met alle gemak veeleisende games spelen of HD-films bekijken. Het is al zeer moeilijk om de Galaxy S7 te doen verslikken.

De uitspringers

Een aantal leuke hebbedingetjes sprongen er voor ons uit. Hieronder een overzicht:

Vingerafdrukscanner


© Onecom

Altijd fijn om je kostbare bezit nét dat tikkeltje beter te beschermen.

Water- en stofdicht


© Samsung

Bellen met je lief in de gietende regen? Geen probleem meer!

Draadloos opladen*


© Samsung

Nooit meer gezever met kabels. En bovendien heb je in no time terug een volle batterij.

*Compatibel. Draadloos laadstation niet meegeleverd.

MicroSD-kaartlezer


© PCMag

Terug van weggeweest en daar zijn we blij om! Is compatibel met kaarten tot 200 GB.

Always On-functie


© Jimmy is Promo

Toont altijd bepaalde functies, zoals de tijd. Ook als de S7 uitstaat. Zonder dat de batterij leegloopt.

Compatibel met virtual reality


© Samsung

Een ongelooflijke ervaring, het zien van filmpjes of spelen van games met zo’n VR-bril. Die is wel niet meegeleverd, maar kan je voor maar € 99 bijkopen in onze shop.

Kortom...

Vorig jaar sloeg Samsung een nieuwe weg in met de Galaxy S6. Maar het is de nieuwste telg, de nieuwe Galaxy S7, waarmee de Koreanen écht tonen wat ze kunnen: een meer dan premium smartphone, dat niet alleen een prima camera en batterij heeft, maar ook nog eens zeer functioneel is. En gewoon mooi om naar te kijken.

Ja, we zijn best enthousiast! Oké, hij is inderdaad niet goedkoop. Maar als je het ervoor over hebt, moeten we zeggen dat je waar voor je geld krijgt.

Samsung Galaxy S7

Jij wil alleen maar het beste? Dan is deze Samsung zeker jouw ding!

9,5/10

Pluspunten:
  • Mooi design
  • Goede bouwkwaliteit
  • Prima camera, zeker voor foto’s bij weinig licht
Minpunten:
  • Niet goedkoop

Wat zeggen onze klanten?

Maar hey, het is minstens net zo interessant om eens te horen wat jullie te vertellen hebben over de Galaxy S7. Lees hier wat onze klanten ervan vinden.

Steven

Liefhebber van technologie binnen het Mobile devices team, dagelijks in de weer met smartphones. Naast het surfen op technologieblogs brouw ik in mijn vrije tijd bier.

Andere artikels van Steven

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: